Babr24 - Притулок «Карлук»: в'язниця для собак, нажива для директора

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іркутськ вже давно міг би позбутися (гуманним способом) від бездоглядних собак, що мешкають на міських вулицях, і убезпечити жителів від укусів і нападу, але цього не відбувається. Бабрія докладно розповіли про те, як в Іркутську наживаються на тварин.

Існують закони (Федеральний закон від 30 березня 2015 р № 64-ФЗ і Федеральний закон від 6 жовтня 1999 № 184-ФЗ), де чітко регламентується: питанням про бездоглядних тварин повинні займатися органи місцевого самоврядування. На ці потреби з бюджету виділяються кошти, сума залежить від підсумків техніко-економічних розрахунків.

Далі схема проста. На сайті держзакупівель можна отримати інформацію про контракти з важливими муніципалітетами. Адміністрацією складається документ, розігрується тендер. Начебто все досить прозоро. На аукціон можуть заходити як фізичні, так і юридичні особи, якщо вони повністю відповідають вимогам замовника. Тендер проходить так: замовник створює спеціальну незалежну комісію, яка відповідає всім необхідним відомостями про предмет конкурсу. Вона буде стежити за проведенням торгів. Після цього в ЗМІ та інтернеті з'являється інформація про початок прийому заявок на участь в тендері і список необхідних документів, також вказується останній термін прийняття, день і місце оголошення результатів. Після цього комісія починає розглядати пропозиції, що надійшли заявки і письмово відповідає учасникам, чи проходять вони. Потім у присутності компаній-учасників оголошуються результати. Переможець один. Підсумки обов'язково публікуються в ЗМІ.

Історія бездоглядних тварин Іркутської області така, що тендер на вилов часто виграє якась організація ТОВ «П'ять Зірок» (гендиректор Солдатова Анна Юріївна, свідоцтва про Державну реєстрацію 1083808014707). До неї відноситься зооветеринарний центр «Байкалвет», готель для тварин, ветеринарна клініка, притулок для тварин та послуги з вилову бездомних тварин. Однак на картах за вказаною адресою знаходиться тільки ветеринарний кабінет. Основна ж діяльність розгортається в селі Карлук. Саме там розташовується горезвісна готель для домашніх звіринців (тимчасова перетримка на період відсутності законного власника тварини) і за сумісництвом так званий притулок, куди звозять відловлених з муніципального контрактом бездоглядних тварин.

Все знаходиться на одній території - звичайному ділянці з невеликим двоповерховим будинком і парою рядів бетонних вольєрів. Притулок знаходиться в безпосередній поблизу від житлових будинків і дитячого майданчика (за законом притулок для бездоглядних тварин повинен розміщуватися в трьохстах метрах від житлової зони, що вже викликає деякі питання до Іркутському КУМИ). Ділянка за цією адресою зареєстрований в Росреестра як «землі населених пунктів для ведення особистого підсобного господарства», що само собою має на увазі відсутність ведення на цій території підприємницької діяльності.

Ділянка за цією адресою зареєстрований в Росреестра як «землі населених пунктів для ведення особистого підсобного господарства», що само собою має на увазі відсутність ведення на цій території підприємницької діяльності

У території притулку карлукам досить жалюгідний вигляд. Хисткий паркан, діра під воротами, куди з легкістю пролазить одна з собак притулку, вирушаючи на самовільну прогулянку без ошийника або ж бирки. Багато вольєри зруйновані, але можуть стояти поруч з вольєрами, де в даний момент знаходяться собаки, в окремих місцях розкиданий будівельне сміття, брудно і недоглянутий.

Багато тварин мають хворий вигляд, вони виснажені і у них клаптиками валиться шерсть.

Тварини сидять упереміш, що є грубим порушенням. Суки з псами. Вони нібито все стерилізовані або ж кастровані, але насправді бирка є лише у кількох особин. На це керівництво притулку відповідає: «Ми й не збиралися їх випускати, а всіх будемо прилаштовувати».

Але чи це не є порушенням? У пункті 19 постанови від 21 жовтня 2016 року №680-ПП чітко вказані терміни утримання собак і кішок в місці перетримки, так і не знайшли господарів. Вони не можуть сидіти вічно в бетонній коробці, не бачачи світла (деякі вольєри мають вузьке віконце, майже не дає сонця проникати), до ладу не рухаючись, в очікуванні їх зоряний час. Та й чи настане він? Адже дана організація не розміщує ніякої інформації про виловлених тварин », хоча відповідно до статті 5 закону №109-ОЗ від 9 грудня 2013 року виконавчий орган повинен розміщувати подібну інформацію на офіційному сайті, тим самим даючи знати громадянам про тварин, які потребують господарів.

Але ТОВ «П'ять Зірок» не тільки не має офіційного сайту (зайшовши за адресою http://baikalvet.ru, можна побачити лише те, що термін реєстрації домену закінчився), але ще й не завжди пускає на територію притулку, що точно не сприяє піару відловлених тварин і їх роздачі новим власникам.

