Як продовжити водійські права і де це краще зробити

  1. Коли необхідно продовжити права на водіння
  2. Зміна персональної інформації
  3. втрата посвідчення
  4. Часткове деформування водійського посвідчення
  5. наступила інвалідність
  6. підроблені документи
  7. Процедура продовження прав
  8. Де можна продовжити права
  9. Держмито за продовження прав на водіння
  10. Перелік документів
  11. Відповідальність за водіння з простроченими посвідченням
  12. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як і багато документів громадян Росії, права на водіння не є безстроковими. Вони діють певний період часу. Крім того, як і все матеріальне, заповітна картка схильна до механічних пошкоджень.

У якийсь момент посвідчення водія потрібно заміну. Коли підходить термін закінчення дії цього документа, автолюбителі задаються питанням, як продовжити водійські права максимально швидко і без зайвого стресу.

Коли необхідно продовжити права на водіння

Стандартний термін дії водійського посвідчення - десять років. Однак з деяких причин придатність документа може закінчитися і раніше. Розглянемо, за яких підстав це може статися.

Зміна персональної інформації

Зміна персональних даних, зазначених у посвідченні, є причиною для обов'язкового отримання нових документів на водіння. Самий частотний випадок - зміна прізвища, наприклад, після одруження.

Як відомо, рішення взяти прізвище чоловіка тягне за собою обов'язок отримати цілий стос нових паперів, і водійські права тут не є винятком. При будь-якій зміні особистих даних, водійське посвідчення доведеться оновити.

втрата посвідчення

причиною втрати можуть бути різні ситуації - крадіжка документів, їх втрата. Трапляється, що заповітна картка повністю згорає при пожежі. Не має значення, що трапилося з вашим посвідченням. Його необхідно відновлювати.

З моменту втрати потрібно зайнятися повторним оформленням нового документа, період дії якого - десять років - почне відлік з оновленою дати видачі.

Часткове деформування водійського посвідчення

Буває, що права втрачені в повному обсязі, а лише частково Буває, що права втрачені в повному обсязі, а лише частково. У тому ж пожежі, наприклад.

Однак в разі, якщо це механічне пошкодження не допускає повноцінного прочитання інформації на документі - ініціалів, серії, дати видачі і так далі - посвідчення також доведеться отримувати заново.

наступила інвалідність

Іноді права на водіння припиняють свій термін служби незалежно від механічних пошкоджень. З самою карткою все в порядку, а от з її власником - не зовсім.

Якщо відбувається різке погіршення здоров'я автолюбителя: сліпота, втрата кінцівки або щось подібне, він вже не може управляти особистим транспортом нарівні з іншими автомобілістами, а його права на водіння стають непридатними з дати одержання ступеня інвалідності.

підроблені документи

Це досить нетиповий випадок. Однак підроблені документи не мають юридичної сили. А значить, всі інші папери, видані на підставі підроблених, аналогічно втрачають свою значимість.

Посвідчення, отримане водієм за підробленим паспортом, апріорі є підробленими, і управляти машиною по такому документу строго заборонено.

Процедура продовження прав

Щоб вчасно замінити права з терміном придатності, важливо підготуватися: з'ясувати перелік документації для заміни водійського посвідчення, дізнатися, куди територіально слід звернутися, а також уточнити суму державного мита, яку доведеться сплатити.

Продовженням посвідчення краще зайнятися заздалегідь. Якщо відкласти отримання нових прав на останній день, можна втратити можливість управляти власним автомобілем.

Справа в тому, що при підготовці документів для отримання нового посвідчення може з'ясуватися, що прострочений один з супутніх документів.

Де можна продовжити права

У сучасній практиці оновлення водійського посвідчення не вимагає багатогодинного простоювання в чергах ГИБДД. Щоб продовжити права на водіння, можна піти трьома шляхами:

  1. Звернутися в ГИБДД. Продовження водійського посвідчення в ГИБДД не обов'язково проводити в якомусь конкретному підрозділі. Прийти можна в будь-який підрозділ - де реєстрували автомобіль, за місцем проживання або за адресою прописки; або просто де зручніше, наприклад, біля роботи. Документи у вас візьмуть в будь-якому випадку.
  2. Прийти в будь-який з МФЦ. Співробітник багатофункціонального центру підкаже, як взяти талон електронної черги, а завдяки системі «одного вікна» вас обслужать досить швидко - час очікування фахівця складе не більше чверті години.
  3. Записатися на прийом через портал держпослуг ( gosuslugi.ru ). Для цього треба авторизуватися на сайті, вибрати потрібний розділ, заповнити електронну заяву і визначитися, в якому відділенні Державтоінспекції ви будете продовжувати своє минуле посвідчення. Час і дату можна також вибрати самостійно.

