Свято вишиванки в Україні: купити простіше, а ціни від 500 гривень

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всесвітній день вишиванки: в моді чорні сукні і комплекти для сім'ї Христина Коновалова, Ірина Крикуненко 2018-05-17T08: 16: 00 + 03: 00 Україна Зростає попит на етносорочкі для чоловіків. А дами вибирають сукні

Сьогодні країна відзначає, мабуть, самий ошатний своє свято - Всесвітній день вишиванки . "Сегодня" дізналася, які вбрання зараз в моді серед українців і скільки за них доведеться заплатити.

За словами продавців маркетплейса Prom.ua, в цьому році вишиванки купують вже не так жваво, як в 2017 році. Але в порівнянні з 2016-м попит на жіночі варіанти зріс всього на 6%, на чоловічі - на 12%, а на дитячі попит і зовсім виріс на третину.

"Найбільше такого одягу купують якраз в травні перед Днем вишиванки і в серпні перед Днем Незалежності. У цей час попит збільшується в три рази", - говорять аналітики Prom.ua.

Що стосується трендів, то замість фабричних знову в моду входять вишиванки ручної роботи - їх у майстрів стали замовляти в два рази інтенсивніше. Найпопулярнішим замовленням залишається класична вишита сорочка в різних кольорах (білий, чорний, червоний, синій, кораловий). Ціна однієї сорочки стартує від 500 грн. Попитом користуються футболки-вишиванки, їх часто купують дітям, оскільки ті швидко виростають з одягу, а в школах і дитсадках вишиванка зараз - головний святкове вбрання. Ціна на них стартує від 395 грн.

"Також в 2018-м популярним стало класичне" маленьке чорне плаття ", але з вишивкою. Адже чорний колір у наших предків символізував не тільки печаль, але і досвід і мудрість. Українки ж вибирають такі сукні за їх універсальність. Ціна - від 940 грн , - розповіли нам експерти сервісу авторських виробів Crafta.ua. - для урочистих подій або фотосесій замовляють вишиванки в одній колірній гамі і з схожою вишивкою для всієї родини. Такий комплект обійдеться мінімум в 1800 грн ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

День вишиванки свято порівняно новий - він з'явився лише в 2006 році серед студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Студентка Леся Воронюк запропонувала одногрупникам вибрати день, в який вони всі прийдуть у вишиванках. У наступному році ідею підтримали інші факультети, пізніше викладачі та інші вузи, а потім і інші міста разом з діаспорами за кордоном. А з 2014-го свято початок підтримувати на державному рівні Мінінформполітікі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online