Вилучення посвідчення водія за борги

  1. Умови вилучення водійського посвідчення
  2. У яких случах передбачено вилучення посвідчення водія за борги
  3. Хто не позбувається водійських посвідчень
  4. Припинення тимчасового позбавлення водійських прав
  5. Керування транспортним засобом при вилучення водійських прав

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 15 січня 2016 року у відповідності з Законом, яким внесено відповідні поправки в КпАП Російської Федерації, до водіїв може застосовуватися такий захід, як вилучення посвідчення водія за борги З 15 січня 2016 року у відповідності з Законом, яким внесено відповідні поправки в КпАП Російської Федерації, до водіїв може застосовуватися такий захід, як вилучення посвідчення водія за борги. Таке право надано службі судових приставів щодо тих водіїв, які заборгували понад 10000 рублів. Встановлено, що боржник буде позбавлений водійського посвідчення до моменту сплати боргу. Перелік транспортних засобів, власники яких будуть піддаватися вилученню водійських прав, включає автомобілі, повітряні судна, судна внутрішнього водного, морського транспорту, мотоцикли, мопеди і легкі квадроцикли, самохідні машини, трицикли і квадріцікли.

Умови вилучення водійського посвідчення

Вилучення отриманого посвідчення водія за борги називається тимчасовим позбавленням права. Застосовується такий запобіжний тільки тоді, коли боржник відмовляється від добровільного погашення наявної заборгованості.

Це означає, що спочатку судові пристави в рамках виконавчого провадження пропонують розрахуватися з боргами добровільно і лише в разі відмови застосовують позбавлення водійського посвідчення. Водій обов'язково повинен бути повідомлений судовим приставом про те, що при несплаті боргу його позбавлять водійських прав. Це не стосується лише боржникам, які знаходяться в розшуку.

У яких случах передбачено вилучення посвідчення водія за борги

Відповідно до статті 671 ФЗ «Про виконавче провадження» тимчасове позбавлення водійських прав може бути застосоване за наступні борги:

причому для порушення виконавчого провадження необхідна наявність судового рішення, яке набрало чинності, або нотаріально засвідченої угоди (наприклад, про сплату аліментів ).

Хто не позбувається водійських посвідчень

Однак вилучення водійських прав застосовується не до всіх водіїв, які мають заборгованість. Існує ряд умов, дотримання яких допомагає уникнути позбавлення прав за борги:

  • Якщо ви працюєте водієм і автомобіль - основне джерело коштів для існування, то судові пристави не мають права заборонити керування транспортним засобом.
  • Якщо автомобіль - єдиний засіб забезпечення життєдіяльності в зв'язку з обмеженою доступністю місця проживання. Це означає, що якщо ви і ваша сім'я проживаєте в такій місцевості, куди не входить громадський транспорт, то позбавити вас водійського посвідчення за борги не можна.
  • Якщо користування автомобілем пов'язане з інвалідністю водія або на його утриманні перебуває інвалід I - II групи або дитина-інвалід.
  • Якщо загальна сума боргу не більш 10 000 рублів. Тобто, якщо не запускати ситуацію з боргами і не перевищувати 10-тисячний ліміт, то можна уберегтися від вилучення посвідчення водія.
  • Якщо водій вирішив питання про надання розстрочки або відстрочки сплати боргу.

Припинення тимчасового позбавлення водійських прав

Як уже зазначалося, тимчасове позбавлення водійських прав діє тільки до того моменту, коли водій-боржник повністю не погасить свою заборгованість. Вже на наступний день після погашення судовим приставом готується постанова, яким знімається обмеження, і він оперативно передає інформацію про це в ГИБДД.

До речі, на практиці не завжди судові пристави працюють оперативно і чітко. Тому скасування обмеження може дещо затягнутися. Тому набагато простіше не дотягувати справу до тимчасового вилучення прав, ніж потім клопотати про їх відновлення.

Керування транспортним засобом при вилучення водійських прав

Якщо ж водій, якого тимчасово позбавили прав за борги, все-таки буде спійманий за кермом транспортного засобу, йому загрожують обов'язкові роботи до 50 годин або ж позбавлення водійського посвідчення вже по лінії ДАІ на термін до одного року. Таке право дорожнім поліцейським надано новою статтею 17.17 КоАП Російської Федерації. Як бачите, покарання досить суворе, тому потрібно постійно контролювати свої можливі борги, і не допустити застосування до вас такого заходу, як вилучення посвідчення водія за борги.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online