Українських чиновників змусять вчити іноземні мови

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. АВТОР:
  3. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

3 серпня 2017, 7:34 Переглядів: 3 серпня 2017, 7:34 Переглядів:   Все встигнути

Все встигнути. Виявилося, що за 9 місяців цілком можна досягти середнього рівня володіння англійською.

Зовсім скоро наші топ-чиновники і судді стануть ще ближчими до міжнародних стандартів. Глава Нацагентства з питань держслужби Костянтин Ващенко представив нову норму закону про держслужбу, згідно з якою всі кандидати на посаду чиновників класу "А" (держсекретарі міністерств, керівники центральних органів виконавчої влади, керівники судів та інші) повинні знати одну з мов Ради Європи - англійською або французькою. Поправка набуде чинності 1 травня 2018 року.

"Більшість питань зараз вирішується на переговорах не за столом, а в кулуарах. Чиновники повинні вміти без перекладача зрозуміти і довести свою точку зору", - зазначив Ващенко.

"Сегодня" з'ясувала, навіщо це потрібно і чи зможуть кандидати за дев'ять місяців освоїти мову з нуля.

ІМІДЖ - ВСЕ

Експерти позитивно оцінюють нововведення, але вказують, що воно швидше іміджевий, ніж пряме практичне. Наприклад, український дипломат і екс-глава МЗС Володимир Хандогій вважає, що норма в першу чергу має загальнокультурний значення для чиновництва.

"Знання іноземної мови допоможе вищим чиновникам бути на тому високому рівні, який передбачає ранг держслужбовця, дозволить їм оперативно отримувати інформацію іноземною мовою і читати закордонну пресу", - зазначає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але хоча Хандогій і визнає, що переклад під час зустрічей займає багато часу, він підкреслює, що знання іняза держслужбовцями не виключить ведення переговорів з перекладачем.

"Вміти говорити іноземною мовою - не означає вміти вести складні, серйозні переговори на ньому. Тому офіційні зустрічі будуть під перекладом, навіть якщо сторони володіють однією мовою - для того, щоб уникнути неточностей і будь-яких непорозумінь. Але ось в звичайних робочих переговорах між представниками різних міністерств і відомств вільне володіння іноземною мовою можна використовувати самостійно для оптимізації робочого часу ", - розповів нам дипломат.

ШАНСИ НА УСПІХ

Ми запитали у експертів, чи є шанси вивчити іноземну мову за 9 місяців з нуля і яка ціна питання. У мовних центрах запевняють: отримати "чистий" середній рівень володіння "інглішем" за цей час складно, але можна. Курс, природно, буде інтенсивним - доведеться займатися чотири рази на тиждень по дві години. Один семестр (для одного рівня) триває трохи більше двох місяців, а всього їх три. Три курсу обійдуться одній людині майже в 13 тисяч гривень.

МАЙЖЕ 10 ТИСЯЧ З МОВОЮ "НА ТИ"

У той же час, за словами Костянтина Ващенка, вже близько шести тисяч кандидатів на державні посади підтвердили вільне володіння державною мовою, пред'явивши відповідні результати з атестатів про повну загальну середню освіту або ЗНО. Ще чотири тисячі осіб пройшли атестацію з української мови. З них іспит провалили тільки 200 чоловік.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Українських чиновників змусять вчити іноземні мови". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Марія Пирогова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online