Як повернути держмито ГИБДД, якщо їй не скористався?

  1. Чи потрібно оплачувати держмито в певний термін
  2. Чи оплачується держмито після того, як громадянин скористається послугами
  3. За яких ситуаціях громадянину повернуть держмито
  4. У яких випадках державне мито не буде повернена платнику
  5. Які особи звільняються від сплати державного мита
  6. Як здійснюється повернення державного мита, яка була помилково сплачена в ГИБДД

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Маючи в своєму розпорядженні особистий автомобіль, водій неодмінно зустрінеться з ГИБДД Маючи в своєму розпорядженні особистий автомобіль, водій неодмінно зустрінеться з ГИБДД. Фізичній особі послуги ГИБДД можуть знадобитися:

  • при поводженні реєстрації транспорту для пересування;
  • при проходженні повторної реєстрації;
  • в момент отримання прав, які дозволяють водити автомобіль.

При кожному зверненні до державної служби власник автомобіля повинен буде виплачувати гроші в казну держави. Сплачена сума - оплата за послугу, яку надало посадова особа. Але може трапитися так, що гроші вже будуть внесені, а громадянину з якихось причин не вдалося скористатися послугами ГИБДД. Що ж робити в такій ситуації і чи можна повернути кошти, які були передчасно або помилково проплачені? Автовласникам слід розібратися в цих питаннях.

Читайте також: Відмінність між контрактом і договором

Чи потрібно оплачувати держмито в певний термін

У Податковому кодексі передбачені чіткі роз'яснення щодо термінів і особливостей оплати, а також прописані ті випадки, в яких громадяни можуть повернути переплачену в ГИБДД держмито. Згідно з роз'ясненнями щодо термінів, держмито слід оплачувати:

  1. При зверненні до державного суду громадянин Росії повинен сплатити держмито до подання позовної документа або раніше складеного заяви. Якщо ж оплачувати держмито буде відповідач, то оплату потрібно провести не пізніше, ніж через десять днів після того, як судова ухвала вступить в дію.
  2. Оплата послуг нотаріуса слід здійснити до того, як звернувся скористається послугами посадової особи.
  3. Якщо громадянину потрібна первинна або повторна документація, то держмито потрібно оплачувати до отримання документів на руки.

Слід підкреслити, що при зверненні до уповноважених структури громадянин Росії повинен внести гроші до державної скарбниці завчасно і прийти в установу з квитанцією про оплату.

Чи оплачується держмито після того, як громадянин скористається послугами

В основному, згідно з податковим законодавством, держмито повинні оплачувати то того, як будуть надані послуги від уповноважених структур. Однак існують певні ситуації, при яких перерахування здійснюється після:

  • в тому випадку, якщо відповідача зобов'язують провести виплату;
  • якщо у громадянина не виявилося достатньої суми і для збору коштів потрібен певний час;
  • якщо фізичній особі надають розстрочку або переносять термін виплати держмита.

Якщо позивач збільшив суму заяви, але не зміг виграти суд, то різницю йому потрібно буде обов'язково оплатити.

За яких ситуаціях громадянину повернуть держмито

У чинному кодексі прописані ті ситуації, при яких платник може повернути держмито, раніше оплачену в ГИБДД або в іншій державній структурі. Згідно прописаним порядку повернення, платник має право повернути як всю помилково сплачену суму грошей, так і її частину.

Читайте також: Нормативне значення коефіцієнта автономії в бухгалтерській справі

Повернути держмито можна в наступних ситуаціях:

  • якщо сума оплати була завищена помилково, через неуважність платника;
  • в разі неприйняття позову або заяви суддівською колегією або відмови нотаріуса. Якщо громадянин не може повернути раніше оплачену держмито в термін, платіж варто використовувати при повторному зверненні в ту ж структуру. В цьому випадку потрібно обов'язково мати при собі першу квитанцію про оплату держмита;
  • повернути грошові кошти можна в тому випадку, якщо компанія або організація припинила свою діяльність або подана документація розглядалася в уповноваженому органі раніше;
  • держмито можна повернути з ГИБДД, якщо громадянин уже її оплатив, але з поважних причин не зміг скористатися послугами державної структури.
  • якщо при заповненні документації була допущена помилка. Наприклад, в реквізитах, які заповнюються для району КБК. Громадянин повинен знати, що рахунок платника при сплаті державного мита буде незмінним, а ось КБК (код бюджетної класифікації) залежить від району. В результаті платник може сплатити держмито, яка потрапить в державну структуру з невірно заповненими реквізитами. Не вірно заповнений документ в ГИБДД не приймуть, тому громадянину вдасться легко повернути помилково проплачені кошти.

У яких випадках державне мито не буде повернена платнику

Навіть не скориставшись послугами уповноважених органів, платники зможуть повернути в повному обсязі види державного мита. Не можна повернути гроші:

  • якщо вони сплачені за реєстрацію шлюбних відносин;
  • якщо громадяни вирішать розірвати шлюбний контракт;
  • якщо внесені зміни в документи, що засвідчують особу платника.

Які особи звільняються від сплати державного мита

Проводити оплату держмита повинні як фізичні, так і юридичні особи. Однак в законодавстві передбачений коло осіб, які звільняються від цих виплат. До таких осіб належать:

  • членів політичних партій Російської Федерації;
  • бюджетні установи;
  • громадські об'єднання.

Для оплати передбаченої законодавством суми громадянин повинен прийти в фінансову структуру особисто. Якщо він не може це зробити з поважних причин - через хворобу або інвалідності, - то перерахування слід здійснити через довірену особу. Довіреність повинна бути оформлена в нотаріальній конторі з урахуванням всіх правил заповнення документації.

Читайте також: Які документи необхідні для закриття ІП

Як здійснюється повернення державного мита, яка була помилково сплачена в ГИБДД

Щоб повернути помилково проплачені гроші, переадресовані в державну структуру, потрібно мати при собі квитанцію про оплату. З цієї квитанцією платнику необхідно прийти до ГИБДД, щоб інспектор поставив на ній позначку. У позначці повинно бути вказано, що платіж ні затребуваний. А гроші видаються у відділі МВС, який займається фінансовими питаннями. У цьому відділенні громадянин пише заяву про повернення грошей, вказує в документі номер власної карти, на яку буде проведений переказ грошових коштів.

Найпопулярніше:

Що ж робити в такій ситуації і чи можна повернути кошти, які були передчасно або помилково проплачені?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online