Пільги ветеранам бойових дій - податкові та в сфері ЖКГ. Пільги дітям ветеранів бойових дій

  1. Привілеї сім'ям даної категорії пільговиків
  2. Привілеї ветеранам збройних зіткнень в Чеченській Республіці
  3. Монетизація розглянутих пільг
  4. Пільги дітям ветеранів бойових дій
  5. Ветеранський посвідчення: пакет документів для його оформлення
  6. Відсутність вищезазначених документів: порядок підтвердження
  7. Пільги членам сім'ї загиблого ветерана бойових дій
  8. Надання ритуальних послуг даної категорії громадян
  9. Процедура призначення ЕДВ ветеранам бойових дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дані привілеї формують комплексну 2-рівневу систему. Базовий перелік пільг міститься в ФЗ, а додатковий - в рамках регіонального законодавства.

Для того щоб їх оформити, громадянину потрібно отримати спеціальний ветеранський посвідчення. Воно належить військовим, які служили в різних батальйонах, військах, були звільнені в запас з армії СРСР, Росії. Список даних територій, на яких проводились такого роду бойові дії, представлений в додатку відповідного ФЗ.

Громадяни, які мають відповідне посвідчення, мають право на ряд привілеїв. До таких можна віднести:

  1. Податкові пільги. Ветеранам бойових дій вони надаються в якості податкового вирахування з ПДФО, який становить 500 руб. Дана категорія осіб також звільняється від сплати податку на майно. А в ряді регіонів органи місцевого самоврядування надають ще й транспортні пільги ветеранам бойових дій.
  2. Така пільгова категорія громадян звільняється від сплати мита у разі їх звернення до суду з будь-якого роду позовом.
  3. Пільги ветеранам бойових дій покладено і в житловому питанні. Так, вони мають право на першочергове отримання житлової площі з госжілфонда, якщо відповідна заявка на поліпшення умов (житлових) була подана до 01.01.2005 р Інакше ця пільга відсутня.
  4. Медичні пільги. Ветеранам бойових дій надається безкоштовне медобслуговування в госпіталях. Крім цього, органи держвлади також забезпечують їх безкоштовними протезами кінцівок.
  5. Матеріальні пільги ветеран бойових дій (2014 г.) має право отримувати щомісячно в розмірі 2337,13 руб. (До 01.04.2015 р) Передбачено і комплекс соцпослуг, які представляються в натуральному і грошовому вигляді (на вибір). У другому варіанті - це 881,63 руб.
  6. У ситуації, коли ветеран в ході збройних конфліктів отримав травму, згодом призвела до інвалідності, йому покладена ЕДВ з урахуванням цього факту, сума якої встановлюється виходячи з відповідної групи.
  7. Пільги ветеранам бойових дій, офіційно працевлаштованим, надаються у вигляді щорічної оплачуваної відпустки у зручний для них час. Крім цього, вони мають право скористатися ще й неоплачуваним відпусткою тривалістю до 35 днів.
  8. Регіональні пільги. Наприклад, в Московській області і в столиці ця пільгова категорія громадян може скористатися правом на безкоштовний проїзд (за винятком таксі, маршруток, метро). Відвідувачі можуть замовити комунальні пільги ветеранам бойових дій в якості субсидій, розмір яких становить 50%. Дані привілеї формують комплексну 2-рівневу систему

Привілеї сім'ям даної категорії пільговиків

На такі можуть розраховувати лише деякі члени сім'ї. По-перше, надаються пільги дітям ветеранів бойових дій у вигляді компенсації половини вартості путівки в дитячому оздоровчому таборі. Їй можна скористатися лише 1 раз на рік, і вона виплачується тільки через деякий час після подачі певного заяви в соцзахист, куди необхідно подати відповідний пакет документів.

По-друге, члени сім'ї зможуть скористатися існуючими пільгами ветерана лише після надання доказів того, що вони його утриманці. Діти відразу набувають такого статусу, вдові ж необхідно зібрати необхідні документи. Перші з вищезазначених володіють цим правом до свого повноліття (23 роки в разі очного навчання у вузі), а друга - до подальшого вступу в законний шлюб.

