Особистий досвід: як виграти грін карту і переїхати в США

  1. Мрієте переїхати в штати і легально знайти роботу? Тоді ви напевно ставите питанням - як виграти грін...

Мрієте переїхати в штати і легально знайти роботу? Тоді ви напевно ставите питанням - як виграти грін карту? Зараз я перебуваю на стадії отримання громадянства США, але колись теж мучився цими питаннями і починав з лотереї ...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про розіграш грін карти я дізнався восени 2010 року. Зайшов на офіційний сайт посольства США і заповнив коротку анкету. Мені присвоїли номер, за яким я міг дізнатися результати навесні наступного року. Але перша спроба не увінчалася успіхом. Однак я вирішив не здаватися і взяв участь в лотереї в наступному році.

Програма work and travel, відмова в студентській візі і друга спроба виграти в лотереї

Другий раз заповнив заявку на участь в лотереї восени 2011 року, результати можна було дізнатися навесні 2012. Як раз в ту весну я збирався отримати студентську візу в США, однак офіцер мені відмовив, пославшись на те, що я вже відвідав штати за програмою Work and travel ( "робота і подорож"). Я вийшов з посольства дико засмученим, сів на лавці на актори площі і перебирав думки в голові, як можна ще потрапити в штати. Згадав, що в уже повинні оголосити результати лотереї. Прийшов додому і без особливої ​​надії ввів номер в рядку і ... Неймовірно -совершілось диво! Я своїм очам не міг повірити, що саме в той день, коли мені відмовили в візі, я дізнався, що виграв ПМЖ в США! Тут же подзвонив і обрадував маму.

Тут же подзвонив і обрадував маму

Паперова тяганина і співбесіду

Збирав усі необхідні документи: заповнив анкети, пройшов медкомісію, отримав довідку з головного управління МВС. Один хлопець погодився, щоб я вказав його адресу в штаті Нью-Джерсі, куди мені могли б надіслати грін карту. Після чого я відправив всі зібрані документи кур'єрською службою DHL в штат Кентуккі. Залишалося чекати, коли запросять на співбесіду. Минуло близько двох місяців, і мені, нарешті, його призначили.

Я дуже хвилювався, але відповів все на питання. Але паспорт з візою мені не поспішали видавати, пославшись на перевірку всіх даних, які я надав. Ще один місяць в очікуванні. У вересні лунає дзвінок, і кур'єр зі служби DHL квапливо повідомляє, що для мене лист. Я отримую великий конверт, в якому: паспорт з візою і документи, які я повинен передати в США митним офіцерам. У грудні я вилітаю в штати і зупиняюся в Нью-Йорку в очікуванні грін карти. Через два тижні вона у мене в кишені!

Photo by Josh Willink

Важливо знати!

1. розігрується лотерея дає можливість легально проживати в США на тих же правах, що й громадянам цієї країни за тим винятком, що ви не можете брати участь у виборах. Це можна робити тільки з американським паспортом.

2. Якщо у вас грін карта, ви повинні проживати в США більше часу, ніж в рідній країні до тих пір, поки не отримаєте громадянство.

3 Ви не можете залишати США більш, ніж на 6 місяців, щоб уникнути позбавлення грін карти і депортації.

4. Навіть якщо ви були відсутні в США 2-3 місяці, то у митного офіцера виникає багато питань. Повинна бути вагома причина, якщо їдете надовго.

5. Термін дії грін карти 10 років, після чого ви можете її відновити.

6. Через 5 років проживання в штатах з грін картою можна подавати на громадянство.

7. Щоб взяти участь в лотереї грін карт необхідно восени 2018 року зайти на офіційний сайт посольства США і знайти рядок "DV Lottery 2019". Відкрити і заповнити коротку анкету на англійській мові. А потім запастися терпінням і чекати результати навесні 2019 року.

8. Якщо не вийшло з першого разу, не впадайте у відчай! Бували випадки, коли люди брали участь в лотереї багато років поспіль і раптово вигравали. Головне - по-справжньому цього хотіти.

Мрієте переїхати в штати і легально знайти роботу?
Мрієте переїхати в штати і легально знайти роботу?
Тоді ви напевно ставите питанням - як виграти грін карту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online