Форум нерухомості Domik.ua • Питання земельних ділянок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Які документи необхідні при здійсненні угоди купівлі-продажу земельної ділянки
Підготовка до оформлення угоди купівлі-продажу земельної ділянки передбачає збір пакету документів. Покупцям необхідно пред'явити оригінал паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного коду. Крім цього, особам, які перебували в шлюбі, слід подбати про нотаріальне посвідчення одного з подружжя на купівлю землі. Чи не завіряти документ можна в разі особистої присутності подружжя на угоді.


Схожі теми:
Будівництво приватного будинку. Правові питання
Питання купівлі та продажу приватного будинку
Отримання земельної ділянки в межах норм безоплатної приватизації
Як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні в 2017 році
Українці можуть отримати безкоштовно 6 ділянок землі. Площа ділянки залежить від його цільового призначення. Законодавство України дає громадянам країни право на землю. Про це прописано в Конституції і Земельного кодексу України.
Розмір ділянки, що виділяється
Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України може отримати землю із земель державної або комунальної форм власності. Розмір ділянки буде залежати від мети його експлуатації.
Громадяни України можуть отримати ділянки розміром:
- до 2 га землі - для індивідуальної діяльності в сфері сільського господарства;
- до 0,12 га землі - для діяльності в галузі садівництва;
- до 0,25 га - для ведення будівництва житлового будинку та його обслуговування, будівель господарського характеру і подібних споруд в селах;
- до 0,15 га - для ведення будівництва житлового будинку та його обслуговування, будівель господарського характеру і подібних споруд в селищах;
- до 0,10 га - для ведення будівництва житлового будинку та його обслуговування, будівель господарського характеру і подібних споруд в містах;
- до 0,10 га - для індивідуального дачного будівництва;
- до 0,01 га - для будівництва гаража;
- для ведення фермерського господарства (розмір дивись нижче).
Що стосується земель, які громадяни мають право отримати з метою облаштування фермерського господарства, їх розмір залежить від площі земельної частки або паю, яка встановлюється для членів підприємств сільськогосподарської галузі. Дані підприємства повинні знаходитися в межах сільської, селищної або міської ради, де планується створити фермерське господарство.
Як свідчить законодавство, виділення землі на безкоштовній основі відбувається один раз. Той, хто звернеться з відповідним запитом до органів влади, може отримати ділянку землі по будь-якого виду використання. Виділення землі особі не залежить від місця проживання або реєстрації. Громадянин може вибирати ділянку землі в іншому населеному пункті або за межами міста, де він проживає. Варто врахувати, що земельні ділянки в передмісті Києва отримати значно складніше, ніж в інших регіонах України. Більше можливостей існує для отримання землі в сільській місцевості.
Покрокова інструкція отримання землі безкоштовно
Для отримання у володіння ділянки землі необхідно підготувати ряд документів і пройти певну процедуру їх подачі у відповідні органи.
Крок 1. Спочатку потрібно направити заяву в орган місцевого самоврядування або виконавчої влади. У заяві потрібно позначити місцезнаходження ділянки, його точні розміри і для яких цілях планується його використання. Також додається карта, де вказані межі ділянки землі.
Якщо ділянку вилучили, потрібно надати завірений нотаріусом згоду землекористувача.
Після того, як заяву зареєстровано, органи влади направляють його копії на подальший розгляд в інші структури. Заява вивчають територіальні органи виконавчої влади з питань земельних ресурсів, органи, відповідальні за містобудування і архітектуру, органи, які відповідають за охорону культурної спадщини. Крім перерахованих, заяву повинні схвалити органи охорони навколишнього середовища, санітарно-епідеміологічні служби та територіальні органи виконавчої влади, відповідальні за лісове та / або водне господарство.
За підсумками резолюцій вищевказаних органів робляться висновки про надання або відмову у виділенні земельної ділянки для декларованих цілей. Також органи приймають рішення про площу ділянки землі і умови його виділення прохачеві.
Крок 2. Відповідальні органи повинні протягом місяця прийняти рішення про відведення землі. Якщо прийнято позитивне рішення, то буде дозволено розробити проект пристрою земельної ділянки. У разі відмови, органи повинні виходити з факту, що місце розташування земельної ділянки не відповідає вимогам генпланів населеного пункту або іншим містобудівним нормам.
Позитивна відповідь дає право на підготовку проекту з метою приватизувати земельну ділянку.
Крок 3. Далі потрібно розробити проект відведення ділянки землі. Щоб виконати цю процедуру, потрібно укласти договір з організацією землеустрою. Перед підписанням угоди важливо упевнитися, що організація отримала ліцензію на подібний рід діяльності. У самому договорі вказується термін і умови, згідно з якими буде відбуватися розробка проекту.
Крок 4. Коли розробка проекту проведена, в комісії з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою відбувається презентація проекту відведення земельної ділянки. Протягом трьох тижнів комісія повинна дати відповідь з питання і направити власні висновки в орган виконавчої влади.
Крок 5. Після отримання офіційної згоди на реалізацію проекту, його потрібно подати органу, який схвалив його розробку. Протягом двох тижнів орган зобов'язаний затвердити проект землеустрою щодо відведення ділянки землі. У разі отримання відмови рішення можна оскаржити в суді. Якщо було прийнято позитивне рішення, громадянину надавався державний акт на право володіння земельною ділянкою.
Як вибрати ділянку землі
Потрібно вибирати ділянку, який ще не зареєстрований у власності іншої особи. Для перевірки інформації про наявність власника ділянки потрібно подати запит до департаменту архітектури, містобудування та кадастру. У додатку до запиту потрібно пред'явити роздруковану карту місцевості, де знаходиться ділянка з сервісу Google Maps.
Письмовий запит подається в службу кадастру департаменту. Фахівці служби зобов'язані проаналізувати архівні документи, перш ніж дати відповідь, вільний обрану ділянку або на нього вже зареєстрований власник.
Коли отримано підтвердження вакантності земельної ділянки, можна подавати в державні органи заяву, що особа претендує на цю землю.
Виконавши всі приписи законодавства, можна отримати у володіння ділянку землі. Право на безкоштовну землю можуть реалізувати всі громадяни України. Земельну ділянку можна отримати в населеному пункті України або за його межами, наприклад, в популярному районі передмістя Києва.
Також можна купити земельну ділянку в передмісті столиці, можна вибрати житло в бюджетних новобудовах під Києвом, пройшовши за посиланням.

