Що таке паушальний внесок у франчайзингу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Визначення паушального внеску

Тим, хто не знає, розповімо, а тим хто знає, нагадаємо, що паушальним внеском у франшизі на професійному бізнес-мові називається разовий, одномоментний платіж на користь франчайзера. Фактично, дуже грубо і з застереженням, можна сказати, що паушальний внесок - це ціна франшизи. Як повідомляє сайт oospeh.com застереження полягає в тому, що цей платіж - не єдині витрати фірми або підприємця, який планує придбати франшизу.

Якщо ви проаналізуєте існуючі франчайзингові пропозиції на сучасному російському ринку, то побачите, що розміри паушальних внесків франшізколеблются від десятків тисяч, до кількох мільйонів рублів. Якщо ви уважно подивитеся каталог франшиз , То побачите, що даний внесок є не завжди. При цьому найдорожчі франшизи не означає, що вони найкращі. Цікаві, прибуткові і перспективні варіанти франшиз можна знайти практично в будь-якій ціновій категорії. Також зустрічаються франчайзингові пропозиції, в яких відсутня або нібито відсутній цей початковий платіж. Виникає питання - чому ?. В кожному окремому випадку потрібно розбиратися індивідуально. Буває так, що компанія-правовласник будь-якої торгової марки заявляє, що вона продає франшизу без паушального внеску. А якщо придивитися по уважніше, то можна побачити, що пропозиція цієї компанії не є франчайзингом в чистому вигляді. Або ж буває так, що франчайзер відмовляється від своєї потенційної прибутку у вигляді стартового внеску, але при цьому обтяжує своїх франчайзі іншими фінансовими витратами, які часто відсутні у франшиз з паушальним внеском. Тобто стара народна мудрість про те, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці, частково підтверджується, і змушує нас з особливою увагою і настороженістю ставитися до франшизам без паушальних внесків.

Для того чтоболее детально вивчити дане питання подивіться магазин франшиз

Він може бути захований

Нерідкі випадки, коли стартовий платіж буває неявним і носить закамуфльований характер. Він може прописуватися в договорі, як плата за певні послуги, що надаються франчайзером своєму "молодшому партнеру по бізнесу". Це можуть бути консультаційні послуги, плата за навчання персоналу, за допомогу в проведенні рекламної кампанії тощо.

Але, як правило, паушальний внесок франшизи досить чітко прописується в договорі і його сума строго визначається. Але навіть в цьому випадку у ряду підприємців виникає закономірне питання: а з чого складається ця сума і наскільки її розміри виправдані? Франчайзери повідомляють, що значну частину паушального внеску становить плата за право користуватися їх розкрученим і широко відомим брендом, що приваблює споживача. У багатьох випадках це дійсно так, а в багатьох - немає. Не соромтеся задавати незручні питання своїм потенційним партнерам - фірмам-франчайзерам - на стадії попередніх переговорів, і ви уникнете цілого ряду небезпечних ілюзій і помилок в прийнятті рішень.

Наприклад франшиза інтернет магазину все Прібори.ру НЕ имее паушального внеску.

Виникає питання - чому ?
Але навіть в цьому випадку у ряду підприємців виникає закономірне питання: а з чого складається ця сума і наскільки її розміри виправдані?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online