Особливості проведення державної реєстрації права господарського відання та права оперативного управління на об'єкти нерухомого майна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В силу вимог статті 299 Цивільного кодексу Російської Федерації (далі - ГК РФ) право господарського відання або право оперативного управління майном, щодо якого власником прийнято рішення про закріплення за унітарним підприємством або установою, виникає у цього підприємства або установи з моменту передачі майна, якщо інше не встановлено законом та іншими правовими актами або рішенням власника. Плоди, продукція та доходи від використання майна, що перебуває у господарському віданні або оперативному управлінні унітарного підприємства або установи, а також майно, придбане унітарним підприємством або установою за договором або інших підстав, надходять у господарське відання або оперативне управління підприємства або установи в порядку, встановленому ГК РФ, іншими законами та іншими правовими актами для набуття права власності.

Наявність державної реєстрації права власності на об'єкт нерухомості (нежитловий будинок, нежитлові приміщення) не виключає можливості передачі і проведення державної реєстрації відповідного речового права на частину зазначеного об'єкта нерухомості.

У відповідності з Податковим кодексом Російської Федерації за державну реєстрацію права оперативного управління та права господарського відання державне мито сплачується в розмірі 15000 рублів. За державну реєстрацію права оперативного управління нерухомим майном, що перебуває в державній або муніципальній власності, державне мито не сплачується.

Для проведення державної реєстрації права господарського відання та права оперативного управління на об'єкт нерухомого майна в Управління федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії по Томській області необхідно подати такі документи:

  • Заява про державну реєстрацію права.
  • Документ, що засвідчує особу заявника.
  • Нотаріально посвідчена довіреність або інший документ, що підтверджує повноваження представника юридичної особи - власника авторських прав на представлення інтересів в органі, що здійснює державну реєстрацію прав.
  • Установчих документів юридичної особи або нотаріально засвідчені копії установчих документів юридичної особи або завірені особою, яка має право діяти без довіреності від імені юридичної особи, та печаткою юридичної особи копії цих установчих документів;
  • документ, що підтверджує повноваження керівника юридичної особи (витяг з протоколу, наказ, тощо).
  • Документ, що підтверджує сплату державного мита.
  • Правовстановлюючий документ, який свідчить про виникнення у унітарного підприємства або установи права оперативного управління або права господарського відання в установленому цивільним законодавством порядку.

Статтю розмістила держ. служба « Управління Росреестра по Томській області »

# Юридичний довідник

25.09.2014

2014

Оформити права на квартиру в новобудові стане простіше

З 1 липня 2019 року в Росії починає діяти правило обов'язкового використання ескроу-рахунків: перехід від часткового фінансування будівництва до проектного обумовлений необхідністю мінімізувати ризики для всіх учасників ринку первинної нерухомості. На думку експертів Федеральної кадастрової палати, нова інвестиційна модель спростить громадянам завдання з оформлення власності в новобудові.

Реконструкція та перепланування - актуальні питання

Звичайна життєва ситуація: у громадянина у власності знаходиться житловий будинок. Необхідні документи оформлені: технічний паспорт та Свідоцтво на право власності (видавалися раніше) або технічний план і Виписка з Єдиного державного реєстру нерухомості (видаються зараз). Але виникла необхідність розширити житлову площу будинку, наприклад, зробити теплий прибудовах або надбудувати другий поверх. З точки зору сучасного законодавства - це буде реконструкція. Якщо ж громадянин вирішить щось перебудувати в своїй квартирі, наприклад, знести стіну між кухнею і однієї з кімнат, і зробити велику кухню-їдальню, то це буде перепланування.

Задумав будувати, лад

Вирішивши зайнятися індивідуальним житловим будівництвом, громадянин купує земельну ділянку з видом дозволеного використання - для ІЖС. Але з часом плани щодо земельної ділянки змінюються. На придбану територію громадянин тривалий час не навідується, і земля заростає бур'яном. В цьому випадку його дії будуть кваліфіковані за ч. 3 статті 8.8 КоАП РФ: невикористання земельної ділянки, наданої для будівництва. Вчинення зазначеного порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на юридичних осіб - від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Книжка садівника - потрібний документ?

З документів на земельну ділянку у мене є тільки членська книжка садівника. Купив цю ділянку років двадцять тому, тоді ж переписали членську книжку з продавця на мене. Власність не реєстрував, а зараз хотів би. Як бути?