Влада також закривають очі на жіводёрню. Перевірка від адміністрації виглядала не перевіркою, а погано підготовленою екскурсією. Представник Іркутської адміністрації не була куратором муніципального контракту, і, відповідно, не розбиралася в тому, як саме повинні розміщуватися тварини. Який алгоритм виконання контракту. Не знала встановлені законом розміри вольєрів і кількість собак, які повинні знаходитися в них.

Представник ветеринарної станції міста Іркутська якщо і робив висновок про стан здоров'я тварин, то робив їх без будь-яких записів, виключно «про себе». Собак, стерилізовані вони чи ні, він не перевіряв. Ніякі облікові справи також не були надані, що за тварини утримуються в притулку і звідки вони? Чи були вони виловлені по конкретному контракту - незрозуміло.

Чи були вони виловлені по конкретному контракту - незрозуміло

Також незрозуміло, де то кількість собак, яке вже було виловлено за цим контрактом. За контрактами з іншими муніципальними утвореннями? Де всі ці собаки? А це сотні тварин. Адже в притулку від сили можна нарахувати собак сорок, а то й менше. І чи були виловлені всі ті тварини, на яких облікові справи заведені? За фактом, якщо перевірки були подібні цій, їх просто могло і не бути. Адже організація не звітує ні перед волонтерами, ні перед звичайними громадянами. Нововведеннями, які вступили в силу не так давно, передбачено, що на кожен вилов повинні також виїжджати волонтери. Але ні куратори контрактів, ні ТОВ «П'ять Зірок» толком не повідомляють необхідну інформацію про місце і час наступного вилову, що наштовхує на думки про те, що адміністрацію, схоже, влаштовує нинішній стан справ, а на тварин їм просто наплювати.

Закони, які регламентують весь процес вилову, транспортування, утримання і наступної стерилізації бездоглядних тварин, не тільки є, але і вказані в додатку №1 до муніципального контракту (закон Іркутської області від 09.12.2013 № 109-ОЗ «Про організацію проведення в Іркутській області заходів по вилову і утриманню бездоглядних тварин »; положення про окремі питання організації проведення в Іркутській області заходів з відлову та утримання бездоглядних тварин, затвердженого постановою Уряду Іркутської обл сті від 21.10.2016 № 680-пп; наказ служби ветеринарії Іркутської області від 06.12.2016 №69-спр «Про встановлення вимог до ветеринарного кабінету для здійснення стерилізації / кастрації бездоглядних собак і кішок»; наказ служби ветеринарії Іркутської області від 06.12.2016 № 70-спр «Про встановлення вимог до бирці і періодичності біркованія бездоглядних собак і кішок»), як обов'язкові до дотримання. Це і є ЗАВДАННЯ на надання послуг. Це і є документ, який дає нам повну картину подальших доль нікому не потрібних тварин з вулиць міста.

З моменту вилову бездоглядної тварини протягом трьох днів на нього має бути складено облікова справа, де чорним по білому прописується дата надходження, місце вилову, опис тварини і всі ветеринарні заходи, які проводилися або тільки будуть проведені. Обов'язково клінічне висновок від ветеринарного працівника про стан здоров'я на момент надходження. З дня надходження тварині дається термін в 25 днів, щоб знайти господаря, відомості про який також повинні бути відображені в обліковій справі під тією датою, коли собаку або кішку заберуть з місця перетримки. Після закінчення цього терміну тварини, що не знайшли нових господарів, мають бути простерилізовані / кастровані, пробірковани і через п'ять днів після операції випущені в колишню середовище проживання в місце вилову. Випускаються тільки соціально-адаптовані тварини, що не представляють небезпеки для оточуючих.

Тим самим якби всі пункти контракту виконувалися належним чином і якісно, ​​а громадяни стежили за тим, щоб їх домашнім тваринам піддавалися самовигулу, що не викидалися, мали розпізнавальні знаки (наприклад, нашийники з адреснікамі) і їх репродуктивність строго контролювалася, то з часом популяція бездоглядних тварин скоротилася в зв'язку з їх подальшим неможливим розмноженням і відсутністю новоспечених бездомних собак і кішок.

Але такого не станеться, поки муніципальні контракти на вилов будуть віддаватися в руки людям, не зацікавлені в долі тварин, які не люблять їх і тільки прагнуть до збільшення нулів на рахунку організації.

Але такого не станеться, поки муніципальні контракти на вилов будуть віддаватися в руки людям, не зацікавлені в долі тварин, які не люблять їх і тільки прагнуть до збільшення нулів на рахунку організації

© Babr24.com

URL: http://babr24.com/irk/?IDE=180224
bytes: 9254/8911

Але чи це не є порушенням?
Та й чи настане він?
Ніякі облікові справи також не були надані, що за тварини утримуються в притулку і звідки вони?
За контрактами з іншими муніципальними утвореннями?
Де всі ці собаки?
І чи були виловлені всі ті тварини, на яких облікові справи заведені?
24.com/irk/?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online