Кому належить земля після оформлення угоди купівлі-продажу будинку
Покупець, який придбав житлову нерухомість, отримує право власності на ділянку землі, на якій розміщений будинок. Дану правову норму регламентує стаття 377 Цивільного кодексу України. Разом з цим, земельна ділянка повинна використовуватися за встановленим для нього раніше призначенням. Відповідно до закону, ділянка повинна передаватися у власність покупця в розмірах, які вказані в договорі купівлі-продажу нерухомості. Законом передбачені правові норми, які застосовуються в залежності від ситуації, при якій власник нерухомості вступає в свої права.
Ситуація 1. У договорі відчуження введеного в експлуатацію житлового будинку або іншої будівлі не прописана площа земельної ділянки. Тоді до покупця переходить право власності на частку ділянки. Розмір цієї частини землі визначається по площі зайнятої будинком і територією відведеної для його експлуатації.
Ситуація 2. Житловий будинок, не зазначений як дачний, розташований на земельній ділянці, яка надана в користування. В такому випадку покупець повинен отримати право користування територією землі, на якій розміщений будинок. Виходячи зі статті 120 Земельного кодексу, в разі переходу права володіння будівлею право власності на землю або ділянку виникає як результат цивільно-правової угоди. Коли укладається договір оренди, то виникає право користування.
Ситуація 3. Будинок знаходиться на орендованому земельній ділянці. При таких умовах договір оренди регулює, кому буде належати ділянку землі після відчуження житлового будинку.
Ситуація 4. Укладено договір довічного утримання та одну особу має передати будинок або його частина у володіння іншому. Тоді частка землі переходить до особи на тих умовах, які діяли для попереднього власника.
Ситуація 5. Кілька осіб вступають у володіння нерухомістю. Відповідно до закону, вони зобов'язані розподілити земельну ділянку виходячи з внесених всіма особами грошових часткою.
Ситуація 6. Оформлена угода купівлі-продажу земельної ділянки, на якій знаходиться будівля. Тут застосовуються статті 120 і 125 Земельного кодексу України. У них зазначено, що разом з придбанням земельної ділянки новий господар стає власником об'єкта нерухомості, розташованого на території його землі.

