5 кращих бізнес ідей для вирощування на селі

  1. Бізнес на селі, вирощування з нуля
  2. оподаткування
  3. Міфи окремих популярних бізнес ідей
  4. Відео приклад бізнесу на селі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розвиток технологій і впровадження нових, просунутих систем менеджменту призводить до двох протилежних результатів

Розвиток технологій і впровадження нових, просунутих систем менеджменту призводить до двох протилежних результатів. З одного боку зростає продуктивність праці, збільшується ефективність трудових ресурсів, з іншого величезна кількість людей залишитися без роботи. Такі тенденції набирають особливої ​​сили саме за часів нестабільності, коли кожен бізнесмен намагається заощадити за рахунок оптимізації витрат. Як правило першим в списку скорочення виявляються працівники. Що робити в такому випадку?

Варіантів не багато, в той же час в рамках даної статті розберемо один з найбільш ефективних (з моєї суб'єктивної точки зору) відповідей для людей, які не мають якогось спеціального освіти пошук ідей для бізнесу в селі.

Справедливості заради можу сказати, що сам зараз займаюся організацією бізнесу в селі, думаю, в найближчому майбутньому буду описувати ті напрямки сільського бізнесу, які освоїв, не забувайте підписатися на блог. Я особисто вважаю, що це найкращий варіант створення своєї справи з перспективою на майбутнє.

зміст

  1. Вирощування як бізнес на селі, 5 робочих ідей
  2. Розведення в сільському бізнесі, 5 перспективних трендів
  3. Переробка в сільському бізнесі, 5 проектів
  4. Виробничий бізнес в сільській місцевості, 5 ідей
  5. оподаткування
  6. Міфи окремих популярних бізнес ідей
  7. Відео приклад бізнесу на селі

В інтернеті існує великий міф про те, що в селі можна займатися бізнесом на вирощуванні будь-якої культури. Це далеко не так, під вирощуванням необхідно розуміти в першу чергу рослинництво в усіх його формах і тут є один маленьких нюанс. Рослини надзвичайно примхливі, для них потрібні певні кліматично умови, грунти, наявність води (поливу), інше.

Бізнес на селі, вирощування з нуля

*

У топ найприбутковіших і успішних ідей бізнес в селі потраплять ті ідеї, які мають певну універсальність (можуть підійти для використання на більшій території країни).

Перше місце - вирощування квітів у теплицях або оранжереях. Раніше на сторінках блогу вже говорив про тепличному бізнесі тут. Нині констатуємо кілька основних моментів:

позитивні сторони

  • - цілорічний попит на продукцію. Мова йде про вирощуванні кімнатних рослин .
  • - можливість створення вигідного бізнесу на селі самостійно. невеликі теплиці з площею в пару десятків соток може обслуговувати одна людина.
  • - можливість продажу через інтернет по всій країні. Більшість кімнатних рослин спокійно доїдуть в коробці.
  • - широка номенклатура вирощуваних рослин.

мінуси

  • - необхідність вкладення в будівництво теплиць, оранжереї
  • - необхідність опалення та освітлення. Додаткові витрати.

Друге місце - вирощування зелені (петрушка, кріп, салат, зелена цибуля). Для сільського бізнесу дане напрямку одне з найбільш прибуткових, в рослинництві по співвідношенню прибуток і площа.

позитивні сторони

  • - цілорічний попит. Правда необхідно налагодити чіткий сівозміну з використанням вирощування у відритому грунті влітку і взимку в теплицях.
  • - простота вирощування даних рослин .
  • - висока ціна.
  • - можливість організації такого бізнесу на селі з нуля навіть початківцям рослинникам.

мінуси

  • - необхідність будівництва теплиць.
  • - обов'язкова наявність ринку збуту в радіусі 50-70 км, великого міста або декількох поменше. Не варто розглядати варіанти поставки (збуту) в великі мегаполіси там йде імпорт з ближнього зарубіжжя.

Третя місце - вирощування огірків. Один з найбільш вигідних напрямків овочівництва для малого бізнесу в селі за рахунок своєї відносної невибагливості, великий врожайності. Цікавий виключно як вид тепличного господарства, при вирощуванні у відкритому грунті необхідно використовувати великі площі, а це зовсім інший рівень механізації, вкладень.

плюси

  • - високий сезонний попит на якісний продукт з реальним смаком
  • - відносна невибагливість рослин
  • висока врожайність

мінуси

  • - необхідність вкладення грошей на будівництво теплиці
  • - сезонність вирощування
  • - високі витрати на опалення

Четверте місце - вирощування грибів. Привабливість, рентабельність вирощування грибів дуже висока, але є і зворотна сторона у великій примхливості до умов і суворого дотримання температурних режимів. Для вирощування знадобиться спеціальне приміщення, де можна буде контролювати температуру, ідеальний варіант це підвали, льохи, можна використовувати корівники, ангари за умови обшивки пінопластом. У великих, малих містах такі приміщення вже зайняті, а ось в сільській місцевості необхідні площі ще можна знайти.