Держмито за продовження прав на водіння

Мито за нове водійське посвідчення становить 2000 рублів (за станом на початок 2018 року). Однак, при оплаті безготівковим розрахунком (банківською картою, з мобільного телефону або за допомогою електронного гаманця) через портал держпослуг РФ заявнику надається знижка в розмірі 30%. Таким чином, користувачеві інтернет-ресурсу заміна прав обійдеться вже в 1400 рублів.

Квитанцію про оплату мита надавати не обов'язково, оскільки зараз успішно функціонує електронний міжвідомчий обмін даними, і інспектор сам отримає потрібний документ. Однак багато водіїв, перестраховуючись, «по-старому» роздруковують чек і здають з іншими документами.

Слід пам'ятати: при наявності несплачених штрафів у видачі нового водійського посвідчення буде відмовлено - до їх погашення.

Перелік документів

Щоб заявнику не було відмовлено в продовженні посвідчення, важливо зібрати всі потрібні документи для продовження водійських прав згідно із затвердженим державою переліку. Сюди відносяться:

  • посвідчення особи;
  • недійсні через закінчення терміну водійські права;
  • заяву про продовження водійського посвідчення;
  • медична довідка;
  • погашена квитанція про оплату держмита;

Розглянемо цей список докладніше Розглянемо цей список докладніше. Без паспорта громадянина РФ жодна операція з вашими документами не доступна. Тому основний документ повинен бути в наявності обов'язково.

Якщо минулі права не були втрачені, їх теж треба надати. Прострочене посвідчення водія є підставою для звернення до ДАІ. У вас його вилучать, видавши натомість нове - з новим терміном дії.

Для цього потрібно буде оформити заяву на продовження прав - його бланк видається прямо в відділі співробітником ДІБДР або багатофункціонального центру.

Якщо за оновленням прав ви звернулися на сайт Госуслугі.ру, заяву буде заповнено і відправлено безпосередньо на порталі. Виводити на друк його необов'язково, але, як і в випадку з квитанцією, деякі водії прикладають і цей документ в роздрукованому вигляді.

Медична довідка водія свідчить про допуск до керування транспортним засобом. Вона видається автолюбителю на спеціальному бланку суворої звітності, а термін її дії становить три роки. Тому ситуації, коли у водія виявилися прострочені не тільки права, але і меддовідки, не є рідкістю.

У разі якщо у довідки також закінчився термін дії, автолюбителя попередньо відправлять на медкомісію, а значить, процедура продовження водійських прав затягнеться, і за кермо автомобіліст повернеться трохи пізніше, ніж припускав. Щоб цього не сталося, необхідно вчасно подбати про заміну водійських довідки на нову.

Якщо інспектор запитує документи поза затвердженого списку і цим мотивує невидачу прав, потрібно вимагати письмову відмову у видачі нового водійського посвідчення із зазначенням причин, за якими було винесено негативний вердикт.

Заміна прав не вимагає від водія перездачі іспитів на водіння.

Для поновлення посвідчення необхідна Світлина . Але заздалегідь йти в фотосалон немає сенсу - вас сфотографують прямо на місці.

Після того, як інспектор перевірить всі документи (це може зайняти два-три години, портал держпослуги вказує час очікування година), заявник отримає нове посвідчення водія.

Відповідальність за водіння з простроченими посвідченням

Законодавство Російської Федерації суворо забороняє керування транспортними засобами з простроченими правами Законодавство Російської Федерації суворо забороняє керування транспортними засобами з простроченими правами. За це правопорушення передбачено покарання.

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення ( стаття 12.7 ) Порушнику буде виписаний штраф від п'яти до 15 тисяч рублів. Причому, скільки разів інспектори ДПС виявлять у водія прострочений документ, стільки раз на нього накладуть штрафні санкції.

Наявність у автомобіліста прострочених прав тягне за собою припинення можливості керування транспортним засобом, так само як і продовження посвідчення належним чином автоматично відновлює право автомобіліста на управління особистим транспортом.

Цей висновок виходить з федерального закону «Про безпеку дорожнього руху». Стаття 28 прямо говорить про це. Тому, щоб не провокувати державтоінспектора на створення собі неприємностей, краще вчасно оновлювати посвідчення.

висновок

Незважаючи на те, що десятирічний період служби водійського посвідчення чітко визначено на законодавчому рівні, а дата закінчення документа для самоконтролю вказана на самій картці, існують непередбачені ситуації, коли права потрібно міняти достроково. Сама процедура заміни не вимагає особливих зусиль.

Головне - вчасно потурбуватися підготовкою необхідних документів і в призначений час отримати нове посвідчення. Це дозволить уникнути позбавлення можливості управляти власним автомобілем.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online