Які пільги при оплаті земельного податку діють в Україні в 2017 році
Згідно з нововведеннями до Закону України, в поточному році місцева влада має право призначати ставку податку за земельну ділянку та розмір пільги при оподаткуванні ділянок для окремих категорій громадян.
Як зазначено в абзаці 2 п. 284.1 ПКУ, органи управління на місцях повинні до 25 грудня року, що передує звітному, подати повідомлення про пільги, які вони затвердили на території їх юрисдикції. Норма стосується як земельних ділянок в передмісті Києва, так і землі в інших регіонах України. Відповідні документи передаються в орган УКРІНФОРМ (державна фіскальна служба), якому підзвітний ділянку землі.
Згідно з правилом пункту 12.3.4. ПКУ, зміни ставок податків і зборів не має права вноситися пізніш, ніж за півроку до наступного бюджетного періоду, для яких встановлені нові правила та ставки. Рішення про затвердження податків і зборів на місцях офіційно оголошується органом самоврядування на місцях в термін до 15 липня року передследующім бюджетним періодом.
Пункт 3 розділу II «Прикінцеві положення» Закону №1797 говорить, що в 2017 році місцеві ради зможуть встановлювати і змінювати ставки податку на землю за 2017 рік, не прив'язуючись до раніше встановлених рамок в Податковому кодексі.
Кому належать пільги
Як зазначено в пункті 4 статті 281 ПКУ, якщо фізична особа має право скористатися пільгою при оплаті земельного податку, то потрібно до 1 травня поточного року направити до контролюючого органу, що діє за місцем розташування земельної ділянки письмову заяву. Така норма застосовується, якщо у власності у фізичних осіб-пільговиків знаходиться більше однієї земельної ділянки однієї категорії користування. У заяві слід вказати, при оплаті податку, за якою земельна ділянка потрібно застосувати покладену пільгу.
Правом на подібну пільгу мають:
- інваліди (перша і друга групи);
- фізичні особи з трьома і більше дітьми віком до 18 років;
- вікові пенсіонери;
- особи зі статусом «ветеран війни».
Пільга до зазначеного ділянці землі діятиме, починаючи з базового (звітного) періоду, протягом якого передано письмове звернення.
У пункті 1 статті 284 ПКУ сказано, що форма надання рішення про величину ставки податку, який сплачується за землю та надання пільг на даний податок для юридичних і фізичних осіб повинна бути затверджена Кабінетом Міністрів України. Рішення повинно надаватися до 25 грудня року, що передує звітному.

Як платити податки при продажу або передачі в дар земельної ділянки в 2017 році.
Коли права на земельну ділянку, як на об'єкт нерухомого майна, переходять від одного власника до іншого, протягом календарного року оплата податку стягується з попереднього господаря ділянки. Розмір суми визначається за період з 1 січня поточного року до 1 числа того місяця, коли закінчилося право володіння даною земельною ділянкою. Новий власник починає оплачувати податок на землю з місяця, коли він отримав право володіння на нього.
Норма діє як для фізичних, так і для юридичних осіб.
Якщо здійснюється перехід прав володіння земельною ділянкою від однієї фізичної особи до іншої в результаті продажу, контролюючий орган, отримавши дані про нового власника ділянки, протягом календарного року надсилає повідомлення-рішення про оподаткування новому господареві землі. Дані терміни діють як при купівлі земельних ділянок в межах Київської області, так і в інших регіонах.
При вступі в права після 1 липня поточного року, контролюючий орган надсилає новому власнику додаткове повідомлення-рішення про оподаткування. Сповіщення, отримані раніше, що не будуть дійсними.

Мова йде про спадкування, що не резидентом. Тому податок, швидше за все (якщо чіл не подсуетится і стане резидентом).
Близько 9 соток, в дачно-садовому кооперативі. З комунікацій тільки електрику, є будиночок-курник з непотребу радянської епохи, тобто по суті повинні оцінювати тільки землю. Недалеко від Новосілок, дуже близько до Десни, практично на березі.
У скільки приблизно оцінять цю ділянку в разі оформлення прав власності? Є сайти, де люди викладають такі дані (а не забаганки продавців з сайтів по нерухомості)?

Як позбутися від непотрібних зелених насаджень на приватній земельній ділянці, отриманим у володіння від держави або в результаті покупки, і при будівництві будинків в населених пунктах, не порушивши правових норм.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року №1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», власник землі має право самостійно приймати рішення про вирубку дерев і кущів на своїй земельній ділянці або прибудинкової території. В окремих випадках необхідно повідомити органи місцевої влади про свій намір щодо зелених насаджень. Обмеження в вирубці стосуються, перш за все, дерев-довгожителів.
Для видалення зелених насаджень в межах населеного пункту потрібно отримати дозвіл виконавчого органу місцевого самоврядування. Рішення приймається на підставі повідомлення, декларації та дозволу на початок проведення будівельних робіт.
З поданої інформації випливає, що об'єкти, в тому числі і дерева-довгожителі, які відносяться до історичної та культурної спадщини, охороняються законом. За вирубку таких дерев передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Щоб отримати висновок про цінність рослини, що росте на приватній земельній ділянці, необхідно направити відповідний запит до органу місцевого самоврядування. Видаляти рослини можна після отримання письмового дозволу від місцевої влади. вкладення Як позбутися від непотрібних зелених насаджень на приватній земельній ділянці, отриманим у володіння від держави або в результаті покупки, і при будівництві будинків в населених пунктах, не порушивши правових норм

Добридень! Підкажіть, якщо було куплено будинок на земельній ділянці з кадастровим номером, але не приватизованій, обкладається в такому випадку земельну ділянку? І як це регулюється, якщо будинок оформлений на двох власників?

