Київ велосипедний: місто дасть 20 мільйонів гривень на велодоріжки

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20 листопада 2014 року, 14:24 Переглядів: 20 листопада 2014 року, 14:24 Переглядів:   Прокладати велодороги будуть за рахунок міськбюджету

Прокладати велодороги будуть за рахунок міськбюджету. Фото: Анастасія Іскрицька

Активісти і столичні чиновники вирішили пересадити 10% городян на велосипеди. Правда, до 2025 року. До того ж часу автори ідеї планують розробити маршрути, встановити спеціальні дорожні знаки, розподілити по місту велопарковки, виділити смуги, прорахувати їх ширину і прищепити киянам любов до двоколісного транспорту.

"Поки що ми розбили Київ по зонам, де велосипедні доріжки найбільш необхідні, проклали попередні схеми маршрутів і самі для себе визначили терміни - коли і що має бути зроблено ", - розповідає фахівець Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар.

Прокладати велодороги будуть за рахунок міського бюджету. За словами Бондар, на перші потреби в рамках проекту піде близько 20 мільйонів гривень. Говорити про його повної вартості влада поки не готова. Однак, стверджують: у них для здійснення задуманого є головне - політична воля.

Перед тим як скласти план, фахівці разом з велосипедистами об'їздили все місто і вирішили, що першими велодороги отримають жителі Троєщини, Солом'янки, Виноградаря. Уже в наступному році з цих районів доїхати в Центр можна буде на велосипеді. Автори ідеї стверджують, що прорахували такі маршрути, які будуть викликати найменше утруднення у велосипедистів. Тобто, слідуючи в центр міста, їм не треба буде перетягувати велосипеди з дороги на дорогу, переносити його на собі через підземні переходи або мости. "Маршрут буде максимально коротким і комфортним", - наполягають розробники.

"Головні умови, яких ми намагалися дотримуватися, прораховуючи наші маршрути, це: його безпеку, максимально коротка дистанція, зв'язок з іншими веломаршрутами, комфорт і гарний вигляд", - пояснює Ірина Бондаренко , Представник громадської організації "Асоціація велосипедистів Києва".

Головні умови, яких ми намагалися дотримуватися, прораховуючи наші маршрути, це: його безпеку, максимально коротка дистанція, зв'язок з іншими веломаршрутами, комфорт і гарний вигляд, - пояснює Ірина   Бондаренко   , Представник громадської організації Асоціація велосипедистів Києва

Натисніть на карту для збільшення

Крім того, активісти підключили до своїх розрахунках Матіаса Брандта, який представляє німецьке товариство з питань міжнародного співробітництва в Україні.

"У Києва є величезний потенціал. Я бачу багато місць, які можна зробити зеленими, рекреаційними зонами. Знаю, де стоянки було б добре переобладнати під дитячі майданчики, наприклад. Сподіваюся, що українці з ентузіазмом візьмуть мої поради. Адже велосипед - це добре в першу чергу для здоров'я самих людей ", - вважає Матіас Брандт. За його словами, хороший європейське місто - це той, де кількість велосипедних пересувань займає половину від загальних. А значить, Києву є до чого прагнути.

Про те, що велосипедисти тепер в місті на особливому рахунку, говорить і той факт, що в київській міській адміністрації планують ввести посаду радника мера з розвитку велосипедної інфраструктури. Йому самі чиновники обіцяють широкі повноваження і сприяння.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Київ велосипедний: місто дасть 20 мільйонів гривень на велодоріжки". інші транспорт дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олена Расенко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online