Як здійснити заміну старих прав або отримати нові права через портал держпослуги

  1. Документи для заміни посвідчення водія через держпослуги
  2. Як швидко здійснюється заповнення заяви та запис в ГИБДД?
  3. Інструкція для отримання водійських прав через портал держпослуг
  4. Необхідні відомості, які повинен вказати заявник

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен автолюбитель в своєму житті хоч раз, але отримував водійські права Кожен автолюбитель в своєму житті хоч раз, але отримував водійські права. Звичайно, звучить до смішного банально, але факт незаперечний. Кожному доводилося збирати необхідні документи, стояти в чергах для отримання заповітного водійського посвідчення.

Сам документ кожен автолюбитель може отримати в життя кілька разів. Перший раз автомобіліст отримує посвідчення після закінчення автошколи. Згодом у водійських прав може просто закінчитися термін придатності, що автоматично зажадає їх заміни. Слід пам'ятати, що керування транспортним засобом з простроченими правами на руках заборонено і карається законом.

Черги, очікування, втрачений час і нерви ... Саме усвідомлення цього може зіпсувати настрій навіть найстійкішому людині. Але саме з усіма цими неприємними обставинами доведеться зіткнутися заявнику, який бажає отримати водійське посвідчення .

Чи є можливість здійснити процедуру отримання водійських прав якомога легше і без таких неприємних моментів? Дане питання хвилює багатьох, але відповідь знають далеко не всі. Справа в тому, що не всі обізнані про можливості отримання водійського посвідчення через портал держпослуг. Це робить всю процедуру набагато легше і швидше. Як отримати водійське посвідчення через сайт держпослуг, буде розказано в даній статті.

Документи для заміни посвідчення водія через держпослуги

Для початку читач повинен ознайомитися зі списком документів, які неодмінно знадобляться автолюбителю, яка бажає одержати нове водійське посвідчення. Дана інформація обов'язково буде корисна і тим особам, які тільки пройшли навчання в автошколі і бажають вперше отримати таке необхідне посвідчення водія.

Отже, для отримання водійських прав знадобляться наступні документи:

  • Обов'язково потрібно пред'явити паспорт громадянина Російської Федерації;
  • Сертифікат, який засвідчує про проходження навчання автошколі і, відповідно, про її закінчення. Даний пункт відноситься до тих осіб, які хочуть отримати водійське посвідчення вперше. Для автолюбителів, які хочуть здійснити вже заміну застарілих водійських прав, для отримання нового документа буде потрібно пред'явити копію старого;
  • Не варто забувати і про медичній довідці форми 083 / У-89, яка потрібна для підтвердження факту проходження заявником необхідного медичного огляду. Слід пам'ятати про те, що люди, які мають деякі захворювання і протипоказання, за кермо сісти не зможуть;
  • Нарешті, потрібно квитанція, яка свідчить про сплату заявником обов'язковій державній мита.

Як швидко здійснюється заповнення заяви та запис в ГИБДД?

Звичайно, заповнення різних видів заяв може викликати зневіру у будь-кого. В основному люди вважають за краще уникати заповнення будь-яких договорів і заяв, так як це зайві нерви. Тут не можна не погодитися. Мало того, що доводиться сидіти в кабінеті чиновника і заповнювати уважно кожну графу документа в обстановці шуму через інших заявників, так ще й своєї черги доводиться чекати, простоюючи годинник в коридорі.

Уникнути всіх жахів очікувань і метушливого заповнення важливих паперів в метушні при загальній атмосфері хаосу можна. Справа в тому, що будь-який громадянин Російської Федерації може скористатися послугами порталу держпослуги, що значно полегшить всю процедуру подачі заяви для отримання нового водійського посвідчення і не тільки.

Щоб заповнити заяву на заміну або отримання водійських прав, автолюбителю знадобиться витратити всього десять хвилин свого часу. При цьому заявник буде здійснювати всю процедуру, не сидячи в відділенні ГИБДД після простоювання в черзі, а сидячи за своїм персональним комп'ютером.

