Пояснюємо, що робити: якщо ви не хочете в армію

  1. Чи справді без військового квитка, з довідкою «ухильника», важко влаштуватися на роботу?
  2. Тобто можна в принципі забути про військкоматі і просто туди не бути?
  3. А якщо на порядку написано ім'я, місце і час, але не вказана причина виклику - можна не йти?
  4. Після медогляду у військкоматі видали відразу дві повістки: на призовну комісію і на відправку у війська....
  5. Проводять медичний огляд, хоча ще не всі аналізи здані. Це законно?
  6. Ок, призовні заходи начебто пройшли без явних порушень, повістка на відправку у війська на руках, але...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Редакція «ПМ»

8550

З 1 квітня в Росії почався весняний призов на строкову службу в Збройні сили країни. Інші вже передчувають свій перший марш по плацу, але величезна кількість военнобязанних молодих людей від 18 до 27 боїться порядку як вогню. Що робити тим, кого не приваблює військово-казармена романтика? Ми розібрали призовну систему з правової точки зору і склали інструкцію, як обернути її недоліки собі на користь.

Чи справді без військового квитка, з довідкою «ухильника», важко влаштуватися на роботу?

Ні, насправді все не так погано. З довідкою замість військового квитка не можна працевлаштуватися тільки на держслужбу або в силові відомства (поліція, прокуратура, слідчий комітет). Втім, і військовий квиток трохи полегшує завдання. За статистикою, на весь Красноярський край всього 5312 чоловіків - держслужбовці.

Професіонал завжди може реалізуватися або в приватній компанії, або у власній справі - тут закон ніяких обмежень не накладає.

Тобто можна в принципі забути про військкоматі і просто туди не бути?

Ні, порядку ігнорувати не можна, за це вас можуть оголосити в розшук, заборонити виїзд за кордон і навіть притягнути до кримінальної відповідальності. Краще виконувати всі законні вимоги і обернути це собі на користь: ще жоден заклик не пройшов повністю без порушень, і якщо закон буде на вашому боці, то можна «покарати» військкомат і не піти в армію.

А якщо на порядку написано ім'я, місце і час, але не вказана причина виклику - можна не йти?

Дійсно, виклик без зазначення конкретної причини незаконний, але краще все-таки прийти - і паралельно подати скаргу на незаконне порядку до військової прокуратури.

По-перше, так вас не оголосять в розшук, по-друге, ви виграєте час: військкомату доведеться виправити помилки і переписати порядку на іншу дату.

По-перше, так вас не оголосять в розшук, по-друге, ви виграєте час: військкомату доведеться виправити помилки і переписати порядку на іншу дату

Приклад незаконної порядку

Після медогляду у військкоматі видали відразу дві повістки: на призовну комісію і на відправку у війська. Як бути?

Йти до суду - тут грубо порушений алгоритм роботи призовної комісії: призначити призовнику відправку можна тільки після того, як буде прийнято офіційне рішення про призов. Такі формальні помилки неодноразово визнавалися незаконними, та військовозобов'язані вигравали час, пропускаючи поточний заклик.

Проводять медичний огляд, хоча ще не всі аналізи здані. Це законно?

Звичайно, ні. Без аналізів крові, сечі, флюорографії та ЕКГ неможливо визначити категорію придатності призовника. В іншому випадку можна втратити цілий ряд захворювань, з якими не можна служити - гепатит, туберкульоз, ВІЛ та інші. Без повного переліку зданих аналізів ні про яке медичний огляд і тим більше відправці у війська не може бути й мови.

Ок, призовні заходи начебто пройшли без явних порушень, повістка на відправку у війська на руках, але ви все одно не хочете йти в армію. Що-небудь можна зробити?

Можна піти в суд, де перевірити рішення військкомату на правомірність. І поки суд розглядатиме справу, в армію вас не заберуть: буде діяти заборона на призовні дії. У момент закінчення призову військкомат сам скасує нереалізоване рішення, і як мінімум до наступного призову вам нічого не загрожує.

Якщо сумніваєтеся, що зможете вести свою справу самостійно, зверніться до юристів, які майже напевно знайдуть підставу для подання позовної заяви до суду. Наприклад, в юридичну компанію «Реальна допомога призовникам» , Спільно з якою ми підготували цю інструкцію.


А є більш прості способи отримати військовий квиток без служби в армії, ніж судитися кожен заклик з військкоматом?

Тільки якщо ви дійсно страждаєте від одного з захворювань, які звільняють від служби. Якщо складно бігати, або мучать болі, або постійно загострюються хронічні захворювання. Згідно із законом потрібно довести, що хвороба тягне за собою серйозне порушення функцій організму.

У будь-якому іншому випадку єдиний законний спосіб уникнути призову в армію - це йти в суд.

Чи справді без військового квитка, з довідкою «ухильника», важко влаштуватися на роботу?
Тобто можна в принципі забути про військкоматі і просто туди не бути?
А якщо на порядку написано ім'я, місце і час, але не вказана причина виклику - можна не йти?
Це законно?
Що робити тим, кого не приваблює військово-казармена романтика?
Чи справді без військового квитка, з довідкою «ухильника», важко влаштуватися на роботу?
Тобто можна в принципі забути про військкоматі і просто туди не бути?
А якщо на порядку написано ім'я, місце і час, але не вказана причина виклику - можна не йти?
Як бути?
Це законно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online