Як кияни втрачають квартири: пенсіонер 11 років живе на горищі, а емігрант 2 роки живе в аеропорту

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 лютого 2016, 8:25 Переглядів: 9 лютого 2016, 8:25 Переглядів:   Пенсіонер: & nbsp; & laquo; Хоча мені і & nbsp; за 70, але я ще & nbsp; переживу своїх & nbsp; кривдників & raquo ;

Пенсіонер: & nbsp; & laquo; Хоча мені і & nbsp; за 70, але я ще & nbsp; переживу своїх & nbsp; кривдників & raquo ;. Фото: Григорій Салай

В кінці січня столична прокуратура затримала групу аферистів, які за підробленими документами заволоділи 5 квартирами в Дарницькому і Голосіївському районах.

"Аферисти, а це була ціла родина, - входили в довіру до малозабезпеченим киянам, а потім за підробленими документами відбирали квартири і продавали їх. За шість років вони привласнили собі 5 квартир на 2 мільйони гривень", - розповіли в прокуратурі Києва.

Але не всі подібні історії закінчуються добре. Так, на горищі одного з 16-поверхових будинків на Борщагівці ось уже більше 10 років живе пенсіонер Дмитро Бивалін. В цьому ж будинку, на 14 поверсі, у пенсіонера є його однокімнатна квартира, але його туди не пускають: в 2005 році аферисти, підробивши документи, незаконно заволоділи квартирою Дмитра Андрійовича, а його виставили на вулицю. І численні суди так нічого і не дали.

ПІД ДАХОМ. За словами Дмитра Андрійовича, в цьому році виповниться 11 років з моменту, коли він був змушений переїхати на горище. "Днями до мене приходили активісти. Принесли багато їжі і одяг, а частина речей забрали випрати - у мене ванної кімнати немає", - каже нам пенсіонер.

Горище за ці роки він перетворив в цілком житлову кімнату: тут є диван, на якому він спить, плитка, щоб готувати їжу, і телевізор. "Я люблю дивитися пізнавальні передачі, про тварин", - зізнається Бивалін.

Я люблю дивитися пізнавальні передачі, про тварин, - зізнається Бивалін

Під дахом. Дмитро Бивалін за 11 років облаштував собі на горищі житлову кімнату з кухнею та спальнею. Фото: Г. Салай

За його словами, за стільки років йому довелося змиритися навіть із тим, що взимку в приміщенні температура не піднімається вище +10 ° С, і до відсутності вбиральні. "По потребі ходжу на ринок - плачу 2 гривні. Помится раніше пускали сусіди, але мені незручно людей турбувати. Так що миюся в тазику ", - розповідає Бивалін і додає, що, незважаючи на труднощі, в будинок для людей похилого віку він переселятися не збирається." Звідси я переїду тільки в свою квартиру, яку у мене вкрали ", - говорить пенсіонер.

За словами адвоката Сергія Горбаченко, який багато років веде справу Дмитра Андрійовича, все почалося з того, що у пенсіонера в транспорті вкрали паспорт. "На підставі фіктивної угоди про купівлю-продаж через суд у Дмитра Андрійовича відібрали квартиру. Потім в неї самовільно заселилися троє здорових хлопців і змусили Биваліна покинути житло. Справа зараз в прокуратурі ", - говорить Горбаченко. Зараз в квартирі Дмитра Андрійовича живуть квартиранти, але пенсіонер вірить, що обов'язково в неї повернеться." Хоч мені і за 70, я ще переживу своїх кривдників ", - бадьоро говорить Бивалін. У прокуратурі Києва нам сказали, що справа пенсіонера може бути переглянуто в суді.

В АЕРОПОРТУ. Незвичайний "мешканець" влаштувався і в аеропорту "Бориспіль": там в залі очікування терміналу "Д" вже два роки живе українець, іммігрант з США Андрій Усик. Чоловік багато років пропрацював в США, потім в Польщі. Звідки, за словами Андрія, його незаконно депортували в Україну, але в самій країні йому жити ніде: за його словами, в Києві у нього жила мати, але після її смерті квартиру відібрали шахраї.

У дальньому кутку залу очікування чоловік спорудив собі куточок, відгородившись двома багажними візками і парасолькою. Тут же, на стільці, варто його ноутбук, а поруч - дві сумки з речами. Щоб зайняти себе, чоловік майструє різні фігурки з дерев'яних паличок-мішалок для кави. "За два роки я сильно схуд. Харчуюся тим, що мені дають в місцевому кафе, іноді продуктами пригощають працівники аеропорту", - говорить Андрій.

Харчуюся тим, що мені дають в місцевому кафе, іноді продуктами пригощають працівники аеропорту, - говорить Андрій

Пасажир. Андрій вже два роки живе в аеропорту "Бориспіль"

"Якщо людина не порушує правопорядок, він має право перебувати в терміналі аеропорту. Інша справа - як регулюється питання часу його перебування без будь-яких причин. Ми зверталися до ряду організацій для роз'яснення ситуації з перебуванням на території терміналу цього громадянина. Але відповіді, як правило, зводяться до формулювання: "Поза зоною компетенції". Ми віримо, що ця історія завдяки публікації в ЗМІ, таки придбає щасливий фінал ", - говорять в аеропорту.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

житло

, Бориспіль , незаконно , квартири , прокуратура , пенсіонер , аферисти , вкрали , історія , горище , відібрали

Ви зараз переглядаєте новина "Як кияни втрачають квартири: пенсіонер 11 років живе на горищі, а емігрант 2 роки живе в аеропорту". інші люди дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online