Договір дарування: як скласти і зареєструвати

Здійснювати операції з нерухомістю, не розбираючись в цивільному праві ризиковано. При складанні всіх видів договорів існує маса юридичних питань, з якими краще розібратися до здійснення реєстраційних дій. Наше законодавство дозволяє безліч варіантів відчуження нерухомості: його можна продати, обміняти або подарувати. У статті ми розглянемо один з найбільш частих видів договорів - договір дарування.

Обмін квартир - ньюанси

Багато людей, які хотіли обміняти квартиру сподіваються на більш комфортні умови проживання в новій. На що конкретно вони мають можливість розраховувати? Зміна району проживання і тільки? Величезну роль у вирішенні даної проблеми грає статус житла і статус угоди, її поточний стан. Якщо квартира є муніципальною, тобто не приватизована, навряд чи вам вдасться обміняти її на щось краще. Швидше за все, самим хорошим варіантом буде така ж квартира в аналогічному будинку, але в іншому районі.

Теорія помилок: "Майно в цивільному шлюбі"

Після візиту до нотаріуса Наталія Сергіївна була в замішанні. Нотаріус пояснив: «Сам по собі факт спільного проживання без реєстрації шлюбу, між вами, не може свідчити про наявність домовленості про створення або придбання майна на праві спільної (часткової) власності».

Теорія Помилок: Розписка

Задумав Покупець документи на будинок привести в порядок. А Продавця знайти не можуть, телефон не відповідає. Сяк-так, через багатьох знайомих все-таки знайшли його. І почалося .... Продавець каже: «А ви разом з землею будинок купувати будете, а то ми землю продамо іншим людям .... І грошей поки немає на оформлення документів ... Я тут заїжджала, подивилася - будинок-то не впізнати, картинка: дах і паркан нові, вікна пластикові, стіни сайдингом обшиті. І ... знову Продавець «загубився». Що робити?"

Оформлення прав на гараж

У Росії давно назріла проблема гаражної нерухомості, точніше оформлення прав власності на неї. За даними ФНС Росії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (ЕГРЮЛ) міститься інформація про майже 37 тис. Юридичних осіб, зареєстрованих в якості гаражних (гаражно-будівельних) кооперативів. Зареєстрованих в Росреестра і стоять на кадастровому обліку гаражів значиться понад 5,6 мільйона. Підрахувати число неоформлених в установленому порядку гаражів вельми складно, але експерти припускають, що близько 70% гаражних об'єктів не поставлено на офіційний облік.

Міняємо квартиру на будинок: як самостійно перевірити чистоту угоди

Одного разу, бабуся Валя - просунутий користувач ЕОМ, борознила океани інтернету напередодні наступаючої весни в пошуках цікавенького. А продам-ка я свою квартиру і куплю будинок, по видатках економія, город знову ж під вікном, урожай не знімуть, та й син приїде в гості і машину буде куди по дворі поставити, знову ж онуки на свіжому повітрі. Все вирішено, шукаємо будинок з ділянкою в межах міста! Пошуки бабусі Валі увінчалися успіхом, знайшовся і будиночок з ділянкою і покупець на її однушку. Питання як перевірити чистоту угоди бабуся вирішила просто

Держреєстрація прав: що потрібно знати про довіреності

Нерідко від імені власника об'єкта нерухомості (або сторони угоди) із заявою про державну реєстрацію прав та / або про здійснення державного кадастрового обліку в Росреестр звертається його представник за дорученням. Розповідаємо, на які нюанси звернути увагу.

Поділити квартиру після розлучення: як це зробити

У тих, хто збирається подати на розлучення і при цьому має спільно нажите нерухомість, виникає закономірне питання: як розподілити частки в квартирі, придбаній, в тому числі, за рахунок коштів материнського капіталу і оформленої на чоловіка.

Як не допустити звернення стягнення на нерухомість за борги

Втратити нерухомість ризикує кожен, хто звик жити в борг. Великі кредити, позики або заборгованість по податкових платежах і штрафах свідомо ставлять позичальника в невигідне становище і обмежують його майнову свободу. Часто кредитори та інші зацікавлені особи через суд відбирають квартири та іншу власність, примусово стягуючи гроші з боржника. Коротку інструкцію про те, як запобігти репресивні заходи і уберегти житло від обтяження і стягнення дасть адвокат Олег Сухов.

Книжка садівника - потрібний документ?
Як бути?
На що конкретно вони мають можливість розраховувати?
Зміна району проживання і тільки?
Що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online