Після того як заявник здійснить подачу заяви через портал держпослуг, протягом 1-2 днів йому прийде запрошення в ГИБДД в його особистий кабінет. Також можна відзначити цікаву обставину: в деяких відділеннях ГИБДД пріоритеті віддається саме заявникам, які здійснювали подачу заяви, користуючись порталом державних послуг.

Слід також врахувати те, що сам сайт виконаний доступно для звичайного користувача і може похвалитися дуже приємним для очей дизайном. Тому користувач не зіткнеться з проблемами і труднощами в процесі заповнення заяви.

Інструкція для отримання водійських прав через портал держпослуг

Тепер можна звернутися безпосередньо до самої інструкції, яка допоможе користувачеві здійснити отримання водійського посвідчення через портал державних послуг. Як буде видно вже з опису процесу оформлення заяви, зробити це буде неважко.

Отже, для того щоб отримати водійське посвідчення через портал gosuslugi.ru, користувачеві потрібно буде виконати наступні дії:

  1. Для початку користувач зобов'язаний зареєструватися на порталі gosuslugi.ru. Це обов'язково, так як без здійснення реєстрації на порталі державних послуг, користувач просто не зможе задовольнятися тими послугами, які надає даний сайт. Після того як була користувач зареєструвався на даному порталі, йому будуть доступні всі послуги, що надаються. Серед них потрібно буде знайти і вибрати "Отримання права на керування транспортним засобом";
  2. Тут Ви завжди маєте на вибір цілих п'ять послуг:
    • Первинне отримання водійського посвідчення;
    • Заміна прострочених водійських прав;
    • Заміна або видача міжнародних прав;
    • Отримання довідки, що підтверджує наявність у користувача водійського посвідчення;
    • Отримання тимчасового дозволу на здійснення управління транспортним засобом.
  3. У тому випадку, якщо користувач отримує водійське посвідчення вперше, йому потрібно буде вибрати пункт "Отримання водійського посвідчення після проходження професійної підготовки (перепідготовки);
  4. Перед користувачем з'явиться сторінка, на якій буде запропоновано вибрати тип надання послуги. Потрібно буде вибрати отримання електронної послуги, а потім натиснути на кнопку "Отримати послугу";
  5. Після цього користувач буде представлена ​​сторінка, що має поля, які треба буде заповнити в обов'язковому порядку. Відомості про заявника будуть запитані системою за сім кроків, про які більш докладно буде розказано далі.

Необхідні відомості, які повинен вказати заявник

Далі будуть докладніше розглянуті сім кроків системи, які користувач повинен буде пройти, щоб отримати водійське посвідчення. Після вказівки даних по всім сімома пунктами користувач надасть системі необхідну інформацію.

Отже, заявнику потрібно вказати наступні дані:

  1. Для початку потрібно вказати категорію транспортного засобу;
  2. Після того як заявник вказав категорію транспортного засобу, йому буде потрібно внести в систему деякі свої персональні дані. Дані про заявника будуть взяті з його особистого кабінету;
  3. Паспортні дані також будуть взяті системою автоматично з особистого кабінету користувача;
  4. Потім заявнику потрібно вказати адресу проживання;
  5. У тому випадку, якщо заявник бажає отримати водійське посвідчення вперше, йому доведеться вказати деякі відомості, що стосуються автошколи, де він навчався. Автолюбитель, який бажає здійснити заміну водійських прав, з цим пунктом не зіткнеться;
  6. Дані про медичній довідці потрібно вказати в обов'язковому порядку. Потрібно буде вказати її номер, дату видачі, а також назву і номер ліцензії того медичного закладу, яка видала користувачеві цей документ;
  7. Ну і, нарешті, від заявника потрібно вказати адресу відповідного йому відділення ГИБДД, а також дату і час, коли йому буде зручно з'явитися туди для отримання водійського посвідчення.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Чи є можливість здійснити процедуру отримання водійських прав якомога легше і без таких неприємних моментів?
Як швидко здійснюється заповнення заяви та запис в ГИБДД?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online