Оренда квартир у Києві подорожчала на 19%

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За півроку знімне житло в столиці зросла в ціні на 19%.

Про це повідомляє аналітична служба OLX.

Однокімнатні квартири в Києві подорожчали на 13%, двокімнатні на 18%, а троячки на 25%.

Статус самого бюджетного варіанту для оренди як і раніше у Троєщини. Однушки здають за 6 000 грн. Їх середня ціна півроку назад склала 5 500 грн. Найбільш оптимальні за вартістю двушки теж тут - 7 500 грн. До 10 000 грн зросла орендна плата за квартиру з трьома кімнатами.

Не змінився статус і у Печерська. Найдорожчі пропозиції від орендодавців залишилися в цьому районі.

За півроку знімне житло в столиці зросла в ціні на 19%

OLX

Середня ціна за однокімнатну - 9 000 грн. З великим відривом за вартістю в топ увірвалися двушки. За них просять 23 800 грн. Така цінова політика залежить не тільки від локації. Справа в тому, що в Печерському районі найбільш просторі квартири: їх площа в середньому склала 63 кв.м. Те ж стосується і трикімнатного житла. Здають його за 39 000 грн. Цієї суми цілком вистачило б на оренду чотирьох трійок на Троєщині. Ось тільки в Деснянському середня площа такої квартири 76 кв.м, а на Печерському все 105 квадратів.

Власники квартир на Лук'янівці підняли вартість оренди на 20%. Особливо подорожчання торкнулося трійок. Півроку тому їх середня вартість на OLX склала 15 500 грн. Восени простору трикімнатну на 95 квадратів можна зняти за 25 000 грн. Шевченківський став другим за дорожнечею районом Києва. Що стосується інших центральних частин столиці, варто звернути увагу на ціни квартир на Подолі. В основному, квартири здають подалі від метро - на Виноградарі, а іноді навіть в Куренівці. Чим ближче до станцій Тараса Шевченка та Контрактова площа, тим менше пропозицій і вище оренда заповітної квартири в центрі.

Скільки буде коштувати комуналка

При пошуку знімного житла, варто врахувати, що комунальні платежі часто не входять до орендну плату і закласти в бюджет додаткову суму. Звичайно, точні прорахунки залежать від численних індивідуальних чинників, але можна орієнтуватися на норми споживання і встановлені тарифи комунальних служб.

Середній тариф на холодну воду по Україні склав 12 грн за 1 м ³. Встановлена ​​норма споживання холодної води, якщо ви не користуєтеся бойлером, - 2,4 м³ на місяць. Таким чином, за холодну воду цієї осені одній людині в середньому потрібно буде заплатити 30 грн. Норма споживання гарячої води - 1,6 м³, середній тариф - 73 грн / м³. А значить середня ціна в місяць з людини - 116,80 грн.

З 1 листопада в Україні діють нові тарифи за газ. Актуальна ціна - 8,55 грн. Норма - 3,3 м ³. Загалом, газ обійдеться вам близько 28 грн. Актуальний тариф на електрику об'ємом до 100 кВт в місяць - 0,90 грн, все що після 100 кВт вважається по 1,68 грн, так як перевищує норму споживання електроенергії на одну людину. Припустимо, що в однокімнатній квартирі буде проживати 1 людина, в двокімнатній відповідно 2, а в трикімнатній сім'я з З людина. Тоді при витраті в рамках норми за електрику доведеться заплатити 90 грн, 258 грн і 426 грн відповідно.

Вартість опалення без наявності лічильника залежить від квадратури житла. Щоб "зігріти" 1 кв.м в приміщенні необхідно заплатити 31,55 грн. Середня площа однокімнатних квартир, згідно аналітиці OLX, дорівнює 39 кв.м., ціна в місяць за опалення такого житла - близько 1: 260 грн. Середня площа двокімнатних квартир - 58,6 кв.м. В цьому випадку опалення обійдеться приблизно в 1 890 грн. Трикімнатна з площею 97 кв.м на місяць буде обігріватися за 3 150 грн.

Таким чином, крім орендної плати за однокімнатну квартиру можна додавати суму за комунальні в розмірі понад 1 500 грн, за двушку - 2 200, за троячку - 3 630 грн. Індивідуально доведеться врахувати в витрати на квартиру оплату за інтернет, телефон, телевізор, домофон, ліфт і за утримання будинку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online