Зняття недоторканності з Вілкула - нардеп стверджує, що справу сфабриковано

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. АВТОР:
  3. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

11 жовтня 2018, 9:06 Переглядів: 11 жовтня 2018, 9:06 Переглядів:   Рішення по Вілкулу комітет має оголосити сьогодні

Рішення по Вілкулу комітет має оголосити сьогодні. Фото: Сергій Ревера

У регламентному комітеті Верховної Ради назріває скандал. Він на два дні відклав прийняття рішення про зняття недоторканності з нардепа Олександра Вілкула . Нагадаємо, ГПУ звинуватила його в тому, що він нібито, будучи губернатором Дніпропетровської області (2011-2012 рр), незаконно змінив цільове призначення земельних ділянок загальною площею в 66 га. Але на засіданні Вілкул помітно "поплескав" докази силовиків.

Так, в понеділок під час засідання комітету сторона захисту Вілкула заявила, що свідки нібито давали свідчення проти політика під тиском. Наприклад, за словами 70-річного Вадима КОБИЛЯЦЬКА (екс-голова Дніпропетровської РДА), його без рішення суду прокуратура помістила в грудні 2017 року неопалювальну камеру і вимагала дати свідчення проти політика: чоловік стверджує, що його змусили підписати компроміс, запропонований прокуратурою, що йому нібито дзвонили з приймальні облдержадміністрації. Про це сам Кобиляцький заявив під час засідання.

Адвокат Вілкула Олексій Баганець звинувачує ГПУ у штучному створенні доказів і фальсифікації матеріалів розслідування для притягнення Олександра Вілкула до кримінальної відповідальності. Баганець заявив, що свідчення КОБИЛЯЦЬКА, на яких базується обвинувачення, "були отримані шляхом застосування недозволених методів слідства і порушення його конституційних прав на свободу та особисту недоторканність". На комітеті Вілкул пред'явив рішення Нікопольського суду, відповідно до якого велася незаконне прослуховування його мобільного телефону, не дивлячись на депутатську недоторканність. Крім того, Вілкул пред'явив членам комітету рішення Верховної Ради 1999 року про виділення Орджонікідзевському ГЗК землі держвласності в оренду. Таким чином, виявилося, що раніше ніж за 10 років до того, як Вілкул став губернатором Дніпропетровської області, рішення про виділення землі в оренду було прийнято парламентом. Більш того, за словами Олександра Вілкула, в 2016 році Міністерство юстиції підтвердило правильність оренди ГЗК землі, яка продовжує залишатися в державній власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

При розгляді матеріалів ГПУ Вілкул надав підтвердження, що звинувачення силовиків ґрунтуються на законах, які припинили свою дію ще в 2001 році.

На підставі нововиявлених фактів регламентний комітет на два дні відклав публікацію свого рішення до отримання офіційних роз'яснень від Генпрокуратури. Крайній термін, коли вони можуть з'явитися, нагадаємо, - сьогодні.

"Навіть спочатку негативно проти мене налаштованим членам комітету від інших політичних партій стало ясно, що справа - на 100% сфальсифіковано. Немає не те що складу, немає події злочину. Всі ці звинувачення - це спроба влади усунути політичного опонента, який не хоче домовлятися і танцювати під їхню дудку на виборах ", - підкреслив Олександр Вілкул.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Ця справа сфабрикована ": адвокати Вілкула заявили про фальсифікації доказів". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Алевтина Нагорна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online