Чи можна приватизувати всю земельну ділянку з кадастровим номером одним із двох власників будинку на цій ділянці, але за згодою одного з них. Якщо це можливо, як це здійснюється?

Головне управління держгеокадастру посилаючись на те що обраний мною ділянку землі виставлений на земельні торги, то згідно з ч. 3 ст. 136 ЗКУ у мене немає права на безоплатне його отримання.
Чи правомірна така відмова? Так як вся вільна сільськогосподарська земля була виставлена ​​на дані торги, чи означає це що держава позбавила нас можливості отримати безкоштовний земельну ділянку.

Це все мені відомо, потрібен конкретний відповідь на питання "Головне управління держгеокадастру посилаючись на те що обраний мною ділянку землі виставлений на земельні торги, то згідно з ч. 3 ст. 136 ЗКУ у мене немає права на безоплатне його отримання.
Чи правомірна така відмова? "

Domik - Inform писал (а):


Податки и додаткові Платежі при продажу будинку та земельної ділянки
При продажу житлового будинку та земельної ділянки, на Якій находится будівля, оформляється два договори купівлі-продажу. Оформлення договору купівлі-продажу землі обкладається Наступний Податками:
- 1% - державне мито;
- 5% - податок на доходи, если нерухомість булу у власності за менше 3-х років або в звітний период Було продано более одного об'єкта;
- 1,5% - військовий збір при оплаті податку на доходи.
Продаж земельної ділянки, на Якій розташованій будинок, предполагает оплату аналогічніх податків и 1% - збір на обов'язкове пенсійне страхування.
Пенсійний збір з земельних ділянок не оплачується, тільки з будинків, квартир, нежитлових приміщень.

Комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Антирейдерська комісія) за 9 місяців 2017 року повернула до власність громадян України понад 5,5 тисячі земельних ділянок загальною площею 7 тисяч гектарів. Про це заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Згідно з постановою Кабміну від 6 грудня 2017 р № 925 «Деякі питання удосконалення механізмів захисту речових прав на земельні ділянки», процедура державної реєстрації виглядає так:

Купили будинок в селе.уліца з 12 будинків і до кожного дому прлагается 26соток огорода.Но є можливість росшірітся на 1.5 гектара.Напісалі заевленіе в сільраду і тут почалися проблеми.По їх словами і 26 соток городу і розширенню про який ми мріяли знаходяться в оренді .У той самий день приходить з податкової платіжки на заборгованість зі сплати земельного податку на город за 2017год на старого господаря нашого дома.Улічв сільрада у брехні нам дали письмового відповідь на наше заевленіе-учавствовать в земельних торгах з передачі в аренду.У нас підозра на те що вс е 12 будинків платять токо за 26 соток городу, а за решту розширення платять неофіційно земельники.
питання:
1.Як дізнатися хто і скільки і за що платить офіційно податок.
2.імеем право вимагати 2гектара для ведення селянського господарства так як у мене 6 корів.
3. Які ще є варіанти рішення етой проблеми.
PS Кадастрових номерів на городи і росшіреніе немає.

Законодавці України дозволяють приватним особам орендувати землю для будівництва житла, дачі або гаража в межах населених пунктів. В Україні для оренди під житло доступна земля, яка знаходиться в приватній, державної і комунальної власності. Domik.ua з'ясував, за якими правилами відбуваються договори оренди землі під житлову забудову, якщо приватна особа володіє землею і виступає її орендодавцем:


Міністерство юстиції України скасувало вимогу до юридичних осіб пред'являти нотаріусу звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки. Дану законодавчу новелу Міністерство юстиції України затвердило в наказі №1247 / 5 «Про затвердження Змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України» від 24.04.2018 (далі - Порядок нотаріальних дій).

Купили частину ділянки (городу). Всього 7 сусідів під однією адресою. Як можна отримати нову адресу в Одесі. Є свій виїзд на дорогу, а також неузаконена будова

У скільки приблизно оцінять цю ділянку в разі оформлення прав власності?
Є сайти, де люди викладають такі дані (а не забаганки продавців з сайтів по нерухомості)?
Підкажіть, якщо було куплено будинок на земельній ділянці з кадастровим номером, але не приватизованій, обкладається в такому випадку земельну ділянку?
І як це регулюється, якщо будинок оформлений на двох власників?
Якщо це можливо, як це здійснюється?
Чи правомірна така відмова?
Чи правомірна така відмова?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online