Електрокотли опалення для будинку, дачі і промислового підприємства

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поради щодо вибору електричного котла для опалення приміщень, ціни в Самарі.

Електричні котли для різних приміщень вибираються, виходячи з різних критеріїв, для виробництва важлива потужність, для будинку - технічні можливості підключення, для дачі - ціна.

«Вибирати електрокотли для будинку, дачі або на виробництва потрібно, виходячи з різних критеріїв, - розповідає менеджер з продажу газового обладнання мережі магазинів« супергазу »Володимир Степанов. - Так, для промислових підприємств не важливий дизайн апарату, як він виглядає і скільки місця займає. На перший план виходять інші характеристики - потужність і надійність. Вся «промислова лінійка» моделей - великої потужності. Розраховується, до речі, ця характеристика однаково для електрокотла будь-якого призначення - виробничого або побутового, за загальним правилом: для 10 квадратних метрів приміщення з висотою стель до трьох метрів потужність електричного котла становить 1 кіловат. Тобто з 1 кіловата електроенергії виходить 1 кіловат тепла. Однак тут є свої тонкощі. Правило загальне, проте для потужних виробничих установок проектувальники вираховують продуктивність і тепловіддачу, враховуючи численні подробиці, таких, як товщина стін, склад теплоізоляційних матеріалів, необхідність підтримки заданої температури в приміщенні (наприклад, в деяких виробничих будівлях потрібно підтримувати температуру не вище, скажімо, 15 градусів) і так далі. Тому електрокотли для виробничих площ вибирають і встановлюють фахівці, виходячи з технічних умов замовника ».

Коштують промислові електрокотли дорого - від 100 тисяч рублів, як правило, в основному навіть 150-200 тисяч, і їх потужність починається від 150 кіловат. «Перевага електрокотлів відразу видно при промисловому використанні, - пояснили в компанії« Термоексперт ». - Хоча це і недешева апаратура, зате, по-перше, для її обслуговування не потрібен спеціальний робочий і окреме приміщення. По-друге, такі установки екологічно нешкідливі і безпечні. А для магазинів і складів, де потрібно підтримувати певну температуру, вони і зовсім незамінні ».

Що ж стосується побутових електрокотлів, то при їх виборі також потрібно враховувати безліч технічних нюансів Що ж стосується побутових електрокотлів, то при їх виборі також потрібно враховувати безліч технічних нюансів. «По-перше, не у всіх котеджах є трифазну напругу, - коментує особливості вибору Степанов. - Скрізь, як правило, воно однофазное. По-друге, при виборі враховується дизайн котла, його вага, також комплектація. Важливо підібрати для будинку таку модель, яка не буде перевантажувати мережі і буде мати плавне регулювання - тобто щоб котел вмикався не відразу на всю ту потужність, яку він може видати в пікові морози взимку, а, в залежності від пори року (наприклад, в теплі дні осені або весни) видавав малу потужність. Звичайно, для підбору електрокотла в будинок потрібно знати максимально можливе навантаження на мережі. Ось уявіть - будинок площею в двісті «квадратів», та ще й додати всі підключені зимовими вечорами прилади ... Часом навіть при всьому бажанні електрокотел туди не поставиш. Ще, для котеджів краще вибрати котел з циркуляційним насосом, який дозволяє по всьому будинку рівномірно розвести тепло, щоб не було так - в одній кімнаті жарко, а в іншій - прохолодно, та й якщо в будинку є другий поверх, щоб і там було також тепло ».

«Сучасні побутові електрокотли є апаратуру з великою кількістю додаткових функцій, - відзначили фахівці з« Термоексперта ». - Крім захисту, яка забезпечує автоматичне відключення приладу при низькому, або, навпаки, високому тиску, перегрів нагрівального елементу, в них є фільтри, які очищають надходить воду. Передбачені окремі режими для теплої пори року, які суттєво скорочують витрати електрики, навіть є апарати з регулюванням, яка дозволяє «виставляти» температуру на певний період часу, а недавно з'явилися котли, якими можна керувати за стільникового телефону. Є моделі з можливістю підключення до системи «розумний дім». Дуже добре розкуповуються в великі котеджі моделі, виконані у вигляді моноблока - в одному корпусі котел, блок управління, циркуляційний насос, розширювальний бак ». Вартість побутових електрокотлів для будинку варіюється в дуже широких межах, починаючи від 7-8 тисяч рублів.

І, нарешті, про моделі для дачних будиночків. «Якщо ми купуємо для дачі електрокотел, то тут на перший план виступає питання вартості, - відзначає Степанов. - Для заміських будиночків призначені серії «Економ», які виглядають, може бути, не так презентабельно, як котли для дому, але зате ціна у них в два рази нижче, ніж зазвичай. Так, наприклад, у російських електрокотлів від нижегородського підприємства ЕВАН є серії «Економ», «Стандарт», «Комфорт» і «Професіонал». «Економ» - це якраз котли для дачних будиночків, автозаправних станцій, побутівок, будівельних вагончиків і так далі - потужністю до 30 кіловат. Ціна таких електрокотлів - від 5 тисяч. У них немає таких «наворотів», як для моделей, призначених для будинків, однак це зручні в обслуговуванні прилади, до того надійні, розраховані на довгий термін служби. Треба відзначити, що взагалі вітчизняна марка ЕВАН відрізняється від імпортних в кращу сторону тим, що у нашої техніки дуже широкий модельний ряд, від простих і недорогих приладів до складних і потужних промислових моделей до 500 кіловат. Можна вибрати і найсучаснішу модель з безліччю функцій для будинку, і недорогу техніку для дачі, і замовити виробничу модель для будь-якого великого цеху ».

Де купити котел в Самарі: інтернет супермаркет САМАРСЬКИЙ пропонує в широкому асортименті електричні котли для опалення приміщень надійних виробників опалювального обладнання. Наявність практично всіх моделей на складі в Самарі не змусить довго чекати здійснення покупки. Підібрати котел можна для дачі, квартири або будинків, а також для невеликих виробничих приміщень.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online