Розведення кролів на дачі - оптимальний варіант

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Євгенія Чернишова

Інтерв'ю з Михайлом Куряховим, генеральним директором ТОВ «Урал-МІАКРО»

Генеральний директор ТОВ «Урал-МІАКРО» Куряхов Михайло Олександрович розповів порталу AGROXXI.RU про тонкощі ведення бізнесу для початківців кролівників.

- Що головне в цьому бізнесі і які аспекти менш важливі? Про що найчастіше забувають або не приділяють належної уваги?
- В першу чергу початківець кролівник повинен визначиться - хто буде купувати його продукцію. Головне в цьому бізнесі, та й у багатьох інших видах бізнесу - вміння тверезо оцінити свої ресурси на початковому етапі. Найчастіше люди просто не розуміють до кінця для кого проводиться їх продукція, яка не прораховують всі витрати, детально не розробляють стратегію розвитку власного бізнесу і на цьому зазнають збитків і прогорають.


- Який прибуток можна отримати, якщо займатися розведенням кроликів не просто для душі, а освоювати інтенсивні технології?

- Розмір прибутку можна оцінити тільки тоді коли знаєш розмір вкладень. При впровадженні передових технологій рентабельність розведення кроликів становить понад 70%.
- Наскільки зараз поширене «домашнє» кролівництво в нашій країні? І який середній розмір ферми (якщо говорити про невеликі)?
- Фермерське кролівництво досить успішно розвивається в останні роки. На мій погляд, середній розмір сучасних фермерських господарств від 30 до 50 гніздових кролиць.

- Існує думка, що розводити кроликів можна навіть в міській квартирі при наявності бажання і вільної площі

- Існує думка, що розводити кроликів можна навіть в міській квартирі при наявності бажання і вільної площі. Чи так це?
- Звичайно ні ... кроликів можна утримувати, а не розводити в міській квартирі, - розповідає Михайло Олександрович, - причому саме декоративні породи. Розведення ж кроликів - це сільськогосподарський бізнес, пов'язаний з багатьма незручностями. Навряд чи ваші сусіди по багатоквартирному будинку будуть в захваті від запахів відходів життєдіяльності ваших вихованців з балкона. Тому земельну ділянку для такого бізнесу просто необхідний.

Тому земельну ділянку для такого бізнесу просто необхідний

- А своїми руками клітку для кроликів реально побудувати? Або тут справа не стільки в умінні робити клітини, скільки в якійсь особливій технології?
- Клітини дійсно можна побудувати своїми руками. Більшість фермерів так і роблять. Тим більше існує певний стереотип моделей кролячих кліток. При будівництві важливо облаштувати все так, що б тварині було зручно там жити, розвиватися і розмножуватися - підсумовує Куряхов.
Кращі клітини для кроликів - ті, що зробив сам

Якщо ви хочете отримати клітку для кроликів дешево, найкраще зробити її своїми руками. Саме простота виготовлення, невисока вартість і зручність обслуговування повинні стати основними критеріями при виборі креслення для будівництва кролячій клітини.
Особливу увагу приділіть пристрою підлоги клітин!
У кормовому відділенні для кроликів основного стада та ремонтного молодняку підлоги краще робити рейкові, застосовуючи при цьому тверді породи дерева (дуб, клен, бук) або пластмасу. У гніздовий відділенні і у вставному гнізді підлоги можна зробити суцільні дерев'яні. У всіх інших випадках слід будувати клітини з суцільними тесовими статями, а ще краще влаштовувати подвійний підлогу.

Слід пам'ятати, що довго утримувати кроликів на сітчастому підлозі не можна - це призводить до наминаючи лап і розвитку пододерматиту
Слід пам'ятати, що довго утримувати кроликів на сітчастому підлозі не можна - це призводить до наминаючи лап і розвитку пододерматиту. Кращим рішенням в даному випадку буде організація змінних знімних підлог, які можна буде регулярно очищати від бруду.
Якщо робите в клітинах для кроликів суцільні тесові підлоги, вони обов'язково повинні мати нахил в сторону задньої стінки. Перепад висоти статі (ухил) повинен бути приблизно 5 см. Подвійний підлогу можна влаштовувати декількома способами, наприклад, накладаючи на рейковий або сітчастий підлогу знімний тесовий підлогу. У другому випадку клітина виходить найбільш гігієнічною.
«Не буває ідеальних клітин, якщо чесно, - вважає Михайло Олександрович, - кожному своє дітище ближче. Технологія розведення кроликів включає в себе крім певних конструкцій клітини ще й ряд технологічних процесів, впровадження яких укупі і дає дуже непогані результати ».

©

Що головне в цьому бізнесі і які аспекти менш важливі?
Про що найчастіше забувають або не приділяють належної уваги?
Який прибуток можна отримати, якщо займатися розведенням кроликів не просто для душі, а освоювати інтенсивні технології?
Наскільки зараз поширене «домашнє» кролівництво в нашій країні?
І який середній розмір ферми (якщо говорити про невеликі)?
Чи так це?
А своїми руками клітку для кроликів реально побудувати?
Або тут справа не стільки в умінні робити клітини, скільки в якійсь особливій технології?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online