Статтю за "дрібне хуліганство" можуть розширити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поняття "дрібне хуліганство" в КоАП РФ пропонують значно розширити. Поправки були запропоновані на засіданні урядової комісії у справах неповнолітніх. Логіка законодавців зрозуміла: потрібно вирішувати проблему побутових правопорушень. Однак поняття хочуть розширити таким чином, що під статтю "Дрібне хуліганство" може потрапити кожен. Поняття дрібне хуліганство в КоАП РФ пропонують значно розширити

Поправки до статті 20.1 КоАП РФ були запропоновані на засіданні урядової комісії у справах неповнолітніх і захисту їх прав. Головувала тоді заступник голови Ольга Голодець. "Чи не кримінальну хуліганство" (20.1 - Дрібне хуліганство) - стаття скоріше суспільно-поріцательная, ніж носить якийсь профілактичний або каральний характер. Пам'ятайте хамського хулігана з "Операції" И ", з яким воював на будівництві студент Шурик? Так ось, герой актора Олексія Смирнова відправився їсти шашлик, пити компот і слухати лекції саме за статтею за дрібне хуліганство.

І якщо в СРСР таких "шлангів" пачками відправляли фарбувати паркани або допомагати на будівництві, то в наш час таке відсутнє практично геть. Стаття в Кодексі про адміністративні правопорушення є і була (застосовувалася неохоче), а тепер її вирішили трохи змінити. На перший погляд нічого страшного: додано кілька формулювань, розширено спектр покарання. Але варто подивитися уважніше і по порядку.

Отже, в нинішній редакції статті під дрібним хуліганством мається на увазі "порушення громадського порядку, що виражається в явному неповазі до суспільства, нецензурна лайка, образливе чіпляння до громадян та умисне знищення або псування чужого майна". Тобто, все зрозуміло: нетверезий вигляд, пісні групи "Ленінград" на все горло і так далі. Природно, що така поведінка має привести порушника порядку до відділу.

Читайте також: На сімейних дебоширів знайдуть управу

Але ось в новій редакції статті йдеться зовсім про інше. Тепер мова не йде про неповагу до суспільства. Це поняття, мабуть, порахували занадто розмитим. Слово "суспільство" замінили на "особистість". Здавалося б, яка різниця? У правозастосовчій практиці - велика. Особистість, як всі розуміють, це якийсь конкретний чоловік, і ось тут починаються складності. Тепер можна вийде так, що за образу якогось конкретного людини можна стати дрібним хуліганом.

Наприклад, зробив зауваження в метро, ​​людина вважав себе ображеним - і ось вам настав кваліфікуючу ознаку для тієї самої 20.1-й.

Ще один момент, який законодавці ввели до статті: поняття "спокій громадян". Салют, гучна мова, спів під гітару (або без) - порушує спокій. І найголовніше - введена формулювання "або інші дії". Саме цим і доповнили статтю про дрібне хуліганство. Які інші дії, крім нецензурної лайки, докучання до громадян і образ особистості, мають на увазі законодавці - незрозуміло.

Якщо резюмувати все вищесказане, то тепер під статтю "Дрібне хуліганство" будуть підпадати всі дії, які комусь заважають або кого-то ображають. Текст поправок не вносить ніякої ясності в поняття про діяння, що не додає конкретики, зате дає поживу для фантазії.

Втім посил законодавців не так вже й туманний. За допомогою ініціативи пропонується боротися з побутовим насильством і насильством щодо неповнолітніх. Грубо кажучи, адміністративним правопорушенням для буйного чоловіка може стати практично все що завгодно, якщо його друга половина визнає за необхідне звернутися до органів внутрішніх справ.

Читайте також: Пішоходів покарають з метою профілактики

До речі, про останніх. Поліцейські - і це ні для кого не секрет - давно стоять на сторожі сімейних цінностей. Чоловіка-бешкетника десять разів вмовлять більше не повторювати своїх помилок, п'ятнадцять разів заберуть до відділу і п'ятнадцять же раз відпустять. Правоохоронці прекрасно розуміють, що подібні рухи тіла їм "палок" не додадуть, а лізти в сімейний конфлікт собі дорожче. А паперової тяганини - вище голови.

Втім законодавці справедливо відзначають, що злочини на побутовому грунті (вбивства, нанесення тяжкої шкоди) - це фінішна стрічка в марафоні дрібного побутового хуліганства. У більшості випадків це дійсно так. І профілактика подібних злочинів повинна проводитися. Проводитися і за допомогою вдосконалення законодавства і за допомогою зміни принципів роботи поліцейських.

Що нового відбулося на головній Pravda.Ru? Подивися ...

Пам'ятайте хамського хулігана з "Операції" И ", з яким воював на будівництві студент Шурик?
Здавалося б, яка різниця?
Ru?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online