Через стрибки долара в Україні дорожчають ліки та побутова техніка

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 лютого 2014 року, 8:23 Переглядів: 28 лютого 2014 року, 8:23 Переглядів:   Долар вчора до вечора трохи впав

Долар вчора до вечора трохи впав. Фото: & nbsp; politdengi.com.ua.

Зростання курсу долара, вартість якого вчора досягала 11,8 грн (до вечром впала до 11,2 грн), змушує переглядати цінову політику компаній споживчого сектора. Імпортери вже починають підвищувати ціни на свої товари - вони можуть вирости на 10-30%, пише " Комерсант-Україна ".

Девальвація нацвалюти початку стимулювати зростання ціни товарів, які купуються за кордоном. У минулому році обсяг імпорту в Україну склав $ 76,9 млрд. Постачальники не можуть утримувати ціни і почали їх підвищувати.

"Нинішній курс вже перевищив всі наші найпесимістичніші очікування, і з 3 березня ми підвищуємо ціни на наші товари на близько 10%, - заявив керівник департаменту побутової техніки компанії Samsung Electronics Україна Віталій Кузнєцов При поточному курсі ми не можемо продовжувати працювати за нинішніми цінами ".

При цьому за багатьма товарними групами немає українських аналогів.

"У нас в Україні нічого (з споживчої електроніки - Ред.) Не проводиться, все тільки привозиться. Зростання курсу означає, що всі товари подорожчають на 20-30%", - попереджає генеральний директор мережі побутової техніки та електроніки "Технополіс" Сергій Цибульський .

Бізнесмени все ж сподіваються, що найближчим часом курс відкотиться.

"Поки складно щось говорити, аналізувати ситуацію можна буде тільки через два тижні. Ніхто не розуміє, чому такі великі коливання курсу, можливо, що на наступному тижні він повернеться до рівня 9 грн / $", - відзначає менеджер з розвитку ДП " Адідас-Україна "Богдан Гречнєв.

Населення і підприємства не припинять купувати імпортні товари навіть при значній девальвації, однак попит знизиться. У 2008 році гривня подешевшала на 60%, в результаті чого в 2009 році імпорт скоротився на 47% - до $ 45,4 млрд.

"Зараз попит не падає, так як під час валютних коливань продажу завжди ростуть внаслідок того, що люди намагаються купити товари, які були ввезені за старим курсом", - говорить Сергій Цибульський.

Тому в найближчі дні можливе збільшення продажів. "Поки товари коштують зі старими цінниками, люди будуть продовжувати їх активно купувати. Багато зараз хочуть піти з гривні і зробити покупки, які планували здійснити пізніше, але як тільки ціни виростуть, то купівельна спроможність українців зменшиться. По-перше, буде падіння попиту, а по-друге - він буде переміщатися в більш низькі сегменти. Якщо людина планувала купити смартфон, то навряд чи він відмовиться від цього, але може розглядати більш дешеві варіанти. При цьому попит на преміальні сегменти не скоротиться ", - прогнозує Ві алій Кузнєцов.

Або ж споживач буде змушений купувати менше функціональні моделі товару.

"Коли ми почнемо закуповувати товари за новим, більш високим курсом, люди будуть купувати ті ж товари, тільки менш функціональні. Наприклад, якщо раніше за 3 тис. Грн можна було купити пральну машину на 1,2 тис. Оборотів, то потім - тільки на 1 тис. оборотів. Проте продажі навряд чи впадуть, так як побутова техніка ламається, і її необхідно купувати ", - пояснює Цибульський.

Ціна лікарських препаратів також буде підвищуватися - не тільки імпортних, а й вітчизняних.

"Все буде залежати від подальшого розвитку подій: уряд сформовано, можливо, щось буде змінюватися. Поки ціни на ліки залишаються на колишньому рівні, так як шлях від формування ціни до аптек не проходить за два дні, - розповідає директор представництва компанії Sopharma Ігор Герасимчук. - Зараз в аптеках стоять ті ліки, які були закуплені один-два тижні назад. Імпортні ліки, за які платять в євро або доларах, звичайно, виростуть в ціні. Вітчизняні виробники також купують за кордоном субстанції і допоміжні продукти, так що ці ліки також подорожчають ".

Подальший розвиток подій на роздрібному ринку буде прямо залежати від того, наскільки ще подорожчає долар .

"При підвищенні курсу на 30% ми очікуємо, що попит впаде максимум на 10%, а якщо більше, то незрозуміло. Коли під час фінансової кризи долар подорожчав на 40%, то продажі знизилися всього на 5%" - говорить Цибульський.

Нагадаємо, на думку багатьох експертів курс гривні вирівняється після того, як Україна отримає фінансову допомогу .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Через стрибки долара в Україні дорожчають ліки та побутова техніка". інші фінансові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online