Як перевірити права на справжність по базі ГИБДД в 2019 році?

  1. Коли потрібна перевірка
  2. способи перевірки
  3. За номером або на прізвище
  4. Спецтехніка на ходу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день права виступають в якості одного з документів, що засвідчують особу і можуть бути використані, наприклад, при оформленні кредиту або отриманні посилки. Як перевірити права на справжність по базі ГИБДД, щоб бути впевненим що перед вами не шахрай?

Коли потрібна перевірка

Перевірка дійсності посвідчення водія може знадобитися в декількох випадках: Перевірка дійсності посвідчення водія може знадобитися в декількох випадках:

  • при прийомі на робоче місце водія;
  • при оформленні кредиту або позики в банку;
  • при оформленні Європротоколу після ДТП;
  • при отриманні посвідчення водія через третіх осіб, в чесності яких є сумніви.

ВАЖЛИВО! Підробкою вважається будь-яке внесення недостовірних відомостей в документ або його повне самостійне виготовлення.

способи перевірки

Оцінити справжність посвідчення можна декількома способами:

  • Найтриваліший: завітати до найближчого відділення ГИБДД і отримати там потрібну інформацію. Дізнатися її можна і у службовців постових служб. Для цього буде потрібно саме посвідчення і паспорт.
  • Відносно новий спосіб - через сайт ГИБДД, де можливо не тільки провести перевірку дійсності прав, а й дізнатися про неоплачені штрафи і нестатки.
  • Сучасний спосіб - через сайт держпослуги, на якому зберігаються дані про всі документи, за допомогою яких регулюється життя громадян. Зробити це можна після реєстрації на сайті, а потім скористатися відповідним розділом.
  • За допомогою спеціалізованих інтернет-ресурсів. В інтернеті діє кілька сайтів, які отримують дані з бази даних ДАІ. Однак, в даному випадку важливо потрапити на реальний сайт, який видає правдиву інформацію.

За номером або на прізвище

Найдоступніший і швидкий метод «пробити» водійське посвідчення на достовірність - звернутися до сайту ГИБДД. Зробити це просто, потрібно зайти на офіційний ресурс Інспекції за адресою: http://tt.gibdd.ru , Знайти праворуч перелік «Онлайн сервіси» і натиснути розділ: перевірка водія.

Потім перед користувачем відкриється вікно, в яке слід забити наступну інформацію:

  • серію і номер прав (вони вносяться суцільним рядом цифр, без пробілів);
  • дату, коли було видано посвідчення;

Після натиснути кнопку «запросити перевірку» і з'явитися перевірочний код, зображений на картинці і підтверджує, що це не механічна помилка. Його слід ввести в розташоване знизу віконце і визначити достовірність прав.

ВАЖЛИВО! Програма може працювати не у всіх браузерах, якщо після відправлення запиту на екрані нічого не сталося, необхідно використовувати інший браузер.

Результатом онлайн перевірки може стати одне з повідомлень, що з'явилися на екрані: Результатом онлайн перевірки може стати одне з повідомлень, що з'явилися на екрані:

  1. Якщо посвідчення дійсне з'являється довідка, в якій вказані номер прав, коли були видані, до якого числа діють і на яку категорію;
  2. Якщо водій позбавлений прав на певний час з'являється схожа довідка, тільки вона буде містити доповнення про дату і терміни позбавлення прав;
  3. Якщо ж права недійсні, довідка буде містити запис, що відомості про запитуваній документі не знайдені.

Дані про позбавлення прав теж можуть бути представлені в декількох формах, відповідно до яких термін обчислення йде або ж немає. У будь-якому випадку при наявності постанови суду людина не має права керувати транспортним засобом.

Якщо ж інформації про права немає, то проведення перевірки ускладнюється. Зробити це на прізвище через сайт можна. Цей момент пояснюється наявністю великої кількості однофамільців, навіть зі схожими ініціалами і датами народження. А база працює на території всієї країни з населенням в півтори сотні мільйонів. При використанні прізвищами обліку відбувалося б занадто багато збоїв і системі довелося б дуже довго перевіряти дані.

Тому працює цифровий метод з видачею індивідуального номера кожному водієві. Перевірка ж на прізвище можлива тільки через офіційний запит в ГИБДД або через обмежену базу, використовувану тільки співробітниками служби.

Спецтехніка на ходу

Сайт ГИБДД дає інформацію тільки про транспортні засоби категорій А, В, С і D. Трактори, навантажувачі та деяка інша спецтехніка сюди не входять. Однак, для управління їм необхідно володіти певними навичками, які повинні бути підкріплені правами.

Документи даного рівня видає Держтехнагляд, він же і контролює їх використання. Онлайн-сервісу у даній організації немає, тому будь-яку інформацію доведеться отримувати, відправивши офіційний запит в держустанову і дочекавшись письмової відповіді.

На відео про перевірку справжності водійських прав

Таким чином, дізнатися про достовірність посвідчення водія легко, так само як про наявність неоплачених штрафів або рішенні суду про позбавлення водія прав, для цього досить зайти на сайт Інспекції дорожнього руху.

Як перевірити права на справжність по базі ГИБДД, щоб бути впевненим що перед вами не шахрай?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online