Крадіжка або втрата посвідчення водія і що робити в 2016 році в такій ситуації?

  1. Перші кроки або що робити при втраті особистого посвідчення водія в першу чергу?
  2. Чи можлива відмова ГИБДД у видачі посвідчення водія при його втраті і що робити в 2016 році в такому випадку?
  3. короткі рекомендації
  4. висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Факт втрати будь-якого документа мало кого може порадувати, тому що їх відновлення потребує певних часових затрат. Особливо це стосується неприємностей, пов'язаних з правами на управління автомобілем, так як доведеться не тільки оббивати пороги інстанцій, а й деякий час користуватися послугами громадського транспорту або ходити пішки.

Перші кроки або що робити при втраті особистого посвідчення водія в першу чергу?

Природно в першу чергу, щоб не прирікати себе на походи по інстанціях, потрібно приділити деякий час на пошуки зниклого документа. Можливо, що він просто впав під водійське крісло або лежить десь на курній полиці - таке досить часто трапляється. І тільки коли використані всі шанси, слід переходити до другого етапу.

На питання, як бути, якщо вас спіткала втрата посвідчення водія і що робити в 2016 році з такою проблемою, відповідь однозначна - звернутися в ГИБДД. Починаючи з 2014 року, процедура відновлення значно спростилася - не потрібно здавати в повному обсязі іспити з правил дорожнього руху, а також немає необхідності в проходженні медкомісії, якщо тільки не підійшов її термін.

У відділення ГИБДД потрібно надати комплект наступних документів:

  • Заява про втрату прав у довільній формі або складене за зразком, який надається у відділенні.
  • Паспорт громадянина Росії.
  • Картка про закінчення курсів з водіння.
  • Квитанція про сплату держмита в розмірі 2 000 рублів.

Автовласникам, які цікавляться, що робити при втраті водійського посвідчення, слід знати - фотографії надавати тепер не потрібно. За новими законами процес фотографування і виготовлення документів виконується безпосередньо у відділенні ГИБДД. Також відпала необхідність звернення саме в те відділення, де ви зареєстровані.

Однак потрібно враховувати, що нові права будуть видані не на 10 років, як нові, а тільки до того терміну, на який діяв загублений документ. Терміни видачі прав на керування транспортними засобами не встановлюються, десь ця процедура триває кілька годин, а десь може зайняти місяць-два.

Чи можлива відмова ГИБДД у видачі посвідчення водія при його втраті і що робити в 2016 році в такому випадку?

Незважаючи на те, що звернутися можна в будь-який підрозділ дорожньої державної інспекції, ваші папери має право не прийняти в наступних випадках:

  • У записах присутні приписки, підчищення, скорочення, закреслені символи і текст, написаний олівцем.
  • Представлений набір документації не вичерпний.
  • Закінчення терміну дії документів.

Приводом для додаткової перевірки паперів можуть послужити підозри співробітників інспекції з приводу неправдивих відомостей, наданих вами. Це є приводом для перенесення дати видачі нового посвідчення. Якщо під час перевірки з'ясується, що подав заяву позбавлений прав за порушення або взагалі не має таких, то йому, відповідно, буде відмовлено в отриманні нового документа на управління авто.

Автовласникам, які не знають, що робити в 2016 році при відмові ГИБДД у видачі посвідчення водія на його втраті, можна порадити тільки одне - уважніше заповнювати всі папери і не допускати помилок. Після перевірки в базі даних і відсутності порушень і неоплачених штрафів інспектор відразу ж почне процедуру заміни прав.

короткі рекомендації

Перед походом в ГИБДД попередньо перевірте наявність боргів, оплатіть всі штрафи і податки, тим більше, що передбачені знижки на них. Крім цього варто врахувати ще ряд корисних порад і зауважень:

  • Їздити без прав за кермом не можна - можливо накладення штрафу до 5 000 рублів.
  • Якщо після заміни знайдено загублене посвідчення, то воно вже не має сили, тобто недійсне.
  • У разі крадіжки документа в заяві все ж краще написати, що він втрачений. В іншому випадку вас чекає довге розшукова процедура, а їздити ви не зможете.
  • При відсутності часу для самостійного вирішення питання, ви маєте право передати повноваження особам, які надають послуги з оформлення документів в органах ГИБДД. Однак отримувати нове свідоцтво все ж доведеться особисто, тому що необхідний підпис власника.

висновки

Процедура відновлення водійських прав досить проста, при відвідуванні підрозділи ГИБДД повинен бути наданий пакет документів:

  • заяву про втрату посвідчення;
  • паспорт громадянина РФ;
  • медичну довідку;
  • свідоцтво про закінчення навчання;
  • квитанція про сплату держмита.

Деякі автолюбителі, які цікавляться, що робити при втраті свого водійського посвідчення, не підозрюють про необхідність сплати держмита. Розмір суми для цього - 2 000 рублів. Фотографуватися в салоні тепер не потрібно, вся процедура відбувається безпосередньо в ГИБДД.

Навіть з негативної ситуації можна отримати трохи користі. Якщо у вас раніше було двоє прав на різні категорії, то при заміні слід їх поєднати в одне свідоцтво. Також ситуацією можна скористатися для розширення числа категорій, якщо заздалегідь скласти іспити. Такі операції дозволять заощадити на оплаті державного мита.

Перші кроки або що робити при втраті особистого посвідчення водія в першу чергу?
Чи можлива відмова ГИБДД у видачі посвідчення водія при його втраті і що робити в 2016 році в такому випадку?
Перші кроки або що робити при втраті особистого посвідчення водія в першу чергу?
Чи можлива відмова ГИБДД у видачі посвідчення водія при його втраті і що робити в 2016 році в такому випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online