Акт обстеження житлово-побутових умов сім'ї: зразок заповнення

  1. Необхідність в акті обстеження житлових і побутових умов
  2. зразок оформлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Акт обстеження житлово-побутових умов - бланк, в якому детально відображаються умови життя сім'ї або дитини

Акт обстеження житлово-побутових умов - бланк, в якому детально відображаються умови життя сім'ї або дитини. Зміст бланка торкається питань не тільки технічного стану житла, але забезпеченості сім'ї відповідним доходом, продуктами харчування.

Перевірку має право ініціювати органи освіти, опіки. Процедура знадобиться для того, щоб визнати сім'ю незаможної, що потребує поліпшення житлових умов та державної підтримки.

Акт обстеження житлово-побутових умов потрібно відрізняти від документа про перевірку технічного стану житлового приміщення. Остання буде потрібно при виявленні незаконного перепланування або ступеня зносу житлоплощі. Перевірка обов'язкова при визнанні муніципального житла аварійним і непридатним для проживання сім'ї. Порядок проведення обстеження регулюється місцевими нормативними актами. Статус житлового приміщення позначається ст. 15 ЖК РФ.

Необхідність в акті обстеження житлових і побутових умов

Документ складають, якщо є підстави вважати, що дитина виховується в поганій обстановці, піддається насильству і несприятливого емоційного впливу в родині. Бланк підлягає обов'язковому заповненню при усиновленні дитини - згідно з гл. 19 СК РФ.

Обстеження буде потрібно, коли дитина вилучається з сім'ї і потрібно його передача під опіку. Перевірка знадобиться при зверненні неповнолітнього до медичних установ - для того, щоб з'ясувати характер отриманих травм.

Про візит посадовців сім'я зазвичай попереджається заздалегідь. Але при скарзі на батьків з боку сусідів, педагогів дослідження приміщення і особливостей проживання дитини може бути проведено з ініціативи органів соціального захисту.

зразок оформлення

Акт перевірки житлових умов заповнюється в залежності від цілей обстеження. Якщо сім'ю потрібно визнати незаможної, то позначається реальний розмір житлоплощі для кожної людини.

Документ містить найменування, дату заповнення. Наступними пунктами позначають:

  • ПІБ, дату народження неповнолітнього;
  • освітній заклад, де навчається дитина;
  • адреса, за якою проводиться обстеження житлоплощі;
  • склад сім'ї неповнолітнього, в тому числі кількість осіб, яке реально проживає з дитиною - їх особисті дані і рід занять.

Зразок акта перевірки житлових умов

Встановлюється матеріал спорудження будинку (кам'яний, дерев'яний і ін.). Визначається ступінь благоустрою житлових приміщень (повне / неповне). Якщо облаштування житла неповне, то позначають відсутність комунікацій, санвузла, ванної. Вказується кількість кімнат в квартирі (приватному) будинку. Заповнюється рядок про відповідність температури в приміщенні встановленим нормам.

Зразок акта повинен містити інформацію про наявність у дитини своєї кімнати або кута з меблями, в тому числі ліжком. Фахівці також звертають увагу на забезпеченість дитини книжками, іграшками та іншими речами для навчання і правильного дозвілля.

Акт перевірки житлових умов містить короткий опис домашньої обстановки. Висновок спеціаліста надається у вигляді висновку про відповідність побутових умов, встановленим вимогам.

Виявляється можливість / неможливість проживання дитини в сім'ї і будинку. Акт служить письмовим доказом у судових інстанціях - при позбавленні батьківських прав або обмеження в них. Документ заповнюється уповноваженими фахівцями і не вимагає підпису батьків.

Акт оформляється протягом 3-х днів після фактичного обстеження. Батькам надсилається копія документа, завірена підписом і печаткою посадової особи.

Висновки фахівців можуть бути визнані необ'єктивними тільки в судовому порядку. Можлива зворотна ситуація - коли на вигляд несприятливі умови проживання навмисно визнаються прийнятними, з метою, не надавати родині необхідної соціальної підтримки. Подібні конфлікти також повинні вирішуватися в суді.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online