Максим Микитась: "Моє завдання - захистити киян від недобросовісних забудовників" - Новини України

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

13 серпня 2014 року, 16:42 Переглядів: 13 серпня 2014 року, 16:42 Переглядів:   Що буде з житловою нерухомістю в найближчій перспективі, від чого буде залежати ситуація на будівельному ринку і хто допоможе зробити квадратні метри доступніше, ми дізналися у президента Української державної будівельної корпорації Укрбуд Максима Микита

Що буде з житловою нерухомістю в найближчій перспективі, від чого буде залежати ситуація на будівельному ринку і хто допоможе зробити квадратні метри доступніше, ми дізналися у президента Української державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микита.

- Максим Вікторович, незважаючи на застій в економіці, нерухомість все ще користується попитом у населення. Що це означає?

- Останнім часом активність пояснювалася переказом грошей в нерухомість. Але більш вагоме значення має те, що житло потрібно буде завжди. Все більша кількість людей хочуть поміняти старе житло на нове, більш комфортне і сучасне. Зараз найбільшим попитом користується нерухомість економ класу, це говорить про рівень життя населення України. Але вимоги населення вже більш високі, ніж були кілька років тому. Хочу відзначити, що споживач ретельніше підходить до вибору майбутнього житла, об'єкта інвестування та забудовника. Споживач став більш юридично підкований і ретельніше вивчає всі варіанти до прийняття рішення. Це посилює конкуренцію серед забудовників. У найближчі кілька років є реальні перспективи розвитку будівельного ринку. Основною конкурентною перевагою компаній-забудовників буде надійність.

- Надійність забудовника - це добре. Але що робити тим, кого влаштовує надійність, але не влаштовує ціна?

- Якщо говорити про вартість квартир в Києві, то ціна не може влаштовувати кожного і це природно. Економічно обгрунтована вартість квадратного метра зараз в Києві близько 1000 доларів США . Ціна формується з урахуванням розташування, вартості будматеріалів, роботи будівельників і так далі. Для тих, кого не влаштовує вартість житла в Києві, є альтернатива заміської нерухомості. Що стосується Корпорації "Укрбуд", то ми дотримуємося політики доступності цін, пропонуємо розстрочку до введення будинку в експлуатацію, розробляємо програми лояльності та знижки.

- Чи означає це, що потрібно буде згорнути програми будівництва так званого "соціального" житла?

- Ні, "соціальне" житло повинно бути, щоб забезпечити житлом незахищений клас населення, якого у нас в країні досить високий відсоток. І роль держави в цьому питанні, підтримка їм програм щодо забезпечення доступним житлом - дуже важлива. Але це питання не тільки держави. Ми всі повинні розуміти, що неможливо відновити і розвинути економіку країни, лише чекаючи від держави певних дій і відстоюючи інтереси тільки свого напрямку діяльності, не бажаючи шукати нові шляхи і механізми взаємовідносин, а іноді йти на компроміс. Всі галузі економіки пов'язані між собою, і я бачу безліч можливостей для розвитку цих галузей, але тільки спільний комплексний підхід може принести бажаний результат.

- Схоже, що Ви в Корпорації приділяєте увагу Корпоративної соціальної відповідальності. Чи так це?

- Так, я дотримуюся думки, що соціальна відповідальність - це внутрішнє почуття обов'язку, відповідальності і бажання привнести в світ більше позитиву. Дуже важливо, щоб якомога більше компаній і бізнесменів розуміли, важливо не забувати про цінності людського життя, приділяючи величезну кількість часу і сил на завоювання частки ринку, отримання прибутку. Тому ми, в Корпорації, приділяємо особливу увагу соціальній відповідальності, це як соціальна спрямованість стратегії розвитку, так і підтримка будівельних коледжів, дитячих будинків сімейного типу, спортивно-реабілітаційного клубу. Наше майбутнє і майбутнє наших дітей залежить від нас. У своїй щоденній роботі я прагну продемонструвати приклад високої громадянської і соціальної відповідальності.

- Ви зараз говорите як президент Корпорації "Укрбуд" або як депутат Київради? Які завдання Ви ставите перед собою, як депутат Київради?

- Я говорю як людина, президент Корпорації і депутат Київради. На мою думку, питання соціальної відповідальності стосуються абсолютно всіх.

