Путін назвав зростання цін на бензин неприпустимим

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Володимир Путін . ФОТО: ПРЕС-СЛУЖБА ПРЕЗИДЕНТА РОСІЇ

Під час «Прямої лінії» Президент Росії Володимир Путін прокоментував зростання цін на бензин в Росії в останні місяці, назвавши таку ситуацію неприпустимою.

«Це неприпустимо, але Уряд вже прийняв ряд рішень , Які повинні вирішити цю проблему », - заявив глава Російської держави.

Він пояснив, що ця ситуація результат неточного регулювання в сфері енергоресурсів - Уряд зробив податковий маневр, і ціни в результаті піднялися, а щоб компенсувати доходи, що випадають, компанії і підняли ціни. В результаті влада вирішила знизити акциз на паливо з 1 червня, вирішили скасувати план щодо підвищення акциз з 1 липня.

За словами президента, Уряд і ФАС стежитимуть за ситуацією. Глава Міненерго Олександр Новак на прямому включенні підтвердив, що проблема є, але вжиті заходи привели до того, що ціни з кінця травня більше не ростуть і існує домовленість з нафтокомпаніями про заморожування цін. Також міністр проанонсірвал законопроект про експортне мито. «Це скоріше не стимул, а загроза нафтовим компаніям», - зазначив Путін.

Крім того, Путін подзвонив віце-прем'єру Дмитру Козаку, який анонсував новий законопроект про підвищення експортних мит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд відзвітує перед Держдумою про причини зростання дизельного палива

  • 5 червня Росстат повідомив про те, що в травні 2018 року ціни на бензин в Росії зросли на 5,6% в порівнянні з минулим місяцем, при цьому в річному вираженні зростання цін склало 11,3%.
  • Раніше віце-прем'єр Дмитро Козак заявив, що зростання цін на бензин пов'язане з більш високими світовими цінами на нафту на зовнішніх ринках, що зробило його виробництво в Росії щодо невигідним.
  • 2 червня стало відомо про те, що кабмін домовився з нафтовими компаніями про фіксацію цін на бензин і дизельне паливо на рівні кінця травня. На 28 травня середня ціна бензину марки АІ-92 становила 41,09 рубля за літр, АІ-95 - 44,06 рубля за літр, АІ-98 - 49,06 рубля за літр, дизельного палива - 43,91 рубля за літр.
  • 4 червня прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив Дмитру Козаку стежити за дотриманням домовленостей про стабілізацію цін на бензин
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online