Чи дають материнський капітал за третю дитину, якщо за другого отримали?

  1. Навіщо потрібен материнський капітал?
  2. Чи можна отримати материнський капітал за третю дитину, якщо за другого він вже був отриманий?
  3. Які умови участі в програмі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Материнський капітал - це велика грошова сума, яку російський уряд ухвалив видавати батькам за народження другої, третьої і наступних дітей Материнський капітал - це велика грошова сума, яку російський уряд ухвалив видавати батькам за народження другої, третьої і наступних дітей. Отримати таку вагому фінансову підтримку з бюджету держави хочеться багатьом, але не всі чітко знають умови цього законопроекту. Сьогодні ми розглянемо, в яких випадках видається материнський капітал, скільки разів в житті можна його отримати, коли покладена матеріальна допомога.

Навіщо потрібен материнський капітал?

МК - це законопроект, який був розроблений для стимулювання народжуваності в країні. Його допоміжної метою є підвищення соціального статусу матері, яка народила більш ніж одну дитину.

Сім'я, яка отримала цю виплату, не може витрачати її на будь-які свої потреби. Материнський капітал видається у вигляді сертифіката, який дозволяє сім'ї поліпшити свої житлові умови (наприклад, придбати більш вільну квартиру, адже маленьким членам родини потрібно багато простору), оплатити навчання будь-якого зі своїх хлопців, а також вкласти велику суму в накопичувальну частину своєї пенсії. Зрідка, в кризові часи (наприклад, в 2009 і в 2015 році) уряд дозволяє використовувати невелику частку з цієї виплати на свої особисті потреби. Так, в цьому році було внесено пропозицію про видачу 20 тисяч рублів готівкою сім'ям, які володіють сертифікатом на МК. При цьому обмежень на використання цих коштів не вводиться - батьки можуть витратити їх на що завгодно.

Материнський капітал - це дуже велика виплата, яка становить від 200 тисяч до 700 тисяч рублів. Її сума залежить від кількості дітей, які вже є в родині. Так ми підходимо до питання, зазначеного у заголовку статті.

Чи можна отримати материнський капітал за третю дитину, якщо за другого він вже був отриманий?

Відповідь: ні, не можна. Сертифікат надається кожній родині тільки один раз, оскільки це дійсно дуже велика виплата. Якби держава надавала повторну видачу сертифіката, то сумарний розмір матеріальної допомоги одній подружній парі склав би 1,5 млн. Рублів. На жаль, бюджету країни не вистачить на те, щоб виплачувати матеріальну допомогу російським сім'ям по кілька разів. Тому якщо у вашій родині вже є двоє хлопців, але ви плануєте народжувати третю - дочекайтеся появи на світ нового члена сім'ї і тільки тоді оформляйте заяву на материнський капітал. Його сума при оформленні за третю дитину більше, ніж за другого. Аналогічно якщо у вас вже є троє дітей, а ви збираєтеся заводити четвертого - оформляйте сертифікат на четвертого. Принцип простий - чим більше дітей у вас вже є, тим крупніше сума фінансової підтримки. При цьому враховуються не тільки неповнолітні, а й дорослі.

Читайте також: Коли сім'я зможе скористатися отриманим материнським капіталом і як витратити його

Єдиною умовою, при якому дозволяється двічі отримати виплату (наприклад, за другого і за третю дитину), - це проживання в регіонах з поганою демографічною ситуацією. Відзначимо, в республіці Башкортостан сертифікат надають за кожного з прийомних малюків.

Які умови участі в програмі?

Щоб отримати материнський капітал, сім'я і дитина повинні задовольняти декільком умовам. Всі вони перераховані нижче і детально розібрані.

Читайте також: Які документи потрібні, щоб оформити і отримати сертифікат на материнський капітал

  1. Батьки повинні бути громадянами Російської Федерації. Це обов'язкова вимога, однак воно поширюється тільки на одного з батьків. Таким чином, один з подружжя може не мати російського громадянства, але якщо у другого воно є, то пара може розраховувати на отримання сертифіката.
  2. Новий член сім'ї також повинен бути громадянином Російської Федерації. Якщо це рідна дитина, то в його свідоцтві про народження прописано російське громадянство. Якщо малюк усиновлена, то він повинен бути громадянином РФ в момент усиновлення.
  3. Як можна зрозуміти з попереднього пункту, малюк обов'язково повинен бути рідним. Материнський капітал виплачується і за прийомних малюків. До слова, в деяких регіонах з особливо поганим демографічним станом можуть видавати сертифікат за кожного з усиновлених дітей. Зокрема, це практикується в Уфі і Башкортостані.
  4. Сертифікат використовується виключно на одну з трьох перерахованих цілей. Нагадаємо їх: поліпшення житлових умов, оплата навчання дитини у вищому навчальному закладі, вкладення в накопичувальну частину пенсії батьків.
  5. Склад сім'ї не грає особливого значення при оформленні МК. Зокрема, сертифікат (незважаючи на його назву) можуть отримати і батьки дітей, і навіть самі доньки і сини. Це відбувається в тих випадках, коли батьки (чи) були позбавлені батьківських прав або загинули.

Навіщо потрібен материнський капітал?
Чи можна отримати материнський капітал за третю дитину, якщо за другого він вже був отриманий?
Які умови участі в програмі?
Навіщо потрібен материнський капітал?
Чи можна отримати материнський капітал за третю дитину, якщо за другого він вже був отриманий?
Які умови участі в програмі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online