Ціни на квартири в Україні - чи виросте вартість оренди

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23 січня 2018, 3:03 Переглядів: 23 січня 2018, 3:03 Переглядів:   Ціна на оренду однокімнатних квартир може вирости до 6 тис

Ціна на оренду однокімнатних квартир може вирости до 6 тис. Грн. Фото: Web Realtor.

У Національному банку України кажуть, що ціни на житло в Україні активно падають і вже майже досягли критично низького рівня . Згідно з останніми звітами НБУ, житло в Україні продається практично за собівартістю. Причиною всьому стало відсутність попиту. Експерти відзначають, що в 2018 р ціни на нерухомість будуть стабільними з тенденцією до невеликого зниження.

Незважаючи на те, що ціни на покупку нерухомості в цьому році залишаться стабільними, вартість оренди буде продовжувати рости, що обумовлено високим попитом. Традиційно піковим часом збільшення орендної плати стане серпень-вересень. Саме тоді в Україні спостерігається найактивніший сезон, коли трапляються практично всі рухи на ринку.

"Оренда зростає. Ціни вже давно перейшли в гривню і, в принципі, оренда на недороге житло в 2016-2017 р зросла, на дороге житло вона залишається на більш стабільному рівні. Думаю, що в 2018 р незначне зростання таки буде, тому що попит є, а кількість об'єктів в оренду не збільшується, а це дає можливість підвищувати на неї ціни ", - говорить голова комітету Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

Ціни на оренду ростуть тільки в тих містах, де є на неї попит - в таких, як Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро. В інших же містах оренда дорожчатиме. За оцінками експертів, за 2017 року ціни на оренду нерухомості у нас піднялися на 15-20%.

"Наприклад, якщо на початку 2017 р у нас ще зустрічалися малометражні однокімнатні квартири за ціною 4 тис. Грн на місяць, то до кінця року щастя було, якщо ви знайдете за 5 тис. Грн. Те ж саме продовжується в 2018 р, однокімнатні, бюджетні квартири підповзають вже до 6 тис. грн ", - говорить голова нацради Ріелторської палати України Віктор Неси.

Більше читайте в матеріалі сайту "Сегодня": Що буде з ринком нерухомості в Україні: різкий обвал або зростання цін .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У 2018 році піднімуться ціни на оренду житла - експерти". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Анастасія Іщенко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online