лужні батарейки

  1. Батарейка ААА лужна
  2. Лужні пальчикові батарейки
  3. Лужні батарейки типу D
  4. Лужні і алкалінові батарейки - відмінності
  5. Відмінність лужних батарейок від сольових

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кількість проданих щодня в світі батарейок обчислюється мільйонами. Левова частка з цього числа припадає на лужні батарейки - елементи живлення, в яких роль електроліту виконує розчин лугу (гідроксид калію). До їх переваг можна віднести невисоку вартість, здатність тривалий час працювати в режимі постійного навантаження і зберігати заряд протягом 3-5 років.

Батарейка ААА лужна

У приладах з низьким енергоспоживанням, наприклад, в пультах управління телевізійної та відеотехнікою найчастіше використовуються лужні батарейки типорозміру ААА, звані ще «мізинчикові» або «міні-пальчиковими». За стандартами Міжнародної електричної комісії вони маркуються LR6. Ємності даних елементів досить для підтримки працездатності пульта ДУ протягом 1-2 років.

Лужні пальчикові батарейки

Елементи живлення типорозміру АА іменовані в народі «Пальчиковими» , Є універсальною «робочою конячкою» і знаходять своє застосування в музичних дитячих іграшках, портативних приймачах і плеєрах, ліхтариках, телефонних апаратах, офісній техніці й безлічі інших пристроїв. Для тривалої роботи в фототехніку, яка вимагає максимальної енерговіддачі, розроблені спеціальні фото-елементи, дізнатися які можна по приставці «фото» в назві. Ємність звичайних елементів з лужним електролітом коливається від 1500 до 3000 мА / год, а видається ними напруга знаходиться на рівні 1,5 В.

Лужні батарейки типу D

Елементи живлення типу D, які мають народна назва «бочка» або «бочонок» найчастіше використовуються в радіоприймачах і радіопередавач, лічильника Гейгера і раціях, тобто там, де потрібна велика ємність. За визначенням Міжнародної електричної комісії вони маркуються LR20. Робоча напруга становить 1,5 В, а ємність може досягати рівня в 16000 мА / год.

Лужні і алкалінові батарейки - відмінності

Досить часто продавці техніки оперують терміном «алкалінові» батарейки. Хоча ця назва і звучить досить переконливо, відбувається воно від англійського слова «alkaline», що позначає все ту ж луг і використовуваного в маркуванні лужних батарейок іноземного виробництва. Таким чином, і алкалінові, і лужні батарейки нічим не відрізняються один від одного, а ці дві назви є розмовними синонімами.

Відмінність лужних батарейок від сольових

Хоча і сольові, і лужні батарейки незмінно займають лідируючі рядки з продажу, вони мають суттєві відмінності:

сольові:

  • розряджаються повністю приблизно за 2-3 роки зберігання;
  • більш схильні до коливань температури, що значно скорочує термін зберігання;
  • під впливом внутрішніх хімічних процесів в кінці розряду частенько «дають текти», заливаючи контакти техніки і забруднивши все навколо, тому їх категорично не можна залишати в невикористовуваних пристроях;
  • мають відносно невисоку ємність і час роботи;
  • не витримують високих навантажень і підходять для використання лише в пристроях з малим енергоспоживанням: годиннику, кухонних вагах, пультах дистанційного керування;
  • відносяться до низької цінової категорії.

лужні:

  • зберігають працездатність протягом 3-5 років;
  • практично не реагують на температурні перепади;
  • не дають протікання;
  • питома ємність у лужних батарейок перевищує аналогічний параметр сольових елементів живлення в 1,5 рази при малоточних навантаженнях і в 4-10 разів при високоточних навантаженнях;
  • підходять для техніки з будь-яким рівнем енерговитрат, але найкращі результати показують в умовах постійного навантаження;
  • відносяться до середньої цінової категорії.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online