Кому зараз належить земля дитячих таборів на Великому Лугу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ще в минулому десятилітті на Великому Лугу діяв з десяток дитячих оздоровчих таборів Ще в минулому десятилітті на Великому Лугу діяв з десяток дитячих оздоровчих таборів. При Радянському Союзі їх було в рази більше. Відмінне розташування поруч з Дніпром і далеко від диму заводів дозволяло вдосталь надихатися свіжим повітрям юним запорожцям. Зараз же діють лише 2-3 табору, а що ж з іншими?

Згідно позначенням, №413 означає "дитячі оздоровчі установи"

За чинним генпланом забудови міста там і повинні розташовуватися оздоровчі центри. Але земля була приватизована з дозволу місцевих чиновників. Це зробили хитрим способом. Будувати котеджі на місці дитячих таборів забороняється. але депутати вирішили, що Великий Луг - це селище. Для селищ не потрібен генплан і рішення про забудову ділянок приймаються на основі технічного обґрунтування, яке прийняли ще в 2006 році.

У 2011 році все ж виник скандал і прокуратура опротестувала технічне обгрунтування. Після цього прокуратура опротестувала і частина виділених ділянок, а на частину закрила очі. На одному з неопротестованих зараз знаходиться житловий комплекс "Ренесанс". Однак міська рада знову виділила ділянки, опротестовані прокуратурою. Квартири від забудовника в ньому коштують від мільйона гривень.

Квартири від забудовника в ньому коштують від мільйона гривень

ЖК "Ренесанс"

На чотирьох ділянках орендарі так і не встигли нічого побудувати, на відміну від п'ятого. Зараз тут знаходиться закрите котеджне селище "Лазурний берег", незважаючи на розірвання договору колишній дитячий табір все-одно був забудований особняками і прокуратура не помітила переходу землі в приватну власність.

Далі описуються ділянки, які прокуратура не опротестовувала, але їх виділення теж викликає деякі питання.

Серед них вищевказаний ЖК «Ренесанс». Частина території належить доньці нардепа 4-7 скликань Ярослава Сухого Ганні, синові екс-депутата міської та обласної рад Людмили Завгородньої Руслану, депутату міської ради Миколі Білому і іншим.

2,5 гектарів на території колишнього табору "Дружба" під житлову забудову отримав екс-заступник мера Сергій Гладченко, через виділення землі він потрапив під слідство. Але 2,5 гектара - це лише чверть колишнього дитячого табору "Дружба" і в прокуратурі не помітили, що в інших частинах теж стоять котеджі. Лише 1,5 гектара ПП "Алара Клуб", якими володіє сестра бізнесмена Максима Дрозденко, залишилися незмінними, а решта гектари теж роздані під житлову забудову. Як і у випадку з справою Гладченко, рішення міської ради про виділення цих ділянок не опубліковані на сайті міської ради.

На екс-території фірми "Преміумстандартсервіс" братів Кальцева зараз перебувають вдома дружини екс-заступник мера і депутата міськради Романа Тарана, а також члена виконкому Вадима Рильського. До 2010 року Таран працював в ТОВ "Компанія" Олександр ", а Рильський очолює будівельну кампанію" Олександр-Строй ". Обидві фірми контролюються братами Кальцевими.

Ділянка з будинком знаходиться у власності Олени Страховий. Жінка з таким ім'ям значиться серед засновників гірничодобувної компанії "Мінерал", яка розробляє родовище глини і каоліну на північному заході міста Пологи. Підприємство зареєстроване на шість осіб, але найбільшими частками володіють Юлія Молявко, Олена Страхова і металургійний комбінат "Запоріжсталь".

Дев'ять ділянок (майже 1 га) знаходяться у власності сім'ї Кропачек - вісім належать Світлані Іванівні, ще один - Ігорю Валерійовичу. В інтернеті практично відсутні згадки про них.

На колишній території фірми "Парус-М" матері Григорія Маловичко (екс-депутат міської ради) ділянка належить ще одному члену сім'ї Кропачек - Роману Валерійовичу. Також тут знаходяться будинок судді запорізького окружного адміністративного суду Сергія Каракуші.

Згідно держреєстру на Великому лузі залишилося лише три діючих табору, два з них дійсно працюють - це запоріжсталівським оздоровчий центр "Супутник", і "Юний локомотівец" запорізького електровозоремонтного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Перший онлайн-журнал Запоріжжя

Зараз же діють лише 2-3 табору, а що ж з іншими?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online