Пральна машина не зливає воду: причини несправності і що робити

  1. Пральна машинка не зливає воду
  2. Пральна машинка не зливає воду - шукаємо причину
  3. Якщо причина в фільтрі
  4. Чи не зливає воду - причина в зливному шлангу
  5. Пральна машина не зливає воду - несправна помпа
  6. Як злити воду з пральної машинки
  7. Що робити, якщо пральна машина не зливає

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасна техніка для прання відрізняється високим рівнем якості і надійності, проте інтенсивна експлуатація обладнання з часом може призвести до різних збоїв його роботи. Багатьом користувачам напевно знайома ситуація, при якій пральна машина не зливає воду. Причин несправності може бути кілька, але панікувати не варто, так як в більшості випадків пристрій цілком підлягає ремонту, при цьому багато проблем можна виявити і усунути своїми силами. Сучасна техніка для прання відрізняється високим рівнем якості і надійності, проте інтенсивна експлуатація обладнання з часом може призвести до різних збоїв його роботи

Пральна машинка не зливає воду

Ситуація, при якій пральна машинка не зливає воду, є однією з найпоширеніших. Причому проблема може проявлятися різними способами:

  • слив проходить дуже повільно, паралельно можливий збій програми;
  • процес прання зупиняється саме перед етапом скидання води;
  • в деяких випадках вода зливається без проблем, в інших - ні;
  • після зливу блокується режим віджиму.

У будь-якому випадку в першу чергу варто визначити, що саме сталося - випадковий збій, який в подальшому ніяк не відіб'ється на роботі пристрою, або ж серйозна поломка, яка б вимагала в терміновому виправленні. Для цього потрібно знайти причину неполадки.

Пральна машинка не зливає воду - шукаємо причину

Відповідаючи на питання про те, що могло статися і чому не зливає воду пральна машина, слід для початку провести перевірку, яка дозволить зрозуміти, чи не стала причиною порушення роботи пристрою проста випадковість. Фахівці рекомендують в першу чергу перевірити:

  • вірно обрана програма - у багатьох моделях машинок є режим прання зупинки з водою, зазвичай його використовують для делікатних тканин, яким протипоказаний віджимання, в такому випадку проблема вирішується просто, достатньо лише запустити програму зливу;
  • стан зливного шланга - якщо він передавлений або перекручений, пралка не зможе злити воду;
  • наявність засмічення в каналізації.

Якщо програма була обрана правильно, а зовнішні комунікації в нормі, мова йде про несправності самого пристрою. В цьому випадку необхідно відключити пральну машину від мережі і злити воду з допомогою спеціального фільтра, який зазвичай розташовується в нижній частині агрегату. Після цього можна спробувати самостійно визначити причини, за якими пральна машинка не зливає воду, - деякі несправності не є небезпечними і їх цілком можливо усунути своїми силами.

Якщо причина в фільтрі

Причина збою в роботі пральки може полягати в засмітті фільтра. Основним фактором виникнення засмічень є потрапляння в систему фільтрації різних дрібних предметів, які можуть повністю заблокувати злив води.

Почистити фільтр в пральній машинці досить просто: зазвичай він розташовується в нижній частині пристрою за герметично закритими дверцятами з люком. Врахуйте, що в деяких моделях, зважаючи на особливості конструкції, отримати доступ до фільтруючому елементу можна тільки знявши одну з стінок корпусу. Після того як дверцята буде відкрита, ви отримаєте можливість злити в машинці воду. Для досягнення максимального ефекту рекомендується трохи нахилити агрегат. Потім обережно викрутити елемент. Чистка фільтра пральної машини проводиться під струменем теплої води, після чого деталь можна повернути на місце.

Чи не зливає воду - причина в зливному шлангу

Ще однією розповсюдженою причиною того, чому машинка не зливає воду , Може бути засмічення зливного шланга. Як правило, це відбувається через потрапляння в шланг дрібних частинок засобів для прання або пройшли через фільтр ниток, волокон і ворсинок. Для того, щоб прочистити шланг пральної машини, необхідно від'єднати його від агрегату і каналізаційної системи, після чого провести очистку за допомогою спеціальних інструментів, наприклад, йоржика, а потім ретельно промити елемент під теплою водою. Процедура чищення досить проста, але для того, щоб зняти, а потім знову встановити шланг пральної машини, вам будуть потрібні певні інструменти: викрутки і плоскогубці.

Процедура чищення досить проста, але для того, щоб зняти, а потім знову встановити шланг пральної машини, вам будуть потрібні певні інструменти: викрутки і плоскогубці

Пральна машина не зливає воду - несправна помпа

Помпа пральної машини є однією з найбільш часто виходять з ладу деталей, так як саме вона відчуває найсерйозніші навантаження в процесі прання. Ремонт деталі в цьому випадку практично ніколи не дає бажаних результатів, тому в більшості випадків єдиний вихід - заміна елемента.

Для того, щоб виконати заміну помпи в пральній машині , Необхідно відключити її від електромережі та водопостачання, після чого злити воду через фільтр. Насос знаходиться за задньою панеллю пральки, щоб отримати до нього доступ, стінку необхідно зняти, відкрутивши підтримують її гвинти. Після цього на місце вийшла з ладу помпи необхідно встановити нову.

Як злити воду з пральної машинки

У будь-якому випадку, перш ніж приступати до визначення несправностей, необхідно злити воду з пральної машинки. Зробити це можна кількома способами, використовуючи:

  • зливний шланг;
  • фільтр;
  • аварійний зливний шланг - недолік цього способу полягає в тому, що скидання води займе багато часу, до того ж такий шланг є не у всіх моделях пральних машин;
  • зливний патрубок - складний варіант, до якого слід вдаватися тільки в крайніх випадках, до того ж вода хлине потоком і може залити підлогу в ванній.

Що робити, якщо пральна машина не зливає

Але що робити, якщо пральна машина не зливає воду, а всі перераховані вище способи не дали результату? У цьому випадку необхідно звернутися в спеціалізований сервісний центр , Фахівці якого проведуть якісний ремонт агрегату. Використовуючи спеціальне діагностичне обладнання, майстер виявить причину поломки і зможе швидко усунути її. Виконувати ремонтні роботи самостійно не варто - сучасні пральні машини представляють собою складні пристрої, відремонтувати які може тільки кваліфікований фахівець. Своєчасне звернення за професійною допомогою допоможе швидко відновити функціональність агрегату і надовго забути про можливі проблеми.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online