Де краще і вигідніше взяти іпотеку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири або житлового будинку - відповідальна і непроста захід, до якого зазвичай готуються ретельно і довго Купівля квартири або житлового будинку - відповідальна і непроста захід, до якого зазвичай готуються ретельно і довго. А вже якщо є необхідність в позикових коштах, то ясна річ, що будь-якій людині важливо знати, де найвигідніша іпотека.

Де вигідніше брати іпотеку

Якщо ви та людина, кого цікавить, де краще брати іпотеку, то ця стаття якраз для вас. Найкращий спосіб розібратися в цьому непростому питанні це почати з відгуків.

Сьогодні все більша кількість банків представляють на ринок різні програми іпотечного кредитування. Всі вони відрізняються один від одного якимись нюансами, часом значними, а часом і не дуже. Звичайному обивателю важко розібратися, де вигідна іпотека, а де ні. І потім, кожна програма передбачає інтереси різних категорій громадян і цілком можливо, що те, що підійшло вашому сусідові, вам, виходячи з ваших життєвих ситуацій, може не підійти. А тому, де взяти іпотеку, яка задовольняла б саме ваші інтереси, можна зрозуміти тільки зваживши всі «за» і «проти». А для цього необхідно підійти до питання з різних сторін: почитати відгуки людей про той чи інший банк, відібрати кілька банків з найкращими відгуками або з найбільш ефективними, на ваш погляд, пропозиціями, самому постаратися вникнути в суть програми, відвідати банк, поспілкуватися безпосередньо з менеджером і тільки зібравши великий обсяг інформації, приймати рішення на користь тієї чи іншої програми іпотечного кредитування.

Де взяти відгуки про іпотеку? Сьогодні, завдяки інтернет, відгуки в «світовій павутині» знайти не складно. Важливо, які критерії вибору іпотеки ви перед собою ставите, крім того, що хочете купити квартиру або будинок, використовуючи позикові кошти.

Одним цікаво отримати іпотеку максимально швидко, інших цікавить, де найдешевша іпотека, у кого-то не всі доходи підтверджені офіційно і їм цікавий банк, який готовий працювати з таким клієнтом, кого-то цікавить мінімальний початковий внесок і т.д. Сьогодні на ринку представлені окремі банківські програми для військовослужбовців, для молодих вчителів, для молодих сімей, є державні програми, є комерційні програми, а ось де вигідніше взяти іпотеку - це треба буде розв'язати вам самому, виходячи з тієї інформації, яку ми готові вам запропонувати.

Відгуки, де краще взяти іпотеку, говорять на користь Ощадбанку Росії. Незважаючи на те, що виходячи з тих же відгуків, Сбербанк за часом дуже довго оформляє іпотеку, все ж є безліч прихильників тих програм, які пропонує саме цей банк.

Програми банку цікаві тим, що початковий внесок у більшості з них починається від 10% від вартості житла. В Ощадбанку іпотечний кредит можна оформити на максимально можливий термін - до 30 років. Процентні ставки коливаються від 9,5 до 12,5%. На вибір банк пропонує іпотеку для військових, іпотеку з використанням материнського капіталу, іпотеку під будівництво житлового будинку або іпотеку під інвестування житла, що будується.

Щоб розібратися, де краще взяти іпотеку, можна зайти на сайти кожного з обраних за відгуками банку. На кожному сайті є кредитні калькулятори, за допомогою яких можна прорахувати різні варіанти іпотечного кредитування, з різною сумою початкового внеску або з різним терміном кредитування. Введіть дані своїх умов можливого кредитування і кредитний калькулятор в автоматичному режимі зробить вам необхідні попередні підрахунки про суми можливих платежів з погашення кредиту.

Крім того, багато банків сьогодні приймають заявку з проханням надання іпотечного кредиту в електронному режимі. Це значно економить час. Розглянувши подану в електронному вигляді заявку із зазначенням необхідних паспортних даних та необхідної суми кредиту, а також інформацію про доходи, банк дає попередню згоду на видачу кредиту. Тільки після цього необхідно буде відвідати банк і фізично пред'явити оригінали і копії запитаних документів.

Найбільш часто зустрічається запит в інтернеті, де взяти дешеву іпотеку.

