Чи припустимо в роботі ріелтора сумісництво?

  1. Все від людини залежить
  2. З чим поєднувати?
  3. Повне занурення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: mpra
Фото: mpra.info

Чи припустимо поєднувати роботу ріелтора з побічної трудовою діяльністю, і, якщо допустимо, то з якою? За відповідями звертаємося до колективного розуму форуму NERS.ru.

Акули ріелторського бізнесу подібним питанням, зрозуміло, не задаються. Ні, паралельно вони, звичайно, займаються інвестиціями в нерухомість, юридичними консультаціями, організацією різноманітних майстер-класів та бізнес-тренінгів. Але це не побічна трудова діяльність, а частина професії.

А ось більшість новобранців регулярно б'ються над цією дилемою: натружено вгризаючись в професію, сидіти без грошей до перших угод (2-4 місяці) або розриватися між розумінням нового ремесла і заробітками на стороні для підтримки штанів, що називається. Втім, нерідко замислюються про сумісництво і ріелтори з певним стажем: ну, не йдуть справи на ринку нерухомості , Може, перетерпіти кризу, підробляючи, умовно кажучи, ремонтом квартир?

Більш того, як свідчать фахівці, з недавніх пір пішла нова мода, коли люди не збираються кидати основну роботу, а в агентства нерухомості приходять в якості «екскурсантів» -сумісників: мовляв, для початку спробуємо на зуб це Ріелторство, викроюючи для нього вільний від трудів праведних час, а там подивимося.

Так наскільки ж робота ріелтора сумісна, вибачте за каламбур, з сумісництвом? Думки на форумі NERS.ru, як водиться, розділилися.

Все від людини залежить

Частина користувачів висловилася в тому ключі, що, по-перше, все від людини залежить, від його працездатності і самоорганізації. А по-друге, для новачків підробіток частіше необхідна, щоб не вдаритися від безгрошів'я в паніку, кинувши професію на етапі входження.

- Нерухомість не може бути «підробітком» - це моє стійке переконання. Але поєднання можливе і навіть корисно, якщо, наприклад, придумати, як монетизувати своє хобі. Це особливо актуально для жінок - для нас дуже важливо творчість, - Ольга Мішурова, фахівець з нерухомості, Москва.

- Підробляла скрізь і по-всякому. При цьому основна Робота не страждала. Навпаки, з кожною новою підробітком впізнавалось щось нове, і це, до речі, потім допомагало в знаходженні спільних інтересів з клієнтами, - Олена Чижова, фахівець з нерухомості, Санкт-Петербург.

- На мій погляд, поєднання / підробіток цілком має право на існування. Дуже багато залежить від самого працівника. Одна людина з лінню. На роботу до 11-12 годинах бажає приїжджати і їхати через пару годин. Хтось в принципі не може працювати на своїй території, так як вдома оточує занадто багато відволікаючих моментів.

А інший працює по 12-13 годин на день незалежно від того, де він знаходиться. Він прекрасно може організувати свій час, і день проходить відповідно до поставлених завдань. Його не треба підганяти, не треба контролювати. Він чітко знає, що робить. Так чому ж не поділити, наприклад, ці 12 годин на день на 2 види діяльності? Дуже навіть цілком.

Інша справа, що у мене двояке ставлення до підробітку на початковому етапі - на початку, найскладніший час, коли необхідно засвоювати великі обсяги інформації, вникати в суть процесу, активно займатися пошуком клієнтів. Коли навчання йде одночасно у всіх напрямках і вимагає цілковитої концентрації для максимально швидкого входу в професію, - користувач під ніком Людмила Г.

- Працюю в цій області чотири місяці, за цей час пішло багато стажистів через те, що не було коштів для існування. Вважаю, що на початковому етапі дохід, крім рієлторської діяльності, просто необхідний (поки ще наробиш клієнтську базу). Запитав у співробітників про причини такої великої кількості жінок в АН, відповіддю послужило: у багатьох з них є працюючі чоловіки, вони можуть собі це дозволити, - Павло Геннадійович, Москва.

- Природно, підробіток різко знижує ефективність. І процес входу в професію затягнеться. Але ситуації бувають різні. Якщо ти хлопчик чи дівчинка, правильніше і раціональніше півроку-рік посидіти на шиї у батьків, а не розвантажувати по ночах вагони. А якщо ні ... Як правильно багато пишуть, потрібна подушка безпеки. Шкода тільки, що при прийомі на роботу, агентства, як правило, не говорить про реальні терміни входу в справу, а відбуваються дуже розпливчастими формулюваннями: «це залежить від вашої активності / цілеспрямованості / комунікабельності». Те, що агента з самого початку не налаштовують на довгий і наполеглива праця, в подальшому сильно демотивує (мене обдурили, це не моє і т.п.). Так сталося зі мною, коли пробував себе в цій професії в середині 1990-х, - користувач під ніком andrunov, Лобня.

