Яку валюту брати в Таїланд?

  1. Банківські карти
  2. Як зняти гроші з карти?
  3. Готівкові гроші
  4. Особливості обміну валют

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили відправитися в країну посмішок, то розумно буде заздалегідь визначитися, яку валюту брати в Таїланд, як її зберігати, щоб заощадити на комісії і убезпечити свої кошти. У Таїланді ви зможете розраховуватися тільки тайськими батами, ніяку іншу валюту там не приймають. Тому після приїзду вам доведеться в будь-якому випадку обмінювати гроші. Звичайно, є можливо купити тайські бати на батьківщині, але курс зовсім невигідний і не варто цього робити.

Я зазвичай беру невелику суму готівкою, а решту грошей зберігаю на пластикових картах, так як це набагато безпечніше.

Банківські карти

Надійніше всього зберігати гроші на банківській картці. Але при цьому дотримуйтесь наступних правил:

  1. Карта повинна обов'язково бути міжнародною, наприклад, Visa або MasterCard.
  2. Найкраще покласти гроші не на одну карту, а хоча б на дві різних банків і систем.
  3. Якщо у вас вже є карти, то перевірте їх термін придатності і при необхідності зробіть нові.

Якщо ви вирішили відправитися в країну посмішок, то розумно буде заздалегідь визначитися, яку валюту брати в Таїланд, як її зберігати, щоб заощадити на комісії і убезпечити свої кошти

У якій валюті зберігати гроші на карті?

Російські рублі. Якщо ви заробляєте в рублях, то в цьому випадку краще всього взяти міжнародну рублеву карту. Однак, при знятті конвертація буде проводитися через долари: бати - долари - рублі. І це, звичайно, мінус. Але в той же час в Росії безпосередньо міняти рублі на бати зовсім невигідно. А якщо спеціально купувати долари для поїздки, то це нічого не змінює, тому що конвертація рублів в бати все одно відбувається через долари. І там і там ви втрачаєте гроші на курсі. Тому немає сенсу спеціально для цих цілей робити доларову карту.

Долари. Якщо ви отримуєте дохід у доларах, то ідеальним варіантом буде зробити доларову карту. Також якщо у вас є накопичення в доларах або ви їдете надовго в Таїланд (1 місяць і більше) і точно знаєте, що курс долара буде рости, то є сенс покласти гроші на картку в доларах. В такому випадку буде тільки одна конвертація: бати - долари.

Євро. Якщо ви заробляєте в євро або є накопичення в цій валюті, то краще за все робити карту в євро. При знятті євро в основному відразу конвертується в бати: бати - євро. Але краще уточніть в банку, в якій валюті працює ваша платіжна система, щоб переконатися, що така операція не відбувається через долари. Іноді таке трапляється.

Як зняти гроші з карти?

У Таїланді гроші можна зняти в банкоматах АТМ або у відділенні банку.

Банкомати часто стоять на вулицях і торгових центрах. Вони видають тільки бати і беруть фіксовану комісію 150-180 бат. Тому вигідніше відразу знімати велику суму. Однак, банкомати мають обмеження на разове зняття готівки - не більше 20 000 або 30 000 бат. Майте це на увазі.

Майте це на увазі

Якщо хочете заощадити на комісії, то вирушайте в банк. Але щоб вам там зняли гроші, потрібно обов'язково мати при собі паспорт. Також не кожен банк погодиться знімати гроші з карти, вони можуть відправити вас в банкомат. Я з цим стикалася кілька разів. В основному я відвідувала Siam Bank і в рідкісних випадках мені відмовляли в знятті готівки.

В основному я відвідувала Siam Bank і в рідкісних випадках мені відмовляли в знятті готівки

Готівкові гроші

Російські рублі. У Таїланді не завжди легко обміняти рублі, доведеться походити і пошукати банк або обмінник, який приймає цю валюту. А якщо і знайдете його, то курс там буде грабіжницький. Тому готівкові рублі не варто брати в Таїланд.

Долари та євро. З цією валютою проблем не буде, в будь-якому банку або обміннику ви зможете її обміняти. Єдине, я не рекомендую міняти велику суму в аеропорту, там завжди курс набагато гірше. Я вже не раз в цьому переконувалася.

Особливості обміну валют

У Таїланді є свої особливості обміну валют і з ними я більше ніде не зустрічалася. Залежно від номіналу обмінюваних купюр курс відрізняється. Купюри 50-100 доларів обмінюються по одному вищому курсу, купюри 5, 10, 20 - за курсом трохи нижче, а купюри 1,2 - за найнижчим курсом. При обміні валюти обов'язково потрібно мати при собі паспорт або його копію.

На закінчення хочу сказати, що найпоширенішою валютою в Таїланді є долар, але і євро ви зможете обміняти без проблем. Також одна моя знайома прилітала з Лондона і не мала складнощів з обміном фунтів стерлінгів.

Найкраще взяти невелику суму готівкою, а решту грошей покладіть на кілька банківських карт.

Тепер ви будете точно знати, яку валюту брати в Таїланд. Але не зайвим буде звернути увагу на коливання курсів валют, тому що якщо курс почав різко падати, то існує велика ймовірність, що в Таїланді курс цієї валюти буде ще нижче. Саме це і сталося з російським рублем в кінці 2014 року.

У якій валюті зберігати гроші на карті?
Як зняти гроші з карти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online