Регіони пропонують додаткові пільги членам їх сімей, докладно про які можна дізнатися в соцзахист. Регіони пропонують додаткові пільги членам їх сімей, докладно про які можна дізнатися в соцзахист

Привілеї ветеранам збройних зіткнень в Чеченській Республіці

Пільги ветеранам бойових дій (Чечні) передбачені наступні:

  1. Згідно з нашим законодавством, вони надаються в сфері пенсійного забезпечення.
  2. Також покладені і податкові пільги ветеранам бойових дій в Чечні.
  3. Дана категорія громадян може отримати від кредитних установ разовий пільговий кредит на покупку (будівництво) житлових будинків, квартир, садових будиночків, а також на благоустрій ділянок (садових), організацію фермерського (підсобного) господарства на підставі російського законодавства.
  4. Як уже згадувалося раніше, вони, як і інші ветерани збройних конфліктів, мають право на першочергове отримання безкоштовного житла з госжілфонда (або муніципального), для чого потрібно подати заяву на поліпшення існуючих житлових умов.
  5. Їм безоплатно видається житло в ситуації їх виселення із службових приміщень, в яких вони проживали раніше.
  6. Пільги ЖКГ ветеранам бойових дій надаються у вигляді оплати державою половини їх загальної житлової площі (в ситуації з комуналкою - займаної площі) в рамках соцнорми, яка визначена законодавством суб'єкта Російської Федерації, включаючи займану площу членами сім'ї ветеранів, які проживають з ними спільно.
  7. Їм в першу чергу встановлюють стаціонарні телефони.
  8. Даній категорії громадян надаються привілеї при вступі їх в цивільні, житлово-будівельні (просто житлових) кооперативів, а також в садівничі, дачні, огороднические некомерційні об'єднання. Земельні пільги ветеранам бойових дій - безкоштовні ділянки для будівництва житла, ведення господарства (садово-городницьких) в розмірах, встановлених російським законодавством.
  9. При досягненні пенсійного віку розглядаються федеральні пільговики мають право отримати безкоштовне медобслуговування в поліклініках, які фінансуються держбюджетами відповідних рівнів і за рахунок коштів ОМС, до яких дані суб'єкти були прикріплені, коли займалися трудовою діяльністю. Вони можуть отримувати безкоштовну медичну допомогу за програмами держгарантій забезпечення нею всіх громадян нашої країни в держустановах охорони здоров'я або муніципальних (включаючи госпіталі ветеранів воєн).
  10. Покладені пільги ветеранам бойових дій - це також і безкоштовне забезпечення необхідними ліками за рецептами в певному суб'єктами РФ порядку, але не нижче спеціальних норм, встановлених нашим Урядом.
  11. Їм надаються безкоштовні зубні (будь-які інші) протези (їх виготовлення, ремонт), вартість яких не включає витрати на дорогоцінні метали і металокераміку, протезно-ортопедичні вироби. За ними можна звернутися до держустанов (муніципальні) охорони здоров'я по конкретного місця проживання ветерана.
  12. Пільги ЖКГ ветеранам бойових дій також можуть бути надані в якості зменшення оплати комунальних послуг незалежно від виду житлового фонду.
  13. Вони, так само як і інші ветерани бойових дій, можуть скористатися щорічною оплачуваною відпусткою в будь-який зручний для себе час і неоплачуваних терміном до 30 календарних днів.
  14. У разі наявності медпоказаніям дана категорія громадян в першу чергу забезпечується путівками в спеціальні санітарно-курортні установи.
  15. Пільги ветеранам бойових дій в Чечні можуть надаватися і в якості безкоштовного проїзду на всіх видах міськтранспорту (за винятком таксі) в будь-яких містах незалежно від їх місця проживання, на автотранспорті загального користування приміських, міжміських маршрутів на умовах, затверджених органами держвлади (виконавчої) суб'єктів РФ на підставі законодавства РФ.
  16. Держава також надає їм можливість безкоштовного користування залізничним, водним та іншим приміським транспортом.
  17. Один раз протягом двох років ця категорія громадян, що мають контузію (каліцтво), може скористатися безкоштовним проїздом (в обидві сторони) на повітряному, водному, залізничному автотранспорті (міжміському) міжобласних (міжреспубліканських, міжкрайові та ін.) Маршрутів або один раз на протязі року (в обидві сторони) за половину вартості, яка передбачена на вищепереліченому транспорті.
  18. Їм надається привілей в користуванні рядом послуг деяких установ: зв'язку, спортивно-оздоровчих, культурно-просвітницьких, а також позачергового придбання квитків на будь-який транспорт.
  19. Вони можуть безкоштовно пройти навчання ряду нових професій за місцем трудової діяльності, на спеціальних курсах в системі підготовки, перепідготовки кадрів (державної) зі збереженням 100% ставки зарплати на останньому місці роботи протягом усього навчання.
  20. Ветеранам надається можливість позаконкурсного вступу в держустанови вищого, середньої профосвіти, на навчальні курси з виплатою відповідної стипендії, затвердженої нашим Урядом.

