Як адвокат допомагає вступити в спадок: консультація і послуги.

  1. Стаття на тему: Спадщина відкриття спадщини
  2. Консультація адвоката по спадкової справи
Стаття на тему: Спадщина

відкриття спадщини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У житті практично будь-якої людини, настає момент, коли помирає близька родич і потрібно оформлення необхідних документів для прийняття спадщини.

Згідно із законом, спадщина вважається відкритим після смерті спадкодавця і з цього ж моменту починає спливати строк для його прийняття.

Прийняття спадщини - право, а не обов'язок людини. Але якщо є бажання оформити спадкове майно на своє ім'я, не потрібно сидіти і чекати, що це станеться автоматично. У разі повної бездіяльності, спадщину не буде вважатися прийнятим і може відійти на користь держави. Щоб такого не сталося, необхідно знати правила прийняття спадщини, зібрати необхідні документи і оформити свої права на майно.

Не знаючи спадкового законодавства, дуже важко самому, без допомоги цивільного адвоката , Правильно зібрати і оформити всі необхідні документи. Ще складніше буде впоратися самостійно, якщо спадкодавець залишив, після себе, дороге нерухоме майно або претендентів на спадок кілька. У таких випадках, допомога адвоката не тільки бажана, але просто необхідна.

Консультація адвоката по спадкової справи

Як тільки стало відомо, що відкрилася спадщина і належить оформлення майна, необхідно звернутися за консультацією до адвоката по спадкових справах. Закон вказує, що прийняти спадщину необхідно не пізніше шести місяців, з моменту його відкриття, тобто, з моменту смерті спадкодавця. Це час пройде дуже швидко, тому, зі зверненням за консультацією до адвоката затягувати не варто.

На консультації за спадковим справі, адвокат проведе аналіз наявності всіх необхідних, для вступу в спадщину, документів, вкаже, які довідки і папери потрібно буде додатково зібрати.

Якщо на спадкове майно претендує кілька спадкоємців, за допомогою адвоката, можна буде визначити частку, кожного з них, в спадщині, а також визначитися з необхідністю заперечування права кого-то з них на спадщину.

У тому випадку, якщо спадкодавець залишив заповіт, то, адвокат, проаналізувавши цей документ, визначить перспективу звернення до суду з позовом про визнання заповіту недійсним.

За порадою адвоката, можна зважитися на звернення до суду з позовною заявою про визнання інших спадкоємців негідними, якщо вони своїми діями завдавали шкоди спадкодавцеві або намагалися збільшити свою частку спадщини.

Адвокат допоможе зібрати необхідні документи для прийняття спадщини.

Якщо після консультації з'ясується, що для прийняття спадщини не вистачає необхідних документів, то для їх збору, можна звернутися за допомогою до адвоката.

В силу спеціального закону, у адвокатів є можливість робити необхідні запити і витребувати необхідні документи.
Особливо складно зібрати всі необхідні документи, для прийняття, в якості спадщини, нерухомого майна, в тому числі, квартир та земельних ділянок.

Основними документами, необхідними для прийняття спадщини, є:

  • свідоцтво про смерть спадкодавця,
  • документи спадкоємця, що підтверджують родинні зв'язки з померлим,
  • заповіт, якщо воно було складено,
  • свідоцтва та інші документи, що підтверджують право власності на спадкове майно.

В ході збору документів, необхідних для прийняття спадщини, може з'ясуватися, що у спадкодавця не було оформлено майно у власність, процес оформлення не був завершений або не вистачає необхідним документів. В такому випадку, для прийняття спадщини, доведеться звертатися не до нотаріальної контори, а в суд.

Адвокат допоможе прийняти спадщину через суд.

Після того, як буде зрозуміло, що без звернення до суду прийняти спадщину неможливо, без допомоги адвоката обійтися не вийде. Для звернення до суду, з метою прийняття спадщини, потрібно грамотно підготувати позовну заяву, зібрати необхідну до нього додаток, сплатити державне мито та направити весь пакет документів до суду. Якщо серед майна буде нерухомість, то слід звертатися до суду за місцем знаходження цього майна.

Адвокат допоможе підготувати позовну заяву для звернення до суду, а також буде представником в суді, до винесення рішення про визнання права власності на спадкове майно.

При наявності спору з іншими спадкоємцями, з питання розділу спадкового майна, справа буде також розглядатися судом. Участь адвоката в суді за спадковим справі, допоможе уникнути зайвих ризиків втрати своєї частки майна, а при наявності такої можливості і необхідності, адвокат оскаржить право на майно у інших спадкоємців.

Звертаючись за допомогою до професійного юриста - адвоката для прийняття спадщини , Можна уникнути зайвих проблем і хвилювань, заощадити свій час і нерви в зборі необхідних документів, а також у відстоюванні своєї правоти в суді.

Інші статті на тему: Спадщина
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online