- Якщо дивитися на своє входження в професію як на будівництво бізнесу, то стає зрозуміло, що і сумісництво / підробітку можуть мати місце, якщо вони не суперечать основним бізнес-плану. Всі успішні агенти планують свій дохід, будують і нарощують свою клієнтуру. А у нас в Америці ще й витрачають дуже серйозні гроші на власну рекламу, на навчання, на оплату ліцензій, членства в професійних організаціях тощо. На це потрібні гроші. Взяти їх можна з накопичень, у чоловіка (або інших родичів), навіть зайняти в банку. Але потрібно ще й час. Багато часу. З досвідом часу на досягнення того ж результату потрібно все менше. А спочатку - на жаль ... підробіток дають гроші, але віднімають час. Ось і вирішуйте, виходячи з особистих обставин.

Але ключове слово для успіху в ріелторському бізнесі в будь-якій частині світу - бізнес-план. З нього і треба починати, - Світлана Столярова, фахівець з нерухомості та інвестиційний консультант, США.

З чим поєднувати?

О'кей, якщо сумісництво все-таки можливо, то з яким профілем діяльності, щоб не на шкоду основній професії, і, звичайно ж, за умови високої самоорганізації?

- Три дні тому до мене додому зателефонував молодий чоловік зі словами: «Виробляємо завмер рівня забруднення води. У вашому районі різко погіршилася ситуація ». Я захвилювалася, відкрила. Дістав прилад, зробили заміри. Потім плавно і грамотно перейшов до продажу супер-фільтрів від своєї компанії за 60 000. Дав і візитку, і прайс, розповів про всі плюси саме цих фільтрів. А в кінці освоївся і питає: «Ви часом не збираєтеся купувати / продавати квартиру? А Ваші родичі? А знайомі? ». Я розсміялася, кажу: «Та Ви ким працюєте?». А він: «Я поєдную. Я - агент з нерухомості і агент від фірми з продажу фільтрів ». Ось такий спритний молодик! - користувач під ніком Selena.Moskva.

- Думаю, що можна поєднувати професії ріелтора і кредитного брокера. Тим більше є банки, які дуже навіть непогано стимулюють посередників, що призводять клієнтів на кредит. Були, у всякому разі, такі програми в банках років 3-4 тому. Для клієнта це може бути безкоштовно, грошики ріелтору платить банк, - користувач під ніком LаRіSа.

- Якщо вже й допускати суміщення, то тільки з разової роботою. Шити, в'язати вечорами, торти піч на замовлення. Манікюр, стрижку робити, якщо є постійні клієнти. Це, звичайно, все одно буде відволікати, але можна постаратися. Однак поєднувати з ще однією постійною роботою не вийде, - Світлана, фахівець з нерухомості, Ростов-на-Дону.

- Насправді, щоб бути успішним ріелтором, добре заробляти, вчитися треба швидко і багато, працювати більше. Відволікатися на іншу діяльність - на шкоду ріелторство. Але якщо, так би мовити, пофантазувати, то поєднувати можна з чимось, що пов'язано з нерухомістю: оформлення, приватизація, при відповідному освіті - юридичні консультації. Крім того, хороший ріелтор - він наполовину маркетолог, рекламіст. Можна комусь ще запропонувати послуги маркетолога, - користувач під ніком Olga Iv, Одинцово / Ванкувер.

- Я б додала репетиторство, переклад текстів, можливо, якась підробка в соціальній сфері. Ну, і використання в підробці навичок, які були отримані в університеті, - користувач під ніком Людмила Г.

- А ще - машинопис, креслення, написання курсових-дипломних-контрольних, діспетчерство на мобільному, фрілансерство на різних ресурсах, - Олена Чижова, фахівець з нерухомості, Санкт-Петербург.

Повне занурення

І все ж левова частка професіоналів з великих і середніх букв, досвідчені директора агентств абсолютно впевнені в тому, що діяльність ріелтора і побічні підробітку не сумісні. На двох стільцях всидіти неможливо - один рано чи пізно зламається. Причому, швидше за все саме рано.

- Поєднувати неможливо. Як неможливо всидіти на двох стільцях. За багато років роботи бачила багатьох, хто намагався, і тільки одного, у кого вийшло хоч якось успішно ...

