Чому не працює веб камера на ноутбуці під windows?

  1. загальні проблеми
  2. перезавантаження системи
  3. Проблеми з мессенджерами
  4. спотворене зображення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Добрий день, шановні читачі блогу! Давайте спробуємо розібратися, чому не працює веб камера на ноутбуці і як це виправити.

Я не займаюся професійним ремонтом, а всього лише продаю техніку. Але деякі ази знаю і можу усунути дрібну несправність. Нещодавно «вебка» на ноут мого приятеля стала показувати перевернуте зображення. Я був у від'їзді, так що довелося йому спілкуватися з друзями дивлячись на них «догори ногами». Якщо у вас та ж проблема і нікому допомогти - читайте статтю.

загальні проблеми

Причини, чому не працює вбудована камера на ноутбуці, можуть бути різноманітними - як примітивними, так і складними. Не нехтуйте простими рішеннями, а ось якщо вони не допоможуть, варто застосувати більш серйозні заходи.

Ви не повірите, але 99% проблем з корпоративним комп'ютером вирішуються перезавантаженням пристрою. Для цього навіть не потрібен системний адміністратор.

  1. Отже, якщо виникли проблеми з відтворенням зображення з «вебкі», в першу чергу варто запустити знову ноутбук. «Чайникам» це здасться смішним, але досвідчені користувачі починають усунення будь-якої перешкоди саме з цього. Не допомогло? Діємо далі.
  2. Перевірте, можливо, камера не розпізнається тому, що зовсім не включена? Ні, я не вважаю вас дурними, але іноді геніальні рішення лежать на поверхні. У різних моделях ноутбуків камера включається неоднаково. Найпростіше вчинити так: затиснути кнопку «Fn» і одночасно по черзі кликати на F1, F2, F3 і т.д. аж до F12 Якщо у вас стара модель гаджета, пошукайте потрібну кнопку з відповідним значком збоку на кришці або ззаду. Добрий день, шановні читачі блогу
  3. Зазвичай перші два дії допомагають. У разі, коли - що б ви не робили - ноутбук не бачить веб-камеру, справа, швидше за все, в драйверах. Або вони застаріли, або не сумісні з пристроєм.
  4. Також причиною відсутності зображення - особливо в поєднанні з відсутністю звуку, - може бути проблема, яка ховається в самих апаратах. Наприклад, камера могла бути пошкоджена механічним способом ззовні. Або ж перетерся шлейф, який з'єднує аксесуар з материнською платою.

В останньому випадку самостійно усунути поломку неможливо. Потрібно нести гаджет в сервіс. А ось з драйверами цілком реально впоратися власноруч. Головне, знати що і звідки качати.

перезавантаження системи

Ситуація, коли вбудована камера не включається, зазвичай актуальна для нових ноутбуків. Зверніть увагу на свою операційну систему - не всі Windows підтримують автоматичну установку драйверів. Щасливим володарям XP не потрібно морочитися додатковими скачування. А ось любителям «сімки», «вісімки» або версії 8.1, доведеться трохи попрацювати.

  • Вставте в дисковод CD, що йде в комплекті з камерою. При запуску постійно підтверджуйте пропоновані диском дії і - вуаля! - за лічені хвилини драйвера встановлені автоматично. Ні диска? Загублений, пошкоджений, недбайливий продавець забув упакувати в комплект? Не біда - викачані з офіційного сайту утиліти нічим не гірше, а іноді краще і сучасніше.
  • Перш ніж встановлювати драйвера з інтернету, знайдіть свою веб камеру в «Диспетчері пристроїв». Доступ до нього можна отримати за допомогою натискання клавіш Win + R і набором команди dtvmgmt.msc + Enter. Або ж просто зайти в «Мій комп'ютер».
  • Відкрийте «Диспетчер пристроїв» і клікніть на вкладку «Пристрої обробки зображень». Коли побачите «вебку», зверніть увагу на значок напроти назви: «!», «?» Або червоний хрестик означають, що аксесуар не розпізнається ноутбуком, тому і не показує зображення. Отже, драйвера не встановлені. Якщо ж біля назви девайса світиться напис «Пристрій працює нормально», але ви все одно не можете здійснювати відеодзвінки, можливо, присутній конфлікт драйверів або ж вони застаріли.

Найкраще «знести» старі настройки і завантажити нову програму з офіційного сайту. Або зробити відкат драйвера, але це можливо не у всіх моделей ноутбуків.

Проблеми з мессенджерами

Ви здійснили всі дії, які рекомендовані вище, але камера все одно не працює в скайпі? Іноді проблема криється в самій програмі.

Для початку переконайтеся, що девайс включається: спробуйте зробити Селфі або записати відео. Вийшло, ви бачите себе? Відмінно, коло пошуку проблем звузився до месенджера Skype. Іноді ноут не бачить «вебку» в скайпі бо вона вже задіяна в іншій програмі. Можливо, у вас встановлений Viber або WhatsApp - переконайтеся, що поточні процеси в цих месенджерах завершені. Що робити якщо не вийшло? Найпростіше видалити Скайп і встановити його заново. Намагайтеся завантажувати останню версію - за умови, що у вас сучасний ноутбук.

А для застарілих моделей розробники програми створили версію Skype SSE - її потягне будь-який малопотужний гаджет.

спотворене зображення

спотворене зображення

Ваша проблема не у відсутності відео, а в тому, що аксесуар показує розмите зображення? Зазвичай так буває з новими ноутбуками - перевірте, чи знята захисна плівка з об'єктива ззаду і налаштуйте різкість девайса. Найпростіше використовувати для цього Skype. Встановіть програму, Ваша проблема не у відсутності відео, а в тому, що аксесуар показує розмите зображення

в її меню послідовно вибирайте «Інструменти»> «Налаштування»> в її меню послідовно вибирайте «Інструменти»> «Налаштування»>   «Налаштування відео» «Налаштування відео». Останнім випаде спливаюче вікно із зображенням «вебкі» під яким буде напис «Налаштування камери» - то, що вам потрібно. Заходьте туди і налаштовуєте аксесуар, як вам потрібно. Наприклад, якщо девайс відображає відео догори ногами, потрібно кликати на «Flip Vertical» або «Rotate» ( «поворот») до тих пір, поки зображення не прийде в норму.

У деяких версіях Скайпу в настройках відсутня функція повороту. Тоді рекомендую звернутися до сторонньої програмі ManyCam. Відкривши її виберіть розділ «Відео»> «Джерела», а потім клацніть на "Відбити по вертикалі».

Звернувши програму, зайдіть в Skype і в настройках відео поставте галочку навпроти «ManyCam Virtual WebCam».

Завантажуючи цю програму відмовтеся від попутної завантаження Ask Toolbar і Driver Updater - це зайві функції, які гальмують процес роботи ноутбука.

Завантажуючи цю програму відмовтеся від попутної завантаження Ask Toolbar і Driver Updater - це зайві функції, які гальмують процес роботи ноутбука

Бажаю всім удачі, буду радий і далі ділитися корисними порадами.

Дякую за увагу! До нових зустрічей на моєму блозі. З повагою, Ростислав Кузьмін.

Не допомогло?
Перевірте, можливо, камера не розпізнається тому, що зовсім не включена?
Ні диска?
Загублений, пошкоджений, недбайливий продавець забув упакувати в комплект?
», «?
Вийшло, ви бачите себе?
Що робити якщо не вийшло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online