На жаль, жителям Росії складно взяти дешеву іпотеку. Як відомо, чим вище дохід позичальника і чим більшу суму початкового внеску він зможе оплатити за нерухомість, тим дещо менше можуть бути процентні ставки. А ось тепер, давайте звернемося до аналізу аналітиків. Як стверджують аналітики, купити квартиру в столиці Росії, нехай навіть економ класу, використовуючи іпотечне кредитування, зокрема процентну ставку 12,5%, можливо лише при дотриманні таких умов: початковий внесок повинен бути не менше 20% від вартості житла і тоді при терміні кредитування в 20 років, заробіток позичальника повинен бути в межах 92 тисяч рублів і більше, щоб мати можливість більше половини свого заробітку відправляти на погашення кредиту. Адже столичні квартири середнього рівня, які користуються найбільшим попитом, знаходяться в ціновій категорії - 5 млн. Рублів. Зазвичай більшість банків кредитують таку квартиру на умовах 20 - процентного першого внеску і терміном на 20 років. Природно, що позичальника цікавить, де можна взяти іпотеку за найменшими процентними ставками.

У числі таких банків можна назвати Міраф-банк. Його процентна ставка коливається в діапазоні від 7,9% до 11%, але тільки після завершення реєстрації права про власність. До такої реєстрації клієнт оплачує з розрахунку 17%.

У пошуках, де вигідніше брати іпотеку, можна зупинитися на Юнікорбанке. Він пропонує 10,3% під будівництво житла. Однак додатковим і істотною умовою надання кредиту є обов'язкове особисте страхування клієнта (позичальника). Без такого страхування банк оформляє кредити під зовсім іншими процентними ставками.

Приємні процентні ставки, в розмірі від 8,9% до 11,6%, пропонує Глобекс Банк. Він кредитує купівлю житла на вторинному ринку. Конкретні ставки залежать від початкового внеску, від того на який термін оформляється кредит і також наявності договору персонального страхування.

Розмірковуючи про те, де брати іпотеку, можна звернути увагу на умови кредитування в ВТБ 24. У цьому банку пропонується в числі інших варіантів, програма «Іпотека з держпідтримкою». Тут процентна ставка 11%, проте вона ні від чого не залежить, тобто стабільна. Схожа програма працює в Ощадбанку. Але в Ощадбанку ставки можуть змінюватися в залежності від суми початкового внеску, а також після реєстрації іпотеки ставка знижується.

Такі ось нюанси дозволяють заощадити або навпаки, витратити більше при оплаті довготривалого кредиту. Щоб визначитися з тим, де найвигідніша іпотека, необхідно прораховувати кожен з варіантів і зважувати кожен з нюансів. Тут важливо оптимальне співвідношення щомісячних платежів по кредитах і загальної суми переплати в цілому за весь період кредитування.

Ігор Воропаєв Коментар експерта

Ігор Воропаєв - провідний юрист "Проспер-Консалтинг"
Консультант порталу PropertyExperts

З появою поняття «іпотека» житлових питань стало ще більше, і основний з них - як не заплутатися і вибрати надійний банк, який буде слідувати ключовим умовам договору перед позичальником і, головне, надавати адекватну лінійку тарифів. Інтернет рясніє чималою кількістю вигідних пропозицій. Але не варто забувати, що найчастіше це просто реклама, від якої варто відмовитися і подумати тверезо. Існує план, який може допомогти відповісти на питання, який банк вибрати.

Для початку з усього різноманіття дельти банків варто вибрати, відзначити і розглядати найбільші, успішні, бажано федерального або регіонального значення, які мають хорошу історію і чималу роль на консалт-ринку міста (наприклад, Санкт-Петербурга). Це можна з легкістю з'ясувати онлайн. Далі варто підготувати список відповідних банків, розташувати в порядку важливості і записатися на прийом до фахівців кожного банку, де він зможе розповісти Вам вимоги (як банк видавати кредит, чи буде враховувати пільги, як дізнатися залишок боргу). Також Ви зможете задати питання, які будуть виникати, досягти угоди, і не витрачати час на безперспективні варіанти.

Де взяти відгуки про іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online