Що вибрати під час операції з нерухомістю: аванс або завдаток? - Ділові новини АН BFS

  1. У чому ж різниця?
  2. Які документи потрібні?
  3. обсяги внесків
  4. Який варіант вибрати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля нерухомості завжди несе певні ризики

Купівля нерухомості завжди несе певні ризики. Тому людині необхідно дізнатися всю інформацію про дрібні нюанси, особливо про різницю між авансом і завдатком. Якщо цього не зробити, то можна втратити велику суму.

У чому ж різниця?

Безліч людей думає, що особливої ​​різниці між цими внесками немає, і це помилкова думка. Насправді, різниця дуже велика, яка стає помітна після зриву угоди. Наприклад, людина вніс аванс за покупку нерухомості , Але угода була скасована. У цій ситуації покупцеві повернуть все його гроші, а продавець залишиться безкарним (якщо це не передбачено в договорі).

Якщо ж людина вносить завдаток, а угода зривається, то продавця карають штрафними санкціями, які становлять 100% від суми завдатку: якщо було внесено 10 тис. Гривень, то продавець зобов'язаний повернути 20 тис. Однак якщо винуватцем зриву опиниться покупець, то продавець має повне право не повертати завдаток.

Досвідчені продавці нерухомості говорять, що про такі тонкощі знатимуть тільки професіонали. Але це лише один фактор з багатьох. Є й інші моменти, про які не знають звичайні люди. Тому всі угоди з нерухомістю краще довірити кваліфікованим фахівцям.

Які документи потрібні?

Якщо одна зі сторін хоче отримати завдаток, то потрібно буде оформляти відповідні документи. В іншому випадку угода не матиме юридичної сили і порушить чинне законодавство.

Договір дозволено писати в будь-якій формі, однак, потрібно враховувати деякі правила:

  • У документі повинні бути прописані реквізити продавця і покупця.
  • Потрібно вказати точні терміни виконання.
  • В угоді повинна бути вказана конкретна сума угоди.

Якщо сторони згодні на аванс, то можна скласти такий же договір. Але також можна обійтися простий розпискою, яка буде написана в односторонньому порядку.

обсяги внесків

Зазвичай від покупця вимагають внести 10-15% від загальної вартості житла. Якщо ця сума становить 30-50%, то покупцеві слід насторожитися.

Який варіант вибрати?

Аванс - простий, але не дуже вигідний варіант для замовника. Якщо угода буде зірвана продавцем, то людина даремно витратить час і гроші. Однак і сам покупець може без шкоди відмовитися від покупки.

Слід зазначити і те, що всі шахраї наполягають на авансі. Тому якщо людину повністю влаштовує об'єкт нерухомості, то краще наполягати на завдаток.

Оформлення завдатку, для сумлінного продавця також є більш вигідною пропозицією, оскільки зрив угоди гарантує йому компенсацію.

Якщо виникли будь-які незрозумілі питання, то краще звернутися в агентство нерухомості. Так, на це будуть потрібні додаткові фінансові витрати, однак людина буде повністю впевнений в «чистоті» будь-якої угоди. І також досвідчені фахівці завжди допоможуть корисною порадою.

матеріал підготовлений АН BFS

Додайте джерело АН BFS в обране Google Новини . Що далі? Буде цікавіше!

У чому ж різниця?
Які документи потрібні?
У чому ж різниця?
Які документи потрібні?
Який варіант вибрати?
Що далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online