Філософія дитячого одягу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Буття визначає свідомість, як відомо Буття визначає свідомість, як відомо. Одяг, яку носять наші діти, разом з іншими речами, які їх оточують, формує погляд дитини на світ, його світовідчуття і розуміння світу.

І свідомість, навпаки, визначає буття. Одна з істотних характеристик будь-якого суспільства і будь-якої культури - це моделі дитячого одягу, які стають способом конструювання концепту «дитина». Досить довго європейську свідомість сприймало дитини як дорослого - і дитячий одяг відрізнялася від дорослої тільки розмірами. Чітке розрізнення віку і усвідомлення дитини як особливої ​​особистості приходить фактично тільки в ХХ столітті, і починається бурхливий розвиток «дитячої» індустрії, яка працює на різновікової і досить примхливого споживача.

За радянських часів дитяча промисловість була виключно мізерної - на відміну, наприклад, від радянської мультиплікації, що не поступалася західним аналогам, а по більшій частині перевершуючи їх (характерно, що папа римський рекомендував дітям дивитися саме радянські мультфільми). В області ж іграшок та дитячого одягу ситуація була набагато сумніше: одноманітність, бляклі кольори, убогі моделі, неякісні матеріали.

У дитячому садку сукні та сорочки всі носили однакові, в школі переходили на ще більш уніфіковану шкільну форму, при відправці в дитячий табір все майки та футболки доводилося «підписувати», щоб дитина не сплутав своє з десятком таких же «чужих». Одяг закуповувалася «на виріст» (бо «вчасно» в продажу її могло не виявитися) і «доношувати» за старшими (з економії).

З настанням ринкової економіки в продажу стали з'являтися «імпортні» товари для дітей: дитячий одяг оптом привозилася з Китаю, Польщі, Туреччини. У 1990-х роках відкривалося безліч спеціалізованих кіосків і невеликих відділів на ринках: на найближчому до нашого дому ринку таким відділом займалася подружня пара з трьома дітьми. Вони самі возили якісний дитячий одяг з Польщі, самі її і продавали на ринку, невтомно консультуючи своїх покупців: на який вік який розмір брати і скоро дитина виросте з кофтинки, як і ступінь «разнашіваемості» тієї чи іншої обувки, як краще заспокоїти малюка , щоб приміряти на нього зимові чобітки, і як визначити, тиснуть йому черевики чи ні, якщо він ще не вміє говорити. З урахуванням того, що вони відмінно розбиралися в дитячих потребах (виховуючи своїх дітей) і були доброзичливі і товариські, природно, що їх відділ був найпопулярнішим в окрузі. Зараз у них величезний і успішний магазин, який займає половину поверху в торговому центрі. І це незважаючи на те, що останнім часом з'явилася велика кількість великих мережевих магазинів, що спеціалізуються на дитячому одязі.

Однак дешева китайська і турецька дитячий одяг, що купується оптом і моментально розходиться на ринках, досить швидко перестала задовольняти вимогам уважних батьків. Після насичення первинного попиту ( «що-небудь надіти на дитину») виявилося, що одяг має бути модним, красивою, якісною і цілком може бути дорогою. З'явилися офіційні дистриб'ютори дитячого взуття та одягу європейських марок, і похід в магазин став обертатися для мам справжнім випробуванням: дитячий одяг коштує не менше дорослої і - така гарна! Російському покупцеві стала доступна одяг для дітей , Абсолютно чітко розрізняється не тільки за розміром і підлозі, але і за віком майбутнього володаря: моделі, забарвлення, матеріали, вишивка, аплікації - свої для кожного з вікових груп дитини. Як каже моя дев'ятирічна дочка: «Мама, ну чому для малявок все таке красиве ?!»

Звичайно, виробники дитячого одягу намагаються її урізноманітнити. Але це і знак того, що сучасне суспільство прийшло до більш детального і пильного баченню дитини, її індивідуальності, смаків і потреб, які стосуються не тільки іграшок і цукерок, а й одягу - одного з найважливіших способів самоідентифікації особистості.

Стаття написана за участю компанії «Невський Альянс» (http://www.nevsky-alliance.com). Будь-яке використання переслідується законом про авторські права.

Як каже моя дев'ятирічна дочка: «Мама, ну чому для малявок все таке красиве ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online