Пільги ветеранам бойових дій (Афганістану) ідентичні вищепереліченим привілеїв.

Монетизація розглянутих пільг

Як вже говорилося раніше, кожен ветеран бойових дій - федеральний пільговик, який може відмовитися від належних йому державних соцпослуг, але має право отримати їх вартість в грошовому еквіваленті.

У минулому році загальна вартість такого соцпакета склала 839,65 руб. Якщо заглибитися більш детально, то дана сума складається з наступного:

У разі відмови від соцпакета на користь матеріальної компенсації і навпаки ветеран збройних конфліктів повинен заздалегідь повідомити про це відповідне відділення ПФР, для чого йому потрібно заповнити заяву. Такого роду перехід допустимо на початку кожного нового року, але клопотання повинно бути направлено в ПФР не пізніше жовтня попереднього року.

Розмір виплат регламентовано в минулому році Розпорядженням Уряду Москви, згідно з яким пільги всіх розглянутих ветеранам представляють собою наступні щомісячні компенсації:

1. Громадяни, які стали інвалідами на Північному Кавказі вже після 1995 року, мають право на виплату в розмірі:

  • 2300 руб. (III група);
  • 6000 (I, II групи).

2. Громадяни, які стали інвалідами внаслідок поранення (захворювання) в Афганістані, а також вдови безвісти зниклих, загиблих в тому ж місці вправі отримати компенсацію в розмірі 3000 руб.

Пільги дітям ветеранів бойових дій

Вони можуть позачергово надійти в ДОУ, школу. Діти ветеранів збройних конфліктів також не обділені правом. Вони можуть отримати частково безкоштовну освіту в дитячих садах або дворазове безкоштовне харчування в школах. У ситуації, коли в школі потрібно носіння спеціальної уніформи, саме освітня установа має взяти всі витрати, пов'язані з її придбанням, на себе.

Ветеранський посвідчення: пакет документів для його оформлення

Ветеранський посвідчення: пакет документів для його оформлення

У нього входить:

  • Виписка з послужного списку (особової справи) військовослужбовця, який проходив (іт) військову службу за відповідним контрактом, з позначкою про період виконання завдань у ході збройного конфлікту (за участю в контртерористичних бойових операціях).
  • Виписка з загальних відомостей військових квитків тих військовослужбовців, які проходять / проходили військову службу за обов'язковим призовом також з позначкою про період їх перебування в армійських частинах і які виконували завдання під час військового конфлікту.
  • Довідки певної форми стосовно періоду проходження військової служби у складі військових частин, з'єднань, підрозділів, що виконують поставлені завдання в ході збройного конфлікту, ряду контртерористичних операцій, а також часу фактичного прийняття участі в проходять бойових діях.
  • Довідки стосовно отриманих поранень, травм, контузій в ході виконання поставлених завдань під час збройного конфлікту, ряду контртерористичних операцій на Північному Кавказі.
  • Виписки з конкретних наказів щодо зарахування в списки певної військової частини, яка входить до складу ВОГС на північно-кавказької території (12.94 - 12.96 рр.) Або ОГВ по проведенню ряду контртерористичних операцій в тому ж регіоні (09.99 м). Список військових частин, які залучалися для виконання завдань в ході збройних конфліктів, ряду контртерористичних операцій, із зазначенням періоду виконання кожної даних завдань оголошується директивою російського Генштабу ВС.
  • Усе посвідчення про відрядження, де вказані позначки стосовно перебування в складі тих військових частин, які брали участь в бойових діях, контртерористичних операціях, а також накази командирів, які направили даних військовослужбовців у відрядження з метою виконання ряду бойових завдань.
  • Нагородні матеріали, які виступають свідченням участі даного військовослужбовця в бойових діях в конкретні періоди і в конкретних регіонах. Тим, хто служив в російських ВВ МВС, таким документом може служити спеціальне посвідчення стосовно нагородження нагрудним знаком учасника бойових дій, який затверджений наказом МВС Росії від 31.03.00 р

