Суд заарештував сестер Хачатурян

  1. Що трапилося
  2. Що відомо про мотиви сестер і про їх батька
  3. хід слідства
  4. Що кажуть експерти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Агентство "Москва" / Андрій Нікерічев

Останкінський суд заарештував трьох сестер Хачатурян - Марію, Ангеліну і хрестини. Термін - до 28 сенятбря. Портал Москва 24 зібрав все, що відомо про гучному вбивстві.

Що трапилося

Інцидент стався 27 липня о трикімнатній квартирі на Алтуфьевском шосе, будинок 56. На батька напали три дочки 17, 18 і 19 років. Тіло виявили в міжквартирні фойє будинку.

За версією слідства, найбільше ран чоловікові нанесла 17-річна учениця 11 класу Марія Хачатурян. Вона вдарила 57-річного батька ножем в шию і груди не менше 35 разів . 18-річна Ангеліна Хачатурян завдала не менше 10 ударів по голові, а 19-річна хрестини застосувала в обличчя Михайлу Хачатуряну вміст перцевого балончика, після чого вдарила чоловіка ножем в серце.

Дівчат затримали, на допиті вони зізналися у скоєному. Слідство порушило справу про вбивство, потім його перекваліфікували у вбивство за змовою - це більш тяжка стаття. СК клопотав про арешт дівчат, але суд лише продовжив їх затримання на 72 години.

Що відомо про мотиви сестер і про їх батька

Ще на етапі допиту сестри розповіли, що зважилися на вбивство через страждань, які заподіяв їм родич. У СІЗО дівчата розповіли громадським про те, що батько тримав їх в рабських умовах, погрожуючи зброєю. Дві 11-класниці змогли дістатися до школи всього сім разів за рік. Мати втекла за кілька років до події, забравши з собою тільки сина.

Сестри Хачатурян заявили, що пішли на вбивство через жорстокість батька


У поліції заявили, що не отримували від дівчаток скарг на звернення з боку батька.

Сусіди родини Хачатурян стверджували, що вбитий вживав і продавав наркотики. Мешканці під'їзду будинку, де сталося вбивство, неодноразово бачили батька сімейства в "неадекватному" стані. Деяким сусідам чоловік відкрито погрожував зброєю.

За словами однокласниці однієї з сестер, з вікон квартири, де проживали дівчинки, постійно чулися крики і сварки, а самі дівчатка рідко з'являлися в школі через синці та садна, отриманих після спілкування з батьком.

Племінник Михайла Хачатуряна Едгар Мусаелян розповів, що вбитий ні схильний проявляти насильство . За його словами, дівчат просто виховували в строгості, щоб вони виросли порядними.

Племінник Хачатуряна розповів про характер убитого


Пізніше також стало відомо, що Михайло Хачатурян отримав контузію при службі в Афганістані. Він приймав антидепресанти, які вилучили з квартири слідчі. Тіло чоловіка проаналізують на наявність в крові наркотичних засобів.

хід слідства

Крім допиту, що відбувся під час затримання, дівчата вже брали участь у слідчому експерименті на місці злочину. Дівчат привезли на місце події в автозаку, а потім по одній відводили в квартиру, де вони розповідали слідчим як і за яких обставин здійснювали вбивство.

Сестер Хачатурян привезли на слідчий експеримент

Оскільки сестри наполягають на факти жорстокого поводження, слідчі ведуть опитування представників комісії у справах неповнолітніх.

Нещодавно також стало відомо, що кілька юристів зацікавилися процесом і хотіли запропонувати дівчатам свої послуги, проте їх не пустили в ізолятор. Адвокати вважають, що папір, в якій дівчата відмовляються від платних адвокатів, сестри підписали під тиском.

Що кажуть експерти

Експерт в галузі кримінального права Петро Казаков завив, що якщо дівчинки дадуть схожі свідчення про проблеми в стосунках з батьком, то можна буде вважати, що їх дії пояснюються самообороною.

"Якщо буде встановлено, що мало місце посягання на життя і здоров'я, в такому випадку вступає в дію стаття про необхідну оборону. Якщо реально загрожує небезпека для життя і здоров'я, то потерпілий має право оборонятися всіма доступними засобами, аж до нанесення смерті", - заявив він.

При цьому експерт підкреслив, що дві з дівчат можуть стверджувати, що вони захищали сестру, на яку напав батько, але повинні бути проведені судові експертизи, які покажуть, мало чи знущання з боку батька накопичувальний характер.

Професор кафедри кримінального права, кримінального процесу і криміналістики МДІМВ Олександр Волєводз підкреслює, що до того, як будуть пред'явлені докази, складно визначити можливий термін покарання. Він зазначив, що дівчат виправдають, якщо буде доведено, що мова йшла про перевищення допустимої самооборони.

Адвокат Євген Харламов кваліфікує цей злочин як "нанесення тяжкої шкоди здоров'ю, що призвело з необережності смерть, але при перевищенні необхідних заходів при самообороні". Він вважає, що мова йде про вбивство в стані афекту, а покарання не перевищить 10 років.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online