плюси

  • - висока рентабельність вирощування печериць, рейши , Гливи.
  • - можливість автоматизації процесів, що дозволяє одній людині вирощувати великі обсяги продукції.
  • - стабільний попит і можливість досить швидко організувати збут продукції.

мінуси

  • - велика вередливість грибів до температури, вологості
  • - необхідність вкладення грошей в закупівлю міцелії і обладнання, такий бізнес на селі вимагає стартового капіталу.

П'яте місце - агробізнес на екологічних продуктах. Вирощування здорових і чистих від пестицидів і гербіцидів вирішив виділити в окремий пункт. Насправді в такому плані не важливо, що вирощувати, головне кому продавати. Оптимально і вигідно такий бізнес на селі починати біля великих міст, де власне і зосереджена основна маса бажаючих їсти правильно і тільки чисті продукти. Основні труднощі, організувати зв'язок між покупцем і бізнесом. Наприклад, у Франції для таких цілей створюються спеціальні кооперативи, де міські жителі виступають ініціаторами вирощування такої продукції. Грубо кажучи, вони замовляють фермерам вирощування тієї чи іншої продукції. Нинішні реалії ведення сільськогосподарського бізнесу показує, що створення сайту і відповідної соціальної групи може замінити створення такого кооперативу.

плюси

  • - широка номенклатура продукції
  • - наявність постійного попиту

мінуси

  • - необхідність створення і просування спеціалізованого ресурсу
  • - наявність досить великої кількості землі, від 1 га
  • - необхідність залучення додаткового найманого персоналу

оподаткування

Якщо Ви зібралися працювати в сільському господарстві, то для новачків є один великий і приємний сюрприз, фактично для міні бізнесу в селі встановлено найбільшу пільгова система. Якщо бути точним, то системи як такої взагалі немає і платити податки буде не потрібно, причому абсолютно офіційно.

Вся справа в тому, що в законодавстві існує таке поняття як ЛПГ (особисте підсобне господарство), яке дозволяє всім працюючим на даній системі працювати офіційно, чи не сплачуючи податки. Про ЛПГ ми говорили . Зараз просто нагадаю, що всі перераховані ідеї потрапляють під дію закону про підсобне господарство та спати можна спокійно

Зараз просто нагадаю, що всі перераховані ідеї потрапляють під дію закону про підсобне господарство та спати можна спокійно

Міфи окремих популярних бізнес ідей

*

Під кінець першої частини трохи розвінчаю кілька популярних ідей бізнесу для села.

Перше - вирощування полуниці. Насправді полуниця дуже «противна» культура. Вона любить певні типи ґрунтів, вимагає дуже акуратного поливу і боїться багато сонця. Росії має всього пару регіонів, де дійсно вигідно вирощувати полуницю, у всіх інших вона нерентабельна навіть за умов теплиць.

Друге - виноградники. Дійсно смачний і солодкий виноград росте тільки при наявності кислих грунтів і великої кількості сонця. У всіх інших випадках якість отриманого продукту не дозволить його використовувати навіть для хорошого вина.

Третє - садівничий бізнес. Для початківців фермерів даний напрямок сільськогосподарського бізнесу взагалі не варіант. Навіть при найкращих умовах для «старту» тобто отримання першого прибутку потрібно 3-4 роки. Плюс вирощування груш, яблук, слив вимагає великих площ, якщо говоримо про сьогодення власну справу, а це має на увазі великі вкладення.

Четверте - вирощування картоплі, гороху та інших культур. Всі ці культури для отримання нормального заробітку вимагають великих обсягів, і при всіх рівних умовах підприємець-початківець набагато більше заробить на топових ідеях сільського бізнесу.

П'яте - зернові культури, цукрові буряки, кукуруз а (крім вирощування на «качани» в теплицях), горох належать до сфери великого сільськогосподарського бізнесу і вимагають наявності техніки, грошей і великих площ.

Інші блоки найуспішніших бізнес ідей на селі

Відео приклад бізнесу на селі

У відео розглянуто 10 найприбутковіших ідей для сільської місцевості. Всі робітники і приносять чималий стабільний дохід їх власникам. Успіхів всім і грошей

Дата завантаження: 2014-08-01


Дата завантаження: 2014-08-01

Цікаве по даній темі

  1. Топ 10 кращих ідей для бізнесу в невеликому місті
  2. Оцінюємо 10 ідей для заробітку влітку
  3. Рейтинг найпопулярніших бізнес ідеї Європи в 2014 році

Що робити в такому випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online