Оренда заміського будинку в Підмосков'ї на новорічні свята, короткострокова оренда

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У зв'язку зі зниженням курсу рубля багато москвичів відмовилися від відпочинку за кордоном. Журналісти порталу DOMzaMKAD.ru з'ясували, позначився цей фактор на попиті на оренду заміської нерухомості на новорічні свята. Про те, як вийти на ринок оренди і скільки можна заробити в святкові дні розповіли експерти з заміського житла.

Юлія Лукіна , Керівник департаменту оренди компанії «НДВ-Нерухомість»
Олександр Лопатін , Директор орендного фонду Групи Компаній «САПСАН»
Анна Левітова , Керуючий Партнер «EVANS»
Експерт порталу Choister.ru

Юлія Лукіна, керівник департаменту оренди компанії «НДВ-Нерухомість» Юлія Лукіна, керівник департаменту оренди компанії «НДВ-Нерухомість»

Ми бачимо, що орендарі досить охоче знімають котеджі на новорічні свята. Різниця в порівнянні з минулим роком не є великою, проте деяке зростання, на рівні 5-7%, ми відзначаємо.

Зняти котедж на новорічні свята - недешеве задоволення. У цей час ціна на добову оренду різко зростає - в 2-3 рази і більше. Як показує практика, зазвичай будинок знімають на 3-4 дні. Хоча, за умови достатнього бюджету, знімають на все 10 днів.

Щоб новачкові-власнику успішно вийти на ринок оренди, потрібно вивчити особливості свого об'єкта, всі плюси і мінуси. І, звичайно, не можна обійтися без аналізу ринку в даній локації. Важливо зрозуміти, скільки тут конкурентоспроможних пропозицій, що вони собою представляють. Як на їх фоні виглядає даний об'єкт, чи виправдана ціна, і так далі. Потрібно звертати увагу на різні деталі, нюанси. Має значення все - аж до стану під'їзних доріг в зимовий період.

Олександр Лопатін, директор орендного фонду Групи Компаній «САПСАН» Олександр Лопатін, директор орендного фонду Групи Компаній «САПСАН»

Група Компаній «САПСАН» має досить великий фонд орендних будинків в заміському елітному селищі «Княже Озеро» . В основному котеджі призначені для довгострокової оренди, договори найму полягають на термін від 6-12 місяців і більше. Однак, восени ми традиційно робимо пропозицію про оренду звільнилися після літнього сезону будинків на новорічні канікули (від 10 днів).

На Новий рік в «Княжому Озері» традиційно проводиться ряд заходів: ялинка для дітей, нічні гуляння, святковий салют після півночі і т. Д. На території селища заливається каток, є власний зоопарк. Так що попит на оренду в «Княжому Озері» в новорічні свята завжди дуже високий.

Найближчим часом ГК «САПСАН» планує вийти на ринок з пропозицією короткострокової оренди - від 1 доби. Однак, навіть для такого великого холдингу, як «Сапсан», це відповідальний і дорогий крок, до якого ми серйозно готуємося. Справа в тому, що короткострокова оренда передбачає не тільки наявність добротного котеджу з хорошим ремонтом, а й доволі різноманітний сервіс: забезпечення будинку всім, що потрібно для життя: посуд, рушники, постільна білизна і т. Д. А ще необхідно передбачити, як забезпечити оперативну прибирання, прання, ремонт, ландшафтне оформлення в літній період і прибирання снігу - в зимовий, і інші сервісні послуги для наймачів. Для цього необхідно наймати цілий штат працівників, або залучати всю свою сім'ю, включаючи кілька поколінь і далеких родичів, до обслуговування котеджу. Так що власнику-початківцю, який хоче вийти на ринок заміської оренди, я б в першу чергу запропонував передбачити солідний бюджет на витрати, а також те, що на обслуговування котеджу піде набагато більше часу, ніж ви планували. Крім цього, необхідно закласти кошти на рекламу, щоб ваш об'єкт змогли знайти люди. Так що про прибуток в перші місяці або навіть роки говорити не доводиться.

Анна Левітова, Керуючий Партнер «EVANS» Анна Левітова, Керуючий Партнер «EVANS»

Поки ми не бачимо значного збільшення запитів на оренду будинків на свята, але, можливо, ще ближче до вихідних, ми побачимо запити тих, хто в останній момент вирішиться відправитися за місто.

Оренда будинку для святкування самого нового року завжди була популярна. Багато з тих, хто подорожували в довгі новорічні канікули, хотіли зустріти сам Новий Рік з близькими друзями або родиною, а потім, 2-3 січня відправлялися в поїздку.

Помітний невелике зростання запитів на оренду дачі на зиму, на весь сезон, а не тільки на свята. Я припускаю, що люди, які багато подорожували і літали за кордон на вихідні, більше не можуть це собі дозволити, але можуть зняти дачу і виїжджати за місто.

Пропозиція заміських будинків особливо велике у високому ціновому сегменті, конкурувати, на жаль, можна тільки за допомогою привабливої ​​ціни. Недорогі будинку, власники і орендарі яких були і до девальвації не орієнтувалися на долар або євро, не сприймають те, що відбувається як катастрофу навіть зараз.

Успішно вийти на ринок зараз, як і завжди можна максимально підготувавши будинок до здачі в оренду, працювати з хорошим, професійним агентом, встановити ринкову ціну і вимоги до орендаря.

Експерт порталу Choister.ru

Попит на тлі падіння турпотоку за кордон, безумовно, виріс. Поки, звичайно, мова не йде про підведення підсумків, але зростання близько 25% в порівнянні з минулим роком - цифра реальна.

Що є важливим для людини, що орендує заміську нерухомість? Безумовно, розташування - не надто далеко від його місця проживання, не надто далеко за межами Москви. Інфраструктура - це і розваги, особливо новорічні, і магазини, до яких зручно і швидко дістатися.

Зазвичай котеджі орендуються компаніями людей, тому важливо зручне розташування - кілька спалень і санвузлів на різних поверхах. Одне з класичних «новорічних» вимог - лазня або сауна.

Можна з упевненістю сказати, що в рублевому еквіваленті власники зароблять більше, ніж роком раніше. Пов'язано це не тільки із загальним зростанням цін, але і з підвищеним попитом на оренду. Особливо відзначимо, що, хоча і найбільш цікаві пропозиції заброньовані ще з вересня, шансів на вдалу оренду ще багато.

У дебютанта на цьому ринку не так багато можливостей для пошуку клієнтів - в основному, це спеціалізовані агентства-посередники і сайти з вільним розміщенням оголошень.

Що є важливим для людини, що орендує заміську нерухомість?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online