Призначення Сергія Шойгу міністром оборони стало найбільш обговорюваною темою Рунета

  1. Володимир Путін відправив у відставку Анатолія Сердюкова і призначив міністром оборони Сергія Шойгу....

Володимир Путін відправив у відставку Анатолія Сердюкова і призначив міністром оборони Сергія Шойгу. Ця новина стала найбільш обговорюваною темою Рунета у вівторок: про неї говорять як політики і політологи, так і інші спостерігачі.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

про відставку Анатолія Сердюкова і призначення Сергія Шойгу Володимир Путін повідомив вранці у вівторок.

Місце Шойгу в уряді Московської області тимчасово займе його перший заступник Руслан Цаліков . Вибори пройдуть в наступному вересні.

Генерал армії Шойгу назвав рішення Путіна несподіваним і пообіцяв зробити для Міністерства оборони все, що в його силах.

Відставка Сердюкова пов'язана з недавнім скандалом в Міністерстві оборони і почався розслідуванням, пояснив Путін.

В кінці жовтня слідчі порушили п'ять кримінальних справ за передбачуване шахрайство з землями і акціями підконтрольного Міністерству оборони ВАТ "Оборонсервіс". Збиток, за даними слідства, становить не менше 3 млрд рублів. Одна з підозрюваних у справі - колишня глава департаменту майнових відносин Міноборони Євгенія Васильєва.

В ході обшуку в 13-кімнатній квартирі Васильєвої на Арбаті слідчі, за деякими даними, застали (на світанку) Анатолія Сердюкова.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв сказав, що Сердюков був ефективним міністром, але розслідування у справі "Оборонсервіс" потрібно довести до кінця.

У вівторок вперше за довгий час політична новина стала найбільш обговорюваною темою в Рунеті - на цю тему висловлюються як політики і політологи, так і інші спостерігачі.

Причини відставки Сердюкова називаються різні. У числі основних - конфлікт з генералітетом і підприємствами оборонної промисловості, боротьба "кланів", невиконання деяких обіцянок, даних Путіним, а також особисте життя екс-міністра.

"Відставка Сердюкова логічна. Тепер головне - навести порядок у фінансах Міноборони, припинити розкрадання. Сподіваюся, Шойгу впорається", - вважає Володимир Жириновський. "Сердюков давно повинен був відповісти за зраду Батьківщині. Але відповів за зраду дружині. Хоч так ... Аль Капоне посадили взагалі за несплату податків", - іронізує Владислав наганом.

"Відставка Сердюкова абсолютно закономірна. Ми її вимагали всі останні роки. Сердюков вкрай небезпечний для армії і в цілому для держави", - вважає Геннадій Зюганов. "Путін, звичайно, баланс угруповань тримає. Сердюкова зняв, але їм не віддав" - цитує одного з передплатників свого блогу Олексій Венедиктов .

Призначення Шойгу схильні підтримувати навіть опозиціонери. "Шойгу, будучи губернатором Московської області, зупинив ряд шкідливих проектів - розширення Москви. Нехай він зупинить шкідливі реформи в армії", - пише Оксана Дмитрієва. "МНС при Шойгу стала добре організованою і налагодженої службою. Побажаємо йому успіхів на новій посаді, але завдання у нього буде архіважко", - зазначає Геннадій Зюганов. "Сергію Шойгу на посаді міністра оборони належить дуже непроста робота. Удачі", - написав у своєму мікроблозі Олексій Кудрін .

Те, що на відповідальну посаду вдруге за півроку призначено Сергія Шойгу, наводить коментаторів на думки про "короткій лаві запасних", кадровий голод чинної влади і планах по клонуванню нового глави Міноборони.

"У МОЗ вивчають клонування з метою клонувати окремого Шойгу для Міністерства охорони здоров'я", - іронізує автор блогу Хобості. Маргарита Симоньян, в свою чергу, абсолютно серйозна: "Сергій Шойгу - головний аргумент на користь клонування людей".

"Призначення Шойгу - як мала лава запасних", - прокоментував новину дня Сергій Миронов. "Кадровий голод в РФ описується просто: є Шойгу. Більше нікого немає", - пише Сергій Доренко. "Перше правило Путіна: якщо потрібно когось кудись призначити, а призначати нікого - призначай Шойгу", - іронізує Олексій Навальний. "У будь-якій незрозумілій ситуації призначай Шойгу", - жартує koffboy.

Окреме питання - про професійні компетенції. "Чому в Росії міністр чого завгодно може бути міністром іншого чого завгодно? Ми пробуємо різні комбінації, підбираючи пароль до економіки. Те, що ця система звучить так само абсурдно, як призначення шеф-кухаря на посаду головлікаря - нікого не цікавить", - пише автор блогу Перзідент Роіссі.

У вівторок стало відомо про прохання профспілки студентів звільнити міністра освіти Дмитра Ліванова. "Міністром освіти теж призначимо Шойгу. Відкриємо службу психологічної підтримки при Міністерстві освіти", - іронізує автор блогу Дорога редакціє.

"А взагалі, на питання" Кого призначити? "Найлегше відповісти" Шойгу ", оскільки його прізвище вже як би в родовому відмінку", - жартують Хобості. "Шойгу відразу хотіли призначити міністром оборони, просто стенографіст неправильно розшифрував МО", - припускає Борис Кім.

Є й інші версії цієї відставки. Олексій Навальний вважає, що Анатолій Сердюков постраждав за подружню невірність: "Все складалося у зятя [Зубкова - Анатолія Сердюкова] добре, адже він пам'ятав головне правило: треба шанувати сім'ю. Вона дала тобі все. Неважливо, італійські це шахраї або пітерські. Закони однакові . Всякі дрібниці, типу розкрадання податків, пекельних закупівель в Міністерстві оборони і таке інше сходили йому з рук. Але, як це часто буває, з'явилася вона: Євгенія Васильєва 33-х років ".

"Не будемо тут розпускати непотрібних чуток, обмежимося лише констатацією фактів, - пише Навальний. - Молода чиновниця працювала з нашим зятем. Дівчина вона дуже талановита, тому що в свої роки примудрилася заробити на 13-кімнатну квартиру на Арбаті в окремому об'єкті, що охороняється житловому будинку . Невідомо, чи допоміг наш зять реалізуватися Євгенії Васильєвої в її підприємницьких талантах, але Сім'я відчула, що зять забув про реальні причини своєї успішної кар'єри і оборзел. Після чого зятя дуже принизливим чином обнаруж івают рано вранці в тій самій 13-кімнатній квартирі на Арбаті при проведенні там обшуку. В поняттях нашої влади обман Сім'ї - злочин набагато небезпечніше, ніж розкрадання і вбивство по "справі Магнітського", тому сьогодні зять перестав бути міністром оборони ".

"Росія - єдина країна в світі, де міністра можуть звільнити за зраду доньки іншого міністра", - констатує автор блогу Перзідент Роіссі.

Увечері у вівторок з'явилася інформація про те, що Євгенія Васильєва покинула Росію.

Відео: " вести ".

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

Quot;Чому в Росії міністр чого завгодно може бути міністром іншого чого завгодно?
Quot;А взагалі, на питання" Кого призначити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online