Перевірка посвідчення водія на позбавлення по базі ГИБДД в 2019 році

  1. проведення перевірки
  2. Для чого здійснюється перевірка
  3. Опис процедури перевірки
  4. алгоритм дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Експлуатація автомобіля вимагає наявності переліку документів, які б підтверджували законність дій водія за кермом. Права - обов'язковий документ, який повинен мати кожен автомобіліст під час використання авто. Відсутність документа або його недійсність тягне за собою серйозні покарання. Перевірка посвідчення водія на позбавлення по базі ГИБДД дозволить бути впевненим, що в діях водія немає порушень, а його право на водіння підтверджено чинним документом.

проведення перевірки

Так як процедура позбавлення більше не вимагає вилучення прав відразу, за фактом виявлення правопорушення, наявність посвідчення зовсім не означає, що водій має право керувати автомобілем Так як процедура позбавлення більше не вимагає вилучення прав відразу, за фактом виявлення правопорушення, наявність посвідчення зовсім не означає, що водій має право керувати автомобілем. Процедура вилучення проводиться окремо після винесення судового рішення і вимагає самостійних дій з боку автомобіліста. Не завжди порушник слід приписом з суду, залишаючи посвідчення і сподіваючись, що факт невиконання НЕ розкриється.

Проте, будь-яка перевірка державтоінспектором може виявити, що водій був позбавлений права керування. Інформація про всі факти позбавлення права водіння зберігається в єдиній базі Державтоінспекції.

Для чого здійснюється перевірка

Перевірити права онлайн на відсутність заборони до використання в деяких ситуаціях особливо важлива при працевлаштуванні людини, чиї прямі обов'язки включатимуть пересування на автомобілі. Слід розуміти, що роботодавець, перш, ніж взяти в штат співробітника, зобов'язаний перевірити, чи є у останнього права, і чи немає обмежень. Таким чином, сподіватися на роботу в якості водія при наявності чинного судового припису безглуздо.

ВАЖЛИВО! Існує безліч онлайн-сервісів, що дозволяють з'ясувати наявність заборона, проте всі вони засновані на даних з бази Державтоінспекції.

Належна перевірка документа важлива не тільки для роботодавця, але і водіїв-учасників ДТП. При оформленні аварії за допомогою Європротоколу автомобілісти зобов'язані внести особисті відомості самостійно. Якщо водій був позбавлений права керування і потрапив в ДТП, наявність Європротоколу все одно не дозволить отримати страхове відшкодування, тому що інформація з повідомлення буде визнана недостовірною.

Захистити себе від неприємностей на роботі при витребування страхової виплати дозволить проста перевірка актуальних даних про права та законності управління авто.

Іноді водій самостійно уточнює інформацію про накладене обмеження. Потреба в цьому виникає через те, що конкретні терміни дії заборони невідомі або вимагають уточнення. Можливі причини відсутності конкретних даних - неотримання повідомлення з суду або тривала відсутність за адресою реєстрації або взагалі в країні.

При найменших сумнівах, водій звертається із запитом до бази ГИБДД, використовуючи будь-який зручний інтернет-ресурс: за номером посвідчення або за прізвищем.

Опис процедури перевірки

Найактуальніші і вичерпні відомості можна взяти безпосередньо з сайту ГИБДД, тим більше, що на перевірку йдуть лічені хвилини і вимагають тільки наявність інформації про особу водія і доступі до інтернету.

Онлайн-сервіс замінює собою раніше діючу процедуру - подача запиту в відділенні ГИБДД особисто замінена роботою з базою, що знаходиться у відкритому доступі, не вимагаючи додаткових погоджень і написання заяви.

На відео про перевірку прав

алгоритм дій

Процес, як перевірити відомості з бази інспекції відрізняється простотою і прозорістю:

  1. На сайті ГИБДД переходять в розділ надання сервісу .
  2. Вибирають підрозділ, який відповідає за перевірку водія.
  3. Запит здійснюється за номером і серії ВУ, дату видачі.
  4. Після натискання кнопки запиту, буде потрібно додатково ввести код перевірки.
  5. У віконці з'явиться інформація на запит.

За допомогою бази ГИБДД можна дізнатися:

  • позбавлений водій права керування;
  • чи є рішення суду;
  • особисті дані водія, ВУ, відкриті категорії.

Якщо на сторінці відобразиться напис, що інформації про ВУ в базі не виявлено, слід задуматися, чи дійсні права.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online