Якщо хочеш заробити дійсно гідні гроші, стати шанованою і авторитетною професіоналом, цінуй працю людей, які намагаються тобі передати своє ремесло. Яка тут підробіток? Навіть пальцем не ворухну, щоб такого навчати. Такого стажиста навчати - не поважати себе, свою працю, втрачати свій дорогоцінний час, який я можу присвятити реально цікавиться, уїдливого, талановитому і прагне осягнути ... Просто тому, що ми потім разом на взаємовигідних умовах обов'язково зробимо наш спільний бізнес. І заробимо разом. А ті, хто намагається заробити копійку на стороні, ну, що ж - маєте право. Але тільки агентствам ви не цікаві. І ніхто не стане над вами побиватися, бо не має гарантій вкладення своїх зусиль.

З першого дня роботи в новій професії - повне занурення. Немає заробітку, у нетерплячих народжується бажання підзаробити. Починаєш підробляти - бажаний результат у вигляді угоди починає від тебе спливати. Поробиш наздоганяти - доводиться жертвувати підробітком ... В результаті успіху немає ні тут, ні там. І ось саме тоді ми чуємо таке звичне: «Напевно, це не моє ...». Так, звичайно, не твоє, ось в віконці в кіоску сидіти - твоє, а Ріелторство - Не твоя .... Однозначно: ніяких підробітків, якщо маєш бажання стати професіоналом, - Ольга Меркулова, директор Бюро обміну «Траст», тренер-практик , Воронеж.

- Щоб бути професійному на ринку нерухомості, потрібно бути зануреним в постійно мінливу ситуацію і тримати руку на пульсі 24 години на добу 365 днів у році. А це часто не виходить навіть у тих, хто ні чим іншим не займається, - Сергій Шевченко, АН «DOKI Реалті», Москва.

- Я ось все ніяк не зрозумію прихильників поєднання. З якого дива завтра на вас посиплеться манна небесна, якщо сьогодні ви виклалися не на 100, а на 50%? Чи працюєте упівсили, живете упівсили ... Викладайтеся по повній, і буде вам щастя. Сама так починала: у мене не було ні клієнтів, ні об'єктів, ні додаткових джерел доходів. І знаю точно (в тому числі і по «вчорашнім», і за сьогоднішніми нашим стажистам), щоб отримати швидкий результат, вставати треба на світанку і працювати, коли інші вже відпочивають. Вечорами, у вихідні та святкові дні. Час тільки на сон, на сумісництво його просто не залишається. Повне занурення - це і є стартовий внесок стажиста, його інвестиції.

Чи не беру в стажисти сумісників. Мені не цікаво і фінансово малоперспективно допомагати людині ставати на ноги, якщо у нього всього одна нога робоча, - користувач під ніком Svetlana55, фахівець з нерухомості, Омськ.

- Людина, яка працює в нерухомості, повинен в першу чергу працювати над тим, щоб завантажити себе в професії на всі сто відсотків. Думки про суміщення самі відпадуть. Не пригадаю успішних ріелторів, які підробляють в інших професіях. З тих, хто підробляє, ріелтори взагалі вкрай рідко виходять, - куражу в них немає! А без куражу в цій професії ніяк, - Михайло Нечаєв, фахівець з нерухомості, Москва.

- Викиньте думки про будь-якому поєднанні, спрямуйте свій запал на роботу. Я взагалі, не розумію про що суперечка. За сумісництво аргументи тільки у тих, хто хоче прийти в цю професію, проти - у тих, хто вже працює не перший рік. Робіть висновки, - Світлана, фахівець з нерухомості, Ростов-на-Дону.

При передруці матеріалів вказівку автора і активне посилання на сайт обов'язкове!

Так наскільки ж робота ріелтора сумісна, вибачте за каламбур, з сумісництвом?
Так чому ж не поділити, наприклад, ці 12 годин на день на 2 види діяльності?
З чим поєднувати?
О'кей, якщо сумісництво все-таки можливо, то з яким профілем діяльності, щоб не на шкоду основній професії, і, звичайно ж, за умови високої самоорганізації?
А в кінці освоївся і питає: «Ви часом не збираєтеся купувати / продавати квартиру?
А Ваші родичі?
А знайомі?
Я розсміялася, кажу: «Та Ви ким працюєте?
Яка тут підробіток?
З якого дива завтра на вас посиплеться манна небесна, якщо сьогодні ви виклалися не на 100, а на 50%?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online