Прийом квартири в новобудові. Поради

  1. На що звернути увагу при огляді
  2. Як здійснюється прийом квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі покупці квартир в будинку, що будується з нетерпінням чекають, коли будинок, нарешті, буде добудований і зданий в експлуатацію

Всі покупці квартир в будинку, що будується з нетерпінням чекають, коли будинок, нарешті, буде добудований і зданий в експлуатацію. І ось, нарешті, все готово, вам залишається тільки прийняти квартиру. Прийом квартири - не порожня формальність, а найважливіший етап покупки квартири в новобудові.

Наївно вважати, що забудовники, звичайно поспішно закінчують будівництво, нададуть вам ідеальну квартиру. Швидше за все, в квартирі будуть різноманітні недоробки і недоліки, які від вас спробують приховати.

Щоб не потрапити в халепу, радимо дуже уважно оглядати квартиру в момент її прийому. Не обов'язково вдаватися до послуг експертної компанії, ми підкажемо вам, на що звернути особливу увагу, приймаючи квартиру в новобудові.

На що звернути увагу при огляді

Оглядати квартиру краще в світлий час доби, при денному світлі легше побачити всі її недоліки. Плануйте свій час - квартиру потрібно приймати ретельно і не поспішаючи. Візьміть з собою блокнот і ручку, ліхтарик, запальничку або сірники, патрон з лампою, рівень, висок, вольтметр, молоток. Всі ці предмети вам знадобляться.

  • Заходячи в квартиру, зверніть увагу на вхідні двері. Вона повинна нормально відкриватися і закриватися. Обов'язковий справний замок.
  • До міжкімнатних дверей пред'являються ті ж вимоги, що до вхідних дверей.
  • Далі слід оглянути бетонні конструкції - місця стикувань повинні бути герметичними, без слідів протікання.
  • Дуже часто можна виявити суттєві недоліки в стягуванні на підлозі. Вона не повинна кришитися і мати бульбашки повітря. Перевірити це можна молотком, простукали стяжку. Не забудьте упевнитися в горизонтальності стяжки, для цього скористайтеся рівнем.
  • Стеля повинен бути рівним, стики плит не повинні бути сильно помітні. Перевірте висоту стелі, вона повинна відповідати тій, що вказана в документах.
  • За допомогою схилу упевніться в вертикальності стін. Зверніть увагу і на затірку - вона повинна бути суцільною, без патьоків.
  • Перевіряючи вікна, зверніть увагу на цілісність стекол і фурнітури, наявність ущільнювача. Всі вікна повинні вільно відкриватися і закриватися. Кількість склопакетів повинно відповідати зазначеному в договорі.
  • Дуже важливо ретельно перевірити і комунікації - електромережі, каналізацію, опалення і т.д.
  • Швидше за все, електрику в квартирі буде відключено. Увімкніть електрику і подивіться, чи працюють розетки, виміряйте напругу в кожній розетці вольтметром.
  • Розетки і вимикачі повинні бути в кожній кімнаті, перевірте, чи надійно вони закріплені. За допомогою патрона перевірте світло. Переконайтеся, що працює дзвінок.
  • У ванній, туалеті і кухні включите воду, щоб дізнатися, як працюють крани. Змийте унітаз, подивіться, зливається вода. Зверніть увагу на труби, чи не течуть вони? Варто приділити увагу вентиляції в кухні, ванні, туалеті. Піднесіть полум'я сірника до отвору вентиляційної шахти, полум'я повинно відхилиться.
  • Зверніть увагу на батареї - вони повинні бути укомплектовані, закріплені і підключені до системи опалення.
  • Обов'язково запишіть показання лічильників на воду та електрику. Коли будете отримувати паспорти на лічильник, звірте цифри, щоб не заплатити зайвого.
  • Слід знати, що в квартирі не повинно бути будівельного сміття, прибрати його зобов'язані робочі.

Як здійснюється прийом квартири

Прийом квартири документально оформляється у вигляді акта прийому-передачі квартири. В акті повинні бути вказані: адреса будинку, номер квартири, її площа і остаточна вартість. Надалі цей документ вам знадобиться при оформленні у власність квартири в новобудові.

Разом з актом дольщику повинен видаватися оглядового лист. Оглядаючи квартиру на предмет недоліків, відзначайте їх в оглядовому листі. У ньому ж потрібно зафіксувати терміни, в які забудовник зобов'язаний ліквідувати дефекти.

Всі ваші претензії повинні бути обгрунтованими. Оформляти їх треба в письмовому вигляді, в двох примірниках - один залишається у вас, другий передається будівельникам.

Забудовник не поспішає усувати недоліки? В цьому випадку, прийняти квартиру можна, тільки вказуйте в акті, що приймаєте квартиру з недоліками і приведіть їх перелік.

Якщо щось перевірити не вдалося з технічних причин, вкажіть це в акті прийому квартири.

Пам'ятайте, що ви маєте повне право не підписувати акт прийому-передачі, якщо житло не відповідає обіцяному якості. Крім того, в договорі із забудовником повинні бути вказані терміни гарантії на квартиру - 2-5 років від здачі будинку.

МегаМаклер: первинна нерухомість (новобудови) Києва

Зверніть увагу на труби, чи не течуть вони?
Забудовник не поспішає усувати недоліки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online