Звіти про оцінку майна з 18 липня реєструються в новій Єдиній базі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Суб'єкти оціночної діяльності вже почали тестувати Єдину базу даних звітів про оцінку, яка представляє собою інформаційно-телекомунікаційну систему, до складу якої входять база даних і модуль електронного визначення оціночної вартості (з метою перевірки вартості об'єктів оподаткування, внесеної суб'єктом оціночної діяльності).

Станом на 20 липня 2018 року, за два дні роботи нової Єдиної бази оцінки, в неї внесені майже 300 звітів. 10% звітів, які оцінювачі хотіли внести, відхилено. Причина одна: невідповідність ціни. Але оцінювачі мають право звернутися до Фонду державного майна з апеляцією і протягом 10 днів отримати рецензію на ці звіти, а потім внести їх в базу, якщо рецензія буде позитивною. Про це зазначає ФДМУ.

Протягом максимум двох тижнів запрацюють ще три електронні майданчики, які ще проходять тестування.

З огляду на численні запитання про роботу Єдиної бази, ФДМУ акумулював всю необхідну інформацію щодо її роботи і дає відповіді на питання, які трапляються найчастіше.

1. З 18.07.2018 на офіційному сайті ФДМУ було оприлюднено повідомлення про прийняття рішення про введення в експлуатацію Єдиної бази даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості подібного до об'єкта оцінки майна та Рішення щодо авторизації електронного майданчика. Таким чином, починаючи з 18.07.2018 застосовується Порядок ведення єдиної бази даних звітів про оцінку, затверджений наказом ФДМУ від 17.05.2018 р № 658, зокрема, здійснюється реєстрація звітів про оцінку майна та перевірка реєстрації звітів про оцінку нотаріусами, а також посадовими особами, у присутності яких між фізичними особами здійснюються висновок і оформлення договорів купівлі-продажу (міни, поставки) транспортних засобів, суб'єктами господарювання, які надають послуги з укладення біржових угод або беру участь т в їх укладанні.

2. Звіти про оцінку, які були зареєстровані до 18.07.2018 року включно в Єдиній базі даних звітів про оцінку, є дійсними протягом зазначеного в них терміну дії, який не може перевищувати шести місяців з дати оцінки, зазначеної в звіті про оцінку.

Звіти про оцінку, зареєстровані до 18.07.2018 року включно в Єдиній базі даних звітів про оцінку і які були використані замовниками оцінки при укладанні угод до 18.07.2018 року включно, не вимагають здійснення додаткових дій.

3. Єдина база даних звітів про оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, що стягуються відповідно до законодавства, ведення якої здійснювалося відповідно до положень наказу ФДМУ від 10.06.2013 р № 795, відключається в зв'язку з введенням в експлуатацію і застосуванням єдиної бази даних звітів про оцінку, яка функціонує відповідно до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку, затвердженим наказом ФДМУ від 17.05.2018 р № 658. Перевірка зареєстрованих звітів про оцінку здійснювала ляется нотаріусами, а також посадовими особами, у присутності яких між фізичними особами здійснюються висновок і оформлення договорів купівлі-продажу (міни, поставки) транспортних засобів, суб'єктами господарювання, які надають послуги з укладення біржових угод або беруть участь в їх укладанні, відповідно до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку, затвердженого наказом ФДМУ від 17.05.2018 р № 658.

Про введення в 2018 році Єдиної бази даних звітів про оцінку при продажу нерухомості згадувалося в коментарі «Податок на доходи фізосіб: зміни - 2018» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Про введення в 2018 році Єдиної бази даних звітів про оцінку при продажу   нерухомості   згадувалося в коментарі «Податок на доходи фізосіб: зміни - 2018» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія»

джерело: buh.ligazakon.net

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online