У Росії може ще подешевшати іпотека

Володимир Федоренко / РІА Новини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Причиною для зниження вартості іпотечного кредиту може стати розвиток практики e-mortage, або електронною заставної, перші угоди з якої вже зареєстровані в Москві і Тюмені.

У столиці угоду з оформленням електронних заставних провели Дом.рф (до березня 2018 - «Агентство іпотечного житлового кредитування») і банк «Російський капітал» (на 100% належить Дом.рф), передає «Інтерфакс-Нерухомість». Забудовником, які взяли участь в угоді, стала ГК «А101». Угода, яка відбулася в Тюмені, була оформлена за участю забудовника «Меридіан Констракшн Тюмень».

Впровадження практики електронних заставних (останні реєструються в Росреестра і передаються на зберігання і облік в депозитарій) має сприяти переходу ринку житлової нерухомості на видачу іпотеки в онлайн-режимі. Придбання житла із залученням інструментів іпотечного кредитування замість декількох тижнів в кращому випадку буде в результаті займати від 1 до 3 днів: позичальникам не доведеться самостійно подавати документи і займатися реєстрацією угод. Крім того, крім зручності та економії часу, розвиток інструментів e-mortage зможе ще й помітно знизити витрати банків при видачі та обслуговуванні іпотечного кредиту.

Не виключено, що в результаті впровадження на ринку цифрових технологій обернеться зниженням вартості іпотечного кредитування в країні. Так, за оцінками Дом.рф, мова може йти про можливе зниження ставки на 0,1-0,3 п.п.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online