Як депутат Київради, своїм першочерговим завданням бачу необхідність захисту киян від недобросовісних забудовників. Стратегічна мета - виключення проблем довгобудів. У зв'язку з цим, в рамках моєї роботи в постійній комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування особливе значення відведено твердженням Генплану Києва до 2025 року. Зокрема, інвентаризуємо земельні ділянки, які останні 3 роки не забудовані. Перевіряємо об'єкти, де більше року призупинено будівництво.

З огляду на особливий статус міста Києва як столиці України, ініціюємо розгляд Генерального плану розвитку Києва до 2025 року в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з тим, щоб проект отримав рекомендації щодо актуальності його завершення і затвердження на рівні Кабінету Міністрів України. Таким чином, ми прагнемо на державному рівні затвердити даний документ і зробити неможливим внесення змін до нього шляхом прийняття відповідного рішення Київради. Хочу зазначити, що в Генплан від 2002 року рішеннями Київради минулих скликань внесено 2020 змін.

- Чи брали ви участь в розробці Генплану Києва? Які, на вашу думку, у нього гідності / недоліки?

Місто Київ розвиває свій генотип і говорити про розробку нового Генплану не зовсім вірно, адже на сьогодні діє редакція від 2002 року. Але фактично, на шляху розвитку міста з 2002 року виникли нові містобудівні фактори та проблеми, які ставлять під велике питання актуальність старого Генплану. Серед них:

- необхідність розміщення додаткових обсягів житлового будівництва в рамках існуючих кордонів;

- надмірна концентрація офісних приміщень в центральній частині міста, спотворення традиційного характеру історичної забудови;

- відставання дорожньо-транспортного будівництва та інженерного забезпечення;

- інтенсивне зростання автомобілізації, який в два рази перевищив показники чинній редакції.

Питання Генплану Києва для мене один з найважливіших, тому ставши депутатом Київради, я увійшов до складу постійно діючої робочої групи з вивчення стану підготовки Генерального плану міста Києва на 2025 рік, яка створена в рамках комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Розмовляв Ігор Маслов.

Досьє

Микитась Максим Вікторович - Президент корпорації "Укрбуд", Депутат нового складу Київської міської ради. Народився 13 вересня 1980 року в Прип'яті Чорнобильського району Київської області. У 2002 році з відзнакою закінчив Київський національний університет за спеціальністю "фінанси" та здобув кваліфікацію магістра з фінансового менеджменту. У 2013 році отримав ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю "економіка і управління підприємствами (економіка будівництва)" в Київському національному університеті архітектури і будівництва. У 2014-му з відзнакою закінчив Національну академію державного управління при Президентові України (магістр управління суспільним розвитком).

З червня 2010 року - президент Української державної будівельної корпорації Укрбуд.

З червня 2014 року - депутат нового складу Київської міської ради від партії УДАР.

Одружений. Виховує доньку.

Довідка

Українська державна будівельна корпорація "Укрбуд" була створена постановою Кабінету міністрів СРСР N65 від 1 липня 1991 року як правонаступник Міністерства будівництва УРСР.

Склад: ГПАО "Будівельна компанія" Укрбуд ", ТОВ" УКРБУД ДЕВЕЛОПМЕНТ ", ТОВ" Будівельна компанія "Укрбудмонтаж", ПрАТ "Укренергомонтаж", ТОВ "Будівельні мережі", ТОВ "СпецБудПлюс", ТОВ "ПІВНІЧНО-УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ АЛЬЯНС" і ін ..

Президент Корпорації - Максим Вікторович Микитась, призначений Кабінетом міністрів України.

Ліцензія АЕ 290324 від 30.04.2014 видана Державною архітектурно-будівельною інспекцією

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Максим Микитась:" Моє завдання - захистити киян від недобросовісних забудовників "". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Що це означає?
Але що робити тим, кого влаштовує надійність, але не влаштовує ціна?
Чи означає це, що потрібно буде згорнути програми будівництва так званого "соціального" житла?
Чи так це?
Ви зараз говорите як президент Корпорації "Укрбуд" або як депутат Київради?
Які завдання Ви ставите перед собою, як депутат Київради?
Чи брали ви участь в розробці Генплану Києва?
Які, на вашу думку, у нього гідності / недоліки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online