Відсутність вищезазначених документів: порядок підтвердження

В такому випадку даний факт щодо участі конкретного військовослужбовця (громадянина), який був звільнений з військової служби, у виконанні ряду бойових завдань можна підтвердити відповідними довідками з архівів. Директива Міноборони Росії регулює порядок направлення такого роду запитів в існуючі архівні установи. Згідно з правилами, затвердженими нею, вони оформляються кадровими органами, військовими частинами за місцем служби військовослужбовців, а що стосується військовозобов'язаних, знятих з обліку осіб - військовими комісаріатами за місцем їх проживання.

Всі запити щодо підтвердження вищезгаданого факту повинні направлятися в ГОМУ ГШ ЗС Росії.

Пільги членам сім'ї загиблого ветерана бойових дій

Це право надається:

  • батькам померлого ветерана бойових дій незалежно від їх працездатності, одержуваної пенсії, зарплати, знаходження на його утриманні;
  • дітям, які не досягли повнолітнього віку або до 23 років, якщо вони навчаються на очній формі у ВНЗ, також незалежно від їх знаходження на його утриманні, працездатності, одержуваної стипендії;
  • дітям-інвалідам;
  • дружину (е) загиблого ветерана, які не вступали повторно в шлюб, проживають або самотньо, або з дітьми (неповнолітніми, віком до 23, що навчаються на очному відділенні вузу, повнолітнім, але мають інвалідність, отриману до 18 років);
  • іншим непрацездатним члени сім'ї, які перебувають на його утриманні.

Надання ритуальних послуг даної категорії громадян

Даного роду пільги ветеранам бойових дій (2015 г.), мертвим чи померлим, виражені в наданні ритуальних послуг за рахунок держави, а саме: підготовка до перевезення тіла, його переміщення до бажаного (на розсуд родичів) місця поховання, кремацію, поховання з військовими почестями, виготовлення, установка надгробного пам'ятника.

Процедура призначення ЕДВ ветеранам бойових дій

Ця виплата починає нараховуватися з моменту звернення з даного питання в ПФР і виплачується протягом усього терміну (періоду часу, коли громадянин виступає федеральним пільговиком). День звернення - день прийому вищевказаним органом відповідної заяви, необхідних документів. Далі ПФР заводить особовий рахунок на даного одержувача розглянутої виплати.

Варто відзначити, що пенсіонеру, який перебуває на обліку в Пенсійному фонді, заводити допсчет не потрібно. Якщо ж в даний орган звернуться неповнолітні (недієздатні) громадяни, то в їх особовому рахунку будуть присутні відомості стосовно законного представника цих осіб. Варто відзначити, що пенсіонеру, який перебуває на обліку в Пенсійному фонді, заводити допсчет не потрібно

У разі нарахування ЕДВ, але неотримання її по причини смерті дана виплата успадковується у відповідному порядку, який встановлений російським законодавством. Розмір даної пільги не залежить від існуючого районного коефіцієнта, певного Урядом Росії.

Заява стосовно нарахування ЕДВ необхідно подати в ПФР до 1-го жовтня. Воно починає діяти лише з 1-го січня наступного року по 31 грудня.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online