Нідерланди починають будівництво першої комерційної вертикальної ферми в Європі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ферма в Дронтені, Нідерланди, буде обслуговувати одну з найбільших мереж супермаркетів Європи салатом, вирощеним з використанням світлодіодного садівничого освітлення.
На сьогоднішній день єдиними вертикальними фермами в Європі, що використовують світлодіодне освітлення, до сих пір були дослідні центри або спеціалізовані виробники, які обслуговують ресторани.

Нова споруда в Дронтені побудовано компанією свіжих фруктів і овочів Staay Food Group. Вона стане першою вертикальною фермою в Європі на комерційній основі. Цей об'єкт послужить тестування для оптимізації процесів майбутніх великих вертикальних ферм і почне свою роботу в другій половині цього року.

Крита вертикальна ферма площею 900 квадратних метрів буде мати більше 3000 квадратних метрів зростаючого простору і буде використовувати світлодіодне садове освітлення Philips GreenPower. Оскільки фермерство відбувається в закритому приміщенні, будь-які шкідливі комахи або інші шкідники не будуть допущені до посіву - в результаті в процесі не буде потрібно ніяких пестицидів.

Staay і Philips Lighting співпрацювали з селекціонером овочів Райком Цвааном для проведення великих досліджень, необхідних для визначення найкращого поєднання сортів салату і рецептів зростання з метою поліпшення якості та врожайності культур

Udo van Slooten, керуючий директор Philips Lighting Horticulture LED Solutions, сказав: «Наші фахівці заводу в нашому дослідному центрі GrowWise в Ейндховені тестують насіння ряду найбільш підходящих сортів салату, щоб визначити найкращі рецепти зростання і оптимізувати урожай Навіть до того, як ферма буде запущена» .

Вім Грутшолтен, менеджер з маркетингу та розвитку бізнесу в Rijk Zwaan, сказав: «Тести, які ми проводимо в рамках цього проекту, дозволяють нам визначити, які сорти є оптимальними для вирощування на вертикальній фермі, а також які сорти пропонують кращий смак і текстуру» . Вертикальне сільське господарство також дозволяє розміщувати виробництво продовольства поблизу або навіть всередині міських районів, де споживання продуктів харчування сконцентровано.

Grootscholten продовжив: «Це допоможе нам запропонувати рішення для зростаючого населення світу. Ми вважаємо, що вертикальні ферми стануть важливими в майбутньому. Ми бачимо більш економічний та екологічний тиск для виробництва фруктів і овочів ближче до кінцевих споживачів ». Ферми, розташовані ближче до споживачів, допоможуть скоротити транспортні витрати.

Аналогічні об'єкти також є в США. Вертикальні ферми протягом декількох років комерціалізувалися в невеликих масштабах в Буффало і Нью-Йорку. У Ньюарку, Нью-Джерсі, в даний час розробляють найбільшу вертикальну ферму в світі, з очікуваним врожаєм більш 900 000 кілограмів на рік. Звіт PS Market говорить про те, що вертикальний продовольчий ринок вийде в найближчі кілька років на передові позиції, і до 2023 року їх загальний дохід складе 6,4 млрд доларів.

Морський контейнер як основа для вертикальної гідропонній ферми

Автоматизовані аеропонние теплиці і вертикальні ферми в Україні

Плаваюча органічна ферма на морях і океанах

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online