Як оформити у власність землю і дачний будинок в 2018 - 2019 році?

  1. Які організації займаються оформленням землі
  2. Які документи необхідні для оформлення
  3. Оформлення власності по дачної амністії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У більшості з нас рано чи пізно трапляється в житті така подія, як покупка землі У більшості з нас рано чи пізно трапляється в житті така подія, як покупка землі. У багатьох, нарешті, з'являється реальна можливість втілити в життя власну мрію і побудувати власний будинок, дачу, гараж або інше необхідне вам будова. На жаль, не все так просто, і навіть після завершення угоди з купівлі землі вам ще доведеться виконати складну і неприємна процедура оформлення землі. Процес сам по собі викликає велику кількість питань у населення. Отже, як оформити землю у власність, які документи потрібні для цього і чи є відмінності в процедурах оформлення землі з будовами і без них?

Які організації займаються оформленням землі

Як вже було зазначено вище, оформлення землі - процес досить нервовий і трудомісткий, але після його проходження одного разу, ви зможете вільно розпоряджатися власною земельною ділянкою згодом: будуватися, продавати, дарувати, заповідати. Як правило, для проходження цієї процедури люди наймають досвідченого юриста, але все ж деякі моменти і особливості оформлення землі необхідно знати самостійно. По-перше: що робити і куди йти, якщо у вас на руках не всі документи?

Тоді вам доведеться відвідати адміністрацію муніципального освіти, де вам потрібно написати заяву про передачу ділянки у власність. Розглядати вашу заяву будуть протягом одного місяця. Якщо в адміністрації приймається рішення на вашу користь - тоді наступним етапом стане топографічна зйомка ділянки. Після проведення ви отримаєте можливість укласти договір з адміністрацією.

Може виникнути ситуація, за якої власник отримав свою земельну ділянку ще до вступу в силу чинного Земельного кодексу РФ. В даному випадку доведеться звернутися в Управління реєстраційної служби та проводити оформлення ділянки саме в цій структурі.

Які документи необхідні для оформлення

Збір повного пакету документів необхідно провести ще до початку процедури. Якщо у вас на руках буде все, що потрібно, - тоді не доведеться в останній момент відвідувати різні інстанції з вимогою видати все необхідне для оформлення, не буде потреби витрачати зайвий час і нерви. Списки документів при отриманні землі після приватизації і при купівлі-продажу різняться. Тому на ці відмінності слід звернути особливу увагу.

Якщо ділянка дісталася вам у результаті приватизації, тоді необхідно представити адміністративним органам наступні документи:

  • заяву про реєстрацію права;
  • власний паспорт;
  • підтвердження сплати державного мита (квитанція);
  • договір про отримання землі;
  • документи на будівлі (якщо є), розташовані на який оформляється ділянці.

Якщо ж ви купуєте землю, тоді з'явиться необхідність пошуку інших документів. У порівнянні з попереднім списком збігаються лише перші три пункти; вам також доведеться написати заяву про реєстрацію, уявити паспорт і підтвердити оплату мита. Крім них, вам будуть потрібні наступні документи:

  1. Договір купівлі-продажу землі.
  2. Кадастровий паспорт.
  3. Документ, що підтверджує згоду чоловіка (якщо є) на продаж, а також відмова від прав на покупку ділянки іншими власниками (якщо земля знаходиться в співвласності).
  4. Свідоцтво про обтяження.

Маючи на руках готовий пакет документів, ви можете звертатися в необхідну інстанцію і розраховувати на те, що оформлення права власності пройде швидко і спокійно.

Оформлення власності по дачної амністії

На початку вересня 2006 року сталася подія, що торкнулося всіх громадян, яким необхідно проводити процес оформлення власності на землю, а саме вступив в силу закон №93. Він дозволив громадянам проводити реєстрацію і оформлення земельної ділянки за спрощеною системою, і отримав назву «дачна амністія». Його суть зводиться до того, що для того, щоб отримати право власності на земельну ділянку, досить уявити всього два документи. Незважаючи на те що закон діє вже майже 12 років, навіть в 2018 - 2019 році о його тонкощах знають далеко не всі. Про них далі.

По-перше: які ж ділянки оформляють по дачної амністії

  1. Ділянки в містах або селищах, які виділялися під індивідуальне житлове будівництво. На них можуть бути розташовані споруди, які не вимагають отримання дозволу, згідно з пунктом 17 статті 51 Містобудівного кодексу РФ. Це невеликий дачний будинок, приватний гараж, допоміжну будівлю на кшталт сараю.
  2. Ділянки в дачних кооперативах або садівничих товариствах, які використовуються в якості городів.

По-друге: як довго буде діяти цей закон?

  1. Безстроково для всіх ділянок, де не ведеться будівництво, для якого необхідний дозвіл (п. 5 ст. 51 ГК РФ). Так само як город, ділянка з гаражем або іншої допоміжної будівництвом.
  2. До 1. 03. 2019 роки для ділянок, на яких знаходяться житлові будинки, наприклад приватні будинки. Таким чином, якщо будинок у власності, а земля - ​​немає, ви ще можете встигнути оформити землю за спрощеною процедурою.

По-третє: чи дійсно процедура настільки проста, як нам обіцяють

Читайте також: Правила оформлення у власність землі

Безумовно, кожен бажаючий може отримати землю у власність, представивши документ, що підтверджує отримання ним ділянки і його кадастровий план. Якщо ці документи у вас є - процедура пройде для вас значно швидше, але при їх відсутності з'являться чималі складності. Якщо ви не готові підтвердити право власності - доведеться звертатися в місцеві організації або органи, які надали вам цю ділянку. Ще гірше, якщо у власника ділянки немає на руках кадастрового плану. Процедура його створення складна і, як правило, дорога. Ці проблеми зупиняють багатьох охочих отримати таке бажане право власності на землю.

У зв'язку зі складністю процедури, велика частина населення, якому необхідно оформити землю у власність, надає перевагу звертатися до кваліфікованого юриста. Послуги професіонала - це не дешево, але надійно. Якщо ж ви не бажаєте користуватися послугами спеціаліста, тоді будьте уважні, ретельно контролюйте наявність всіх документів і порядок проходження процедур. Тільки ваша уважність дозволить провести навіть найскладніший процес відносно швидко і без зайвих витрат.

Найпопулярніше:

Отже, як оформити землю у власність, які документи потрібні для цього і чи є відмінності в процедурах оформлення землі з будовами і без них?
По-перше: що робити і куди йти, якщо у вас на руках не всі документи?
По-друге: як довго буде діяти цей закон?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online