Показовий у всьому

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: офіційний портал Адміністрації Махачкали

Влада Дагестану вирішили побудувати зразковий мікрорайон

У Махачкалі стартував перший в історії Дагестану проект комплексного освоєння території. Житловий мікрорайон «Порт-Петровськ» площею 700 тис. Кв стане найбільшим в історії регіону девелоперським проектом. Крім того, його реалізація, як розраховують учасники, послужить поштовхом до розвитку туристичного потенціалу республіки. І, нарешті, мега-стройка покликана показати ефективність приватно-державного партнерства. Місцева влада вже пообіцяли інвесторам максимальну підтримку. Обсяг вкладень в зразково-показовий «місто в місті», який планується побудувати до 2025 року, може досягти 14 млрд рублів.

особливий статус

Як розповіли «СГ» в прес-службі адміністрації Махачкали, рішення про будівництво мікрорайону з багатофункціональною забудовою на місці колишнього іподрому в Ленінському районі Махачкали було прийнято керівництвом республіки і міста в рамках реалізації республіканського проекту «Точки зростання, інвестиції та ефективне територіальний розвиток» (затверджений постановою уряду РД 22 грудня 2014 року).

За інформацією мерії, до прийняття даного рішення влади, зокрема, підштовхнув гострий дефіцит вільних земельних ресурсів в місті. За даними місцевої влади, у «Порт-Петровська» були ще три проекти-конкурента. У підсумку, місцева влада вибрали ту концепцію, яка є найбільш «облаштовувати культурне середовище».

Символічний старт мега-проекту, реалізація якого займе не менше 9 років (до 2025 року), було дано 15 квітня в урочистій обстановці - в основу майбутнього житлового масиву глава республіки Дагестан Рамазан Абдулатипов особисто заклав пам'ятну капсулу. Тим самим, було підкреслено особливий, «президентський» статус проекту «Порт-Петровськ».

Все для людей

Говорячи про значущість даної будови для республіки Рамазан Абдулатипов зазначив, що «Порт-Петровськ» фактично стане «містом в місті» на території, де створюється нова агломерація «Каспійськ - Махачкала». «Це потрібно для поліпшення якості життя дагестанців і забезпечення їх комфортним і одночасно доступним житлом з усією інфраструктурою, яка включає в себе хороший транспорт, соціальні і культурні об'єкти, комерційну нерухомість і багато іншого», - заявив він.

За його словами, проект також дасть можливість показати людям сучасні варіанти будівництва і проектування житлових будинків, а також можливості архітекторів. «Ми цивілізований народ, ми повинні жити цивілізовано, ми повинні опанувати міської, урбаністичної культурою», - підкреслив Рамазан Абдулатипов.

«Ми цивілізований народ, ми повинні жити цивілізовано, ми повинні опанувати міської, урбаністичної культурою», - підкреслив Рамазан Абдулатипов

При цьому глава регіону представив своє бачення концепції створюваної агломерації. На його думку, багатоквартирне житло не повинно розташовуватися на території між морем і магістраллю. «Тут потрібно розміщувати готелі, парки, дитячі, майданчики та інші розважальні об'єкт», - сказав він.

Від імені інвесторів на церемонії виступив представник місцевої компанії «Кристал-сіті» Джегерхан Сулейманов, який підтвердив намір девелоперів за допомогою проекту значно поліпшити житлові умови дагестанців і одночасно перетворити соціально-культурне життя в республіці. «Будівництво« Порт-Петровська »докорінно змінить архітектурне обличчя Махачкали. Ми зведемо цивілізоване місто », - пообіцяв він.

Потім високі гості відвідали вже відкрився офіс продажів житла в майбутньому мікрорайоні. Після знайомства з ріелторами та, ймовірно, дізнавшись ціни на квартири, слово взяв міський голова Махачкали Муса Мусаєв. Чиновник заявив, що «Порт-Петровськ» являє собою новий стандарт життя для городян. «Мікрорайон розкинеться на 52 гектарах землі, 8 з яких припаде на садово-паркові зони. На території масив будуть розташовуватися будівлі соціально-культурної інфраструктури: дві школи, 4 дитячих садки, будинки для установ культури і спорту, паркінги, торгово-розважальні комплекси », - повідомив градоначальник.

У свою чергу, голова уряду Дагестану Абдусамад Гамід на хвилі загального ентузіазму і, мабуть », не без підстав поділився далекосяжними планами:« У довгостроковій перспективі в республіці передбачається створення і реалізація аналогічних проектів, хоч і не в таких масштабах, але з дотриманням таких ж нормативів і стандартів для створення сприятливих умов життя населення ».

Модна концепція

Як вже говорилося вище, одним з учасників мега-проекту в Махачкалі з боку бізнесу є дагестанська інвестиційно-будівельна компанія «Кристал-Сіті» (вже будує в столиці Дагестану індустріальний парк). Продажі нерухомості в «Порт-Петровську» виконуватиме компанія «Софія».

У комунікаційному агентстві MEDIA RIDER (займається маркетингом проекту) «СГ» розповіли, що загальна площа об'єктів нерухомості в мікрорайоні складе близько 700 тис. Кв. метрів, в тому числі близько 470 тис. «квадратів» житла.

«В" Порт-Петровськ "буде реалізовано популярна зараз концепція" місто в місті ", тобто в ньому будуть представлені всі сегменти соціальної, ділової, житлової нерухомості і культурного середовища», - відзначили в агентстві, додавши, що проектуванням нового міста займається ВАТ «Російський інститут містобудування та інвестиційного розвитку« Гипрогор »(спеціалізується на розробці генпланів міст). Філія проектної компанії працює на території Кавказу з 1953 року.

Керівник «Гіпрогора» Михайло Грудінін заявив «СГ», що поява «Порт-Петровськ» крім усього іншого це значуща соціокультурне явище для Дагестану. «Ділянка знаходиться в 8 км від центру Махачкали і в 7 км від центру Каспійська. На мій погляд, це один з останніх унікальних резервів, де збіглися час, подія і місце », - пояснив він.

Генеральний директор компанії «Софія» Мурад Сайдулаєв, в свою чергу, відзначає, що проект унікальний, перш за все, ідеальними умовами для роботи забудовників. «З ініціативи організаторів будівництва, вся соціальна інфраструктура на земельній ділянці будуть зводитися силами Мінбуду. Девелоперу залишиться узгодити проект і вийти на майданчик », - розповів бізнесмен.

Всі разом учасники проекту зазначають, що сам принцип управління територією «Порт Петровськ» є важливим кроком у розвитку державно-приватного партнерства, адже будівельних проектів з такою істотною держпідтримкою в країні реалізується трохи.

Ідеально, на думку девелоперів, підібрано і місце для мега-будівництва. В рамках стратегії Ростуризму саме Дагестан є відмінним майданчиком для розвитку туризму в Росії. «Нерухомість в« Порт-Петровську »буде цікава не тільки корінним жителям Махачкали і республіки, але всім росіянам. При правильному позиціонуванні цього проекту, є можливість продемонструвати всі природні переваги та особливості даного місця, залучити нових людей », - прогнозує аналітик земельного ринку, гендиректор« Групи Земер »Ілля Терентьєв.

Алло, ми шукаємо інвесторів

Приблизний обсяг інвестицій в «Порт-Петровську» підрахувала газета «Комерсант». Як повідомив виданню Фелікс Байрамаліев, на першому етапі будівництва «міста в місті» в проект планується вкласти суму, яка варіюється в діапазоні від 2 до 5 млрд рублів.

За словами Мурада Сайдулаєва, собівартість будівництва в Махачкалі становить в середньому 20 тис. Рублів за 1 кв. метр, але в «Порт-Петровську» це цифра може виявитися нижче з урахуванням бюджетних вливань. Виходячи з цього, витрати на проект можуть досягти 14 млрд рублів. З посиланням на главу регіонального Мінбуду Ібрагіма Казібекова газета також повідомила, що фінансування проекту за рахунок бюджету республіки, пов'язане з тим, що житла в майбутньому місті піде для розселення мешканців з ветхого житла та черговиків.

За інформацією дагестанського міністерства, «Кристал-Сіті» стане лише одним з основних інвесторів мега-будівництва в Махачкалі. За словами Казібекова інші будуть обрані пізніше.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online