Купити земельну ділянку під будівництво будинку

  1. Купити ділянку під ІЖС
  2. Купівля ділянки для ЛПГ
  3. Купити ділянку під будівництво вигідно
  4. Прописатися на дачі
  5. Купівля дачної ділянки і зведення на ньому котеджу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Підібрати земельну ділянку для будівництва

У сучасному світі стає все більше городян, які замислюються про те, щоб купити ділянку в Нижньогородській області. Особливо затребуваний Богородский район: це мальовнича місцевість і прекрасна екологія. Але бажання купити земельні ділянки під будівництво обертається досить клопіткою справою. Для побудови котеджу підійде далеко не кожен вподобану ділянку. Щоб уникнути тієї ситуації, коли земля вже у Вашій власності, але будувати на ній не можна, потрібно звернути увагу на 2 пункти при оформленні землі у власність:

  • категорія ділянки (землі населених пунктів або землі с / г призначення);
  • характер використання - це «допустимі межі» користування ділянкою його орендарем і власником.

Вирішили: «Куплю ділянку під будівництво»? - пам'ятайте, що за призначенням землі можна розділити:

  • ділянки під дачне будівництво;
  • ділянки під ведення особистого підсобного господарства (ЛПГ);
  • ділянки під індивідуальне житлове будівництво (ІЖС).

Кожен з даних статусів має свої переваги і обмеження у використанні.

Кожен з даних статусів має свої переваги і обмеження у використанні

Купити ділянку під ІЖС

ІЖС може здійснюватися:

  1. Виключно на землях поселень, при цьому будинок повинен бути не вище 3-х поверхів.
  2. На одній земельній ділянці можна побудувати тільки одне «окрема» будова.
  3. Власник землі під ІЖС зобов'язаний побудувати на ній будинок протягом трьох років.
  4. Проект будинку на ділянці під ІЖС, повинен виконуватися проектною компанією, що має держ. ліцензію, і затверджуватися в державних інстанціях.

Купуючи ділянку землі під індивідуальне житлове будівництво і зводячи на ній будинок, Ви можете отримати постійну реєстрацію.

Купівля ділянки для ЛПГ

Для ведення особистого підсобного господарства землі можна поділити на два типи:

  • землі, які належать до населеного пункту (присадибна земельна ділянка). Тоді на ньому можна побудувати будинок і різні господарські будівлі.
  • землі, розташовані за межами населених пунктів. Тоді земля призначена для виробництва с / г продукції, будувати житло на ній не можна.

Ділянка, розташована на землі населеного пункту, нічим не відрізняється від земельного наділу з призначенням під ІЖС. На ньому можна побудувати будинок і зареєструватися. Вартість такої земельної ділянки не відрізняється від ділянок під ІЖС. Будинок на ділянці під ведення ЛПХ зводиться за проектом з дотриманням всіх містобудівних регламентів і норм, але без отримання дозволу та попередньої згоди, а потім він реєструється на законних підставах.

Аж до 2018 року буде діяти спрощена система реєстрації житла. При оформленні будинку у власність отримувати дозвіл на будівництво і узгоджуватися в наглядових органах не обов'язково. Для введення в експлуатацію досить буде отримати технічний паспорт.

Купити ділянку під будівництво вигідно

На деяких ділянках, призначених під дачне будівництво, побудувати житловий будинок можна, при цьому оформивши в ньому реєстрацію і сильно зекономивши. На думку експертів, купувати ділянку на с / г землі (маючи при цьому дозвіл на використання його під дачне будівництво) дуже вигідно.

Обійдеться покупка земельної ділянки приблизно в 2 рази дешевше, ніж земля під ІЖС і ЛПГ. Побудувати будинок можна не на всіх землях, призначених під дачне будівництво. На одних - можна побудувати будинок і зареєструватися в ньому за місцем проживання, на інших дозволяється побудувати тільки «житлову будову», а зареєструватися можна.

Прописатися на дачі

Тим, хто прийняв рішення: «Куплю ділянку землі під будівництво будинку на дачній землі, а потім оформлю в ньому реєстрацію» - слід розуміти, що зробити це зовсім непросто.

Існує рішення КС РФ, який визнав відмову в реєстрації на ділянках садівничих товариств, що суперечить Конституції РФ. Але також існує судова практика, яка говорить, що отримання реєстрації на дачній землі пов'язана з великими проблемами. Для цього від власника ділянки буде потрібно:

  1. Довести, що побудований котедж - єдине місце його проживання.
  2. Будинок повинен бути капітальної спорудою, яка придатна для житла протягом всього року.

Для цього потрібно буде довести відповідність будинку певним параметрам, таким, як наявність адреси, існування під'їзних шляхів, за якими до нього можна дістатися.

Таким чином, домогтися оформлення реєстрації власнику досить непросто. Якщо існує в цьому необхідність, то учасникам дачного співтовариства краще об'єднатися і діяти спільно.

Купівля дачної ділянки і зведення на ньому котеджу

Купувати дачну ділянку варто, якщо власнику землі не потрібна реєстрація в побудованому будинку. Тоді, дійсно, можна заощадити і купити ділянку під дачне будівництво. Але тоді власнику дачного будинку доведеться вирішувати питання з технічними умовами: будівництва, водопостачання, вивезення сміття, розчищення доріг.

Одним з істотних мінусів будівництва будинку на дачній землі є також те, що якщо для розвитку місту знадобляться майданчики під забудову житловими кварталами, на якій, в свою чергу, буде стояти Ваш будинок, то його знесуть. Всі дачні товариства з часом чекає така доля.

При цьому, розмір компенсації за знесення будинку, виявиться набагато нижче, ніж його реальна вартість.

За законодавством забудовник не зобов'язаний відшкодовувати власнику житла витрати на покупку аналогічного житла. Якщо купити землю ІЖС, то побудований котедж обов'язково буде завдано на генеральний план і знести його, не заплативши при цьому власнику компенсацію, не вийде.

Підводячи підсумок, можна сказати, що, купити земельну ділянку під ІЖС в КП "Полянки " , Зовсім не складно - просто потрібно знати законодавство. У підсумку, щоб вибрати між ділянками різного призначення, потрібно зрозуміти, що для Вас важливіше: заощадити на покупці землі або впевненість в тому, що Ви і Ваша сім'я отримає в новому будинку реєстрацію і будинок не знесуть.

Купити ділянку в Богородському районі Нижегородської області і без будь-яких турбот і проблем Ви можете в компанії «КаменкіІнвест».

Загорілися ідеєю побудувати свій власний будинок? Подивіться наші селища:

Вирішили: «Куплю ділянку під будівництво»?
Загорілися ідеєю